Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elsien Gringhuis is nieuw in het Modekwartier: ‘Vergeet trends en kies bewust!’

Door Jolinda van Alfen 20 september 2019

Ze timmert al tien jaar aan de weg met haar modelabel. Elsien Gringhuis opent een nieuwe hotspot in het Arnhemse Modekwartier. Haar liefde voor mode combineert ze daar met haar missie om consumenten te inspireren te kiezen voor meer duurzame kleding.

Elsien droomt van een nieuw modesysteem waar de norm kwaliteit boven kwantiteit is. “Kijk naar de lange termijn. Zorg dat je iets koopt dat past bij je persoonlijkheid. Vergeet trends. Koop minder, kies bewust en zorg dat het lang meegaat. Je bent het waard en het is zoveel meer bevredigend. Je helpt niet alleen jezelf, maar ook de makers… en… onze planeet!”

Elsien wil haar steentje bijdragen aan een wereld waar men nadenkt over de lange termijn, waar het belangrijk is om milieuvriendelijk en ethisch te produceren en waar iedereen in de winst mee deelt. “Het zou ook mooi zijn als designers tijd hebben om adem te halen en collecties langer dan zes maanden mee gaan.”

Pionier in de mode

Elsien studeerde in 2008 cum laude af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem (waar ze nu ook les geeft) en was vastbesloten om alleen in de mode te gaan werken als het op een ethische manier kon. Toen ze in 2009 haar eerste collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week presenteerde, was er nog maar een handjevol duurzame merken. Al snel won ze diverse (inter-)nationale prijzen en pionierde in
de duurzame modewereld.

Mode op bestelling

Elsien Gringhuis was een van de eerste labels die niet meer op voorhand produceerde, maar alléén nog maar op bestelling. “Dit doe ik om een tegenwicht te bieden aan de waanzinnige overproductie in de modeindustrie. Alle materialen zijn duurzaam, plantaardig en diervriendelijk. De collecties zijn tijdloos en beschikbaar zolang de stoffen leverbaar zijn.” De Arnhemse modeontwerpster vertelt dat ze absoluut geen producties in derde wereld landen wil. “Waar uitbuiting nog steeds de standaard is. Voor mij label wordt alles lokaal geproduceerd door vakmensen die ik zelf opleid. Ik wil hiermee het vakmanschap in eigen land stimuleren en behouden.” De productie is flexibel en het hele jaar door mogelijk.

Hoe werkt het?

De nieuwe winkel is gebaseerd op de principes duurzaam, milieuvriendelijk en ethisch verantwoord. “De klant bestelt de kleding die
ze graag wil hebben, waarna het productieteam aan de slag gaat. Het wordt speciaal voor elke klant gemaakt en binnen vijf tot tien dagen kan het nieuwe kledingstuk opgehaald worden.”

Nieuwsgierig? Check deze nieuwe duurzame hotspot in het Modekwartier aan de Klarendalseweg 182! De officiële opening is op 12 oktober tussen 15.00 en 20.00 uur.


Meer over Elsien Gringhuis ontdekken?

Elsien Gringhuis

Geopend12:00 - 17:00

Klarendalseweg 182, Arnhem

Lees ook

Modeontwerper Sjaak Hullekes: ‘Duncan Laurence won in mijn jasje, maar ik voel mij geen winnaar’

De Arnhemse Sjaak Hullekes (37) is al vanaf zijn zestiende volop bezig met mode. Hij heeft nog niet ...
modeontwerpers uit arnhem

Fashion ready? Deze modeontwerpers komen allemaal uit Arnhem

Arnhem is een bruisende stad qua mode, zo hebben wij natuurlijk het Modekwartier waar we erg trots o...

 

  • Wil jij een 'Nieuw in Arnhem' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Arnhem.

adv.