Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ice of the Tiger, Rianne maakt de lekkerste schaafijs cocktails

Door Tian van der Snee 15 november 2019

Rianne Hoeve (30) woont al haar hele leven in Arnhem en heeft afgelopen zomer iets verrassends ondernomen. Ze is een cocktail kar begonnen en niet zomaar eentje. Ze maakt de lekkerste cocktails van ijskoud en overheerlijk schaafijs, haar concept heet: Ice of the Tiger. 

In juli begon Rianne met het uitwerken van haar plan van de cocktail kar. Ze kwam op het idee toen ze in de zomer door het Sonsbeekpark liep met haar vriend en ze twee meiden zag staan die roomijs verkochten. Ze had op dat moment niet zo’n trek in roomijs, maar wél in schaafijs. Volgens Rianne past dat nog net wat beter bij de zomer. Het is een stuk meer verfrissend dan roomijs vindt ze.

Schaafijs past perfect bij de zomer

De perfecte kar

Voor het eerst in tijden had Rianne deze zomer weer zomervakantie. Daarom had zij de tijd om haar project van de cocktail kar uit te voeren. “Toen ik eenmaal besloten had om de kar te gaan maken, ben ik naar een onderstel gaan zoeken op Marktplaats. Ik kwam karren tegen die te groot waren naar mijn idee, totdat ik op een hondenkar stuitte. Het had de perfecte afmeting en ik ben de kar meteen gaan ophalen. Vanaf dat moment kon mijn project echt van start gaan.”

Schets cocktail kar foto: Jochem de Wit

Bouwproces

Rianne: “Toen ik de kar eenmaal thuis had staan, heb ik hem gelijk opgemeten. Daarna heb ik op de computer een schets gemaakt van hoe de kar er uit moest zien. Ik had alleen nog maar een onderstel dus er moest nog heel wat aan gebeuren om tot het eindresultaat te komen. Het heeft ook wel een tijd geduurd voordat het af was. Hij is nu bijna klaar en het is al november, ik ben in juli begonnen. Het verven van de kar viel me best tegen, het drogen ervan duurt gewoon heel lang. Gelukkig viel de rest van het in elkaar zetten mee. Ik was best trots op mezelf dat het me lukte om de kar in elkaar te knutselen.”

Ik was trots op mezelf dat het me lukte de kar in elkaar te zetten

Eerste feestje

Eind september was Rianne op haar eerste feestje aanwezig met haar cocktail kar Ice of the Tiger, en de gasten reageerden enthousiast. “Ik was heel blij met de reacties van de gasten”, vertelt Rianne. “Heel veel mensen hadden interesse in mijn kar en het verhaal erachter. Daarnaast wilden veel mensen een cocktail proberen. Soms moest ik zelfs zes cocktails tegelijkertijd maken, dit was een hele uitdaging. Halverwege het feest heb ik aangegeven dat ik heel even ging stoppen met cocktails maken en zelf ging feesten, zo druk was het.”

De cocktail kar foto: Jochem de Wit

Lekkerste smaken

De cocktails die Ice of the Tiger aanbiedt, worden helemaal door Rianne zelf gemaakt. Hoe precies? Nou met limonade en schaafijs. “Ik maak bijvoorbeeld gin tonics. De tonic maak ik helemaal zelf, dit doe ik door heel veel ingrediënten bij elkaar te gooien en te koken, totdat er een lekkere limonade ontstaat. De limonade mix ik met het schaafijs en dan kan er ook nog alcohol doorheen. Ik maak dus cocktails én mocktails.”

De siropen die ik gebruik voor de cocktails heb ik helemaal zelf gemaakt

In de toekomst

Rianne heeft al een aantal jaar horeca-ervaring en dat komt goed van pas bij Ice of the Tiger. “Ik hou van contact met andere mensen en ik vind het altijd leuk om gastvrouw te zijn, dit kwam goed van pas binnen de horeca en nu bij het hebben van mijn cocktail kar”, vertelt Rianne. In de toekomst hoopt ze nog van veel feestjes deel uit te maken. Ze wil iedereen voorzien van de lekkerste cocktails op de leukste feestjes. “Maar eerst moet er nog heel wat gesleuteld worden aan mijn kar”, zegt Rianne met een glimlach.

Klik hier voor de website ‘Ice of Tiger’ van Rianne.

Lees ook

Armagan Gradisen zamelt chocoladeletters in: ‘liefde gaat letterlijk door de maag’

Armagan Gradisen (32) zamelt geld in voor chocoladeletters. In Arnhem zijn zo’n 1200 gezinnen met ki...

Boekenfanaat Carmen van Deuren opent boekencafé

Carmen van Deuren (30) opent in januari in het Musiskwartier het eerste boekencafé van Arnhem. Het c...

Jock Shaw: een leven in het teken van whisky

“Neem dat water maar mee naar boven”, zegt Jock Shaw. “Die ga je nodig hebben”, vervolgt zijn vrouw ...

adv.