Merette en Kim van Huidinstituut Stralend: “Onzekerheid over je huid kan veel met je doen”
Merette Peters en Kim de Weijer hebben elkaar helemaal gevonden: "We ontmoetten elkaar tijdens een lunch in een eetcafé en...
Een eigen onderneming starten is al een behoorlijke stap, maar een onderneming starten in tijden van crisis? Dat is helemaal moedig. Fabiënne Geerlings is niet bang: “Ik vind het leerzamer om in de praktijk iets te ondervinden dan iets in een boek te lezen”, vertelt de 26-jarige Arnhemmer.
Shushmask is niet het eerste bedrijf van Fabiënne. De Arnhemse zette op vijfentwintigjarige leeftijd haar eerste bedrijfje op, genaamd Glitzy. “Met een glittercar gingen we festivals af om alle party animals van een glitterlook te voorzien. Zo waren we op Dreamfields, Emporium en Essential Festival. Daarnaast werkte ik achter de bar bij Luxor. Oftewel; al mijn verdiensten kwamen uit de evenementenbranche.”
De coronacrisis deelt enorme klappen uit aan de evenementenbranche. Fabiënne was nét begonnen was met haar minor, waarin ze zich zou gaan richten op de branding van Glitzy. “Ik studeer Communicatie aan de HAN, in februari startte mijn minor, die volledig gericht was op ondernemerschap.” Fabiënne wilde Glitzy groter in de markt gaan zetten. “Festivals waren ineens verboden en mijn andere bron van inkomsten als medewerker bij Luxor, viel ook weg. Hoe kom ik nu aan geld? En hoe ga ik nu invulling geven aan mijn minor?” Het waren vragen die haar wakker hielden. Maar niet voor lang, ze besloot mondkapjes te gaan verkopen via een online webshop.
Ze zette Shushmask op in drie weken tijd. “Voorwerk, daar gaat het meeste tijd in zitten: onderzoek doen, een naam bedenken, een huisstijl ontwikkelen en natuurlijk een website maken.” Ze had nog nooit een website gemaakt, maar volgens Fabiënne kun je alles zelf leren: “Alles is te vinden op het internet! Ik heb YouTube tutorials opgezocht en behoorlijk wat nachten doorgewerkt om alles uit te vogelen. Het kost super veel energie, maar je krijgt er ook weer veel energie voor terug. Want uiteindelijk heb je het wel allemaal zelf gedaan.”
Fabiënne doet niet alles alleen, haar moeder maakt de mondkapjes. “Mijn moeder heeft een mode opleiding gevolgd. Samen zoeken we naar toffe prints en de juiste materialen. Het is mooi om samen te kunnen werken”, vertelt ze trots. Schoolgenootje Mees Peters is sterk met grafisch design en zij heeft geholpen met de huisstijl.
Het verhaal gaat verder onder de foto >
Mannen hebben duidelijk een andere voorkeur dan vrouwen, als het op mondkapjes aan komt. “Mannen gaan voor effen kleuren Basic Black of Basic Grey. Terwijl vrouwen juist op willen vallen. De Snake en Bohemian zijn erg populair.” vertelt de ondernemende Arnhemmer.
Fabiënne is niet bang dat de markt verzadigd raakt. “Natuurlijk zijn er veel mensen die ook mondkapjes verkopen. Maar ik ben erg gefocust op branding: het logo, de identiteit, merkbeleving, en natuurlijk de productkwaliteit. Het gaat dus niet alleen om het product maar om de totale beleving. Ik denk ook dat mondkapjes zullen blijven, dat het net als in Azië, normaal wordt om te dragen op straat.”
Haar liefde voor het ondernemerschap is niet gebonden aan een product of dienst. “Glitzy ontstond vanuit mijn liefde voor make-up, Shushmask ontstond vanuit de vraag op de markt en door in te spelen op een situatie. Van ‘niets’ toch ‘iets’ kunnen maken, dat is wat ondernemen fantastisch maakt! Ontdekken dat er iets is waar je op in kunt spelen, er onderzoek naar doen en het uitwerken. Ja, het kan verkeerd gaan, maar het kan ook goed gaan. Als je bang bent voor risico’s kun je niet ondernemen”, zegt Fabiënne.
Is er dan alleen maar lef, doorzettingsvermogen en een harde werkers mentaliteit voor nodig om een bedrijf op te zetten? “Nee dat niet.” antwoord Fabiënne. “Ik had dit nooit durven doen zonder mijn opleiding. Maar ik ben wel van mening dat het leerzamer om iets in praktijk te te ondervinden dan iets in boeken te lezen.”
“Mijn ouders hebben mij geleerd dat ik altijd mijn hart moet blijven volgen. Doe wat je gelukkig maakt. Zo dacht ik tien jaar geleden dat nog dat ik actrice zou worden en nu verkoop ik mondkapjes. Een stukje van mijn hart ligt dus bij het acteren, een stuk van mijn hart ligt bij make-up, en een stuk bij het ondernemen. Ik zie wel wat de toekomst brengt.”, sluit de ambitieuze Arnhemmer af.
In onze gids
Nu gesloten
Populaire rubrieken