Haarstylist Ingrid: ‘het liefst zou ik door Arnhem rijden in een vette retrobus’

Door Jolinda van Alfen 19 april 2019

Haar grootste droom? Door Arnhem rijden in een retrobusje waarin ze mensen van de mooiste kapsels kan voorzien. Ingrid Witte zorgt namelijk voor een kappersbeleving aan huis. “Ik kan alles doen waarvoor je naar een salon zou gaan.”

Toch noemt Ingrid zich liever geen thuiskapper. “Met alle respect hoor, maar ik zie mijn werk als meer dan alleen knippen. Ik ben haarstylist. Ik adviseer mijn klanten over styling, ga samen met ze op zoek naar de look die bij ze past en waardoor ze echt kunnen stralen.” Ingrid zit al jaren in het vak, ze heeft altijd in een hoog-segment kapsalon gewerkt, maar de stap om voor zichzelf te beginnen nam ze pas een paar maanden geleden. “Ik kwam door een burn-out langere tijd thuis te zitten. Dan ga je nadenken over wat je echt graag doet en zou willen doen. En zo is MELT. ontstaan. Eerst in mijn hoofd en nu dus echt uitgevoerd.”

Samensmelten

De naam staat voor het samensmelten van stijlen, van kleuren, eigenlijk alles wat Ingrid als professioneel haarstylist heeft geleerd. Wat maakt Ingrid nou anders dan andere kapsters en stylisten? “Ik wil mensen thuis echt een salonbeleving geven. Dus niet even snel aan de keukentafel de puntjes knippen. Ik werk met kwaliteitsproducten van EVOhair. Deze zijn duurzaam, vegan en bevatten geen parabenen en sulfaten. Daar kan ik me echt helemaal in vinden. Ik gebruik de producten zelf ook en ben groot fan.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Melthair Ingrid
Ingrid laat haar skills zien aan indebuurt stagiair Carlijn. Foto: indebuurt Arnhem

 

Samen zoeken naar de look

Als Ingrid langskomt dan gaat ze eerst rustig met je in gesprek. “We gaan samen op zoek naar de look die alle sterke punten accentueren. We kunnen daarbij samen kijken wat we op pinterest tegenkomen bijvoorbeeld. Ik hou van mooie en gezond haar en een mooie natuurlijke look. Dus extreme kleuren of dingen als permanent, nee daarvoor moet je niet bij mij zijn. Uiteindelijk geef ik ook advies hoe je de mooie look nou zo lang mogelijk zelf kunt bijhouden en stylen.”

Ingrid legt de focus op het knippen en kleuren van moderne kapsels. “Met natuurlijke producten. Daarmee is veel mogelijk, ook met kleuren. Dus als iemand van blond naar heel donker wil gaan, is dat mogelijk, leuk zelfs om die uitdaging aan te gaan.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MELT. Hair & Make-up (@melthair) op

Korte pony

Heeft ze al trends voor de komende zomer gesignaleerd? “Ja, korte pony’s! Die gaan we veel zien. En ook de balayage kleuringen blijven nog wel even in de mode en we gaan veel bronstinten zien. Ik vind het leuk om trends te spotten, maar ik vind het veel belangrijker om een mooie look voor iemand te maken die echt bij de persoon past. Ongeacht of dat nu volgens de laatste mode is of niet.” Naast het perfecte kapsel kan Ingrid je ook van een mooie make-up voorzien. “Ik ben ook visagist, kan meewerken aan fotoshoots en bijvoorbeeld bruidjes van een complete look voorzien.”

Creatief en enthousiast

Als we Ingrid vragen naar wat het nou het leukste is dat ze als haarstylist heeft meegemaakt hoeft ze niet lang na te denken. “De fashion week! Daar heb ik een paar keer aan mee mogen werken en dat vond ik echt fantastisch. Presteren onder druk, waanzinnige looks creëren. Ja dan kan ik mijn creativiteit wel kwijt.” Dat is haar voornaamste drijfveer, creatief bezig zijn. “Dat je daar ook nog mensen gelukkig mee kan maken is heerlijk. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit iets anders ga doen. Nou ja, een beetje wel, ik wil heel graag gaan werken vanuit een eigen retrobus. Die gaat er in de toekomst wel komen!”

Kijk voor meer informatie over Ingrid en MELT op deze website of haar insta-account

 

adv.