Bij Kuifje’s Corner hebben ze een doel: ‘Een huiskamergevoel geven aan de gasten’

Door Joep Oerlemans 8 juni 2018

Kuifje’s Corner zit al ruim zestien jaar in Arnhem. Eigenaar Roland Oostveen (46) zit bijna zijn hele leven in de horeca. Dag in, dag uit staat hij in zijn restaurant. Gaat dat nooit vervelen? “Elke dag als ik opsta denk ik: yes, ik mag weer!”

Natuurlijk vragen we als eerste aan de sympathieke ondernemer of de naam Kuifje te maken heeft met die roodharige stripheld en zijn witte hondje. Niet is minder waar. Roland vertelt dat de naam met zijn uiterlijk te maken heeft. “Vroeger had ik zelf zo’n kapsel met een kuif. Ik had als bijnaam Kuifje. Dat wilde ik sowieso in de zaak verwerken. Het zou of Kuifje’s Corner worden of Kuifie. Ik ben voor de eerste optie gegaan omdat ik een hoekpand heb. Daarnaast vond ik dit gemoedelijker klinken.”

Kneepjes van het vak in Elst

Roland begon ooit in een restaurant te werken om vervolgens iets anders te doen en te ontdekken dat hij voor de horeca gemaakt is. “Ik heb alle kneepjes van het vak geleerd bij lunchroom van Hulzen in Elst. Ik ben op de bonnefooi gaan bellen naar de zaak en het was meteen raak: de volgende dag mocht ik gelijk langskomen. Ruim vijf jaar heb ik daar gewerkt.”

Hij wilde daarna iets anders gaan proberen. Roland heeft de sportwinkel Olympus Sport in de Roggestraat gehad. “Ik vond het tijd om een eigen onderneming te hebben. Ik heb daar altijd met veel plezier gestaan, maar ik miste de horeca teveel. Ik heb er geen dag spijt van dat ik weer in deze branche werk.”

Op de buis

Kuifje’s Corner is een aantal jaren geleden zelfs op tv geweest. “We zijn destijds door Studio Lukkien uit Ede gebeld met de vraag of we mee wilden doen aan een commercial. Ik geloof dat de reclame over Vifit ging. Een hele middag hebben ze hier toen gefilmd. Echt gaaf om je eigen restaurant op de televisie te zien!”

Roland werkt hard en staat met plezier in de zaak. Hij denkt er wel over om een versnelling lager te gaan. “Helaas heb ik gezondheidsklachten waardoor het verstandiger zou zijn om rustiger aan te doen. Gelukkig heb ik mensen die al lang bij mij werken om me heen en kan ik alles gerust aan ze overlaten.”

De kids helpen graag mee

De kinderen van Roland vinden het altijd geweldig als ze met papa mee naar de zaak mogen. “Ze zijn nog te jong om fulltime in het restaurant te werken. Ik laat ze dan bordjes van de tafel afhalen of eten naar de gasten brengen. Ze zijn dan helemaal in hun element.”


Meer over Kuifje’s Corner ontdekken?

Kuifje’s Corner cafés

Nu gesloten08:00 - 18:00

Bakkerstraat 26, Arnhem

Bekijk meer:cafés

adv.