Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sportievelingen opgelet: Arnhems beste personal trainer werkt samen met Chi-Mento

Aangeboden door Chi-Mento 16 februari 2020

Rik van der Sar van Fitlife Coach en Onno van Kerkhof van Chi-Mento slaan hun handen ineen. Een samenwerking die heel Arnhem fitter gaat maken.

Met hun supervised trainingen was Chi-Mento al geen ‘gewone’ sportschool. Ken je Chi-Mento nog niet? Dan kun je hier even teruglezen wat deze sportschool nou zo anders maakt. Vanaf kun je bij Chi-Mento naast de supervised trainingen, waar ze om bekend staan, ook terecht voor personal training.

Daarom een personal trainer

Misschien ben je niet zo sportief en heb je een stok achter de deur nodig. Of je bent júíst sportief en traint met een gericht doel. Wat je situatie ook is, een personal trainer biedt een uitkomst als je toe bent aan extra hulp. Hij helpt je om terug in je flow te komen, zorgt ervoor dat jij je afspraken na komt en controleert of jij je oefeningen goed uitvoert.

Bij de één ben ik heel erg mild en de ander wordt compleet gedrild

Als personal trainer moet je mensen aanvoelen. Volgens personal trainer Rik van der Sar (34) ligt daar vaak de kern van het probleem. “Als iemand bij mij komt om af te vallen probeer ik eerst te achterhalen wat diegene in de weg staat om af te vallen. Ik kijk niet alleen naar oefeningen die bijdragen aan vetverbranding maar ook naar persoonlijke struggles, iemand zijn levensstijl en voedingspatroon. Ik belast niemand met een streng dieet en vertel ook niet hoe je moet eten. Wel begeleid ik je naar een zo gezond mogelijk voedingspatroon wat past bij jouw leefstijl.” Zijn sterkste punt is het wisselen in zijn rol als trainer, zo vertelt Rik: “Bij de één ben ik heel erg mild en de ander wordt compleet gedrild.”

Wie is Rik?

Rik is eigenaar van Fitlife Coach waarmee hij zich dagelijks in zet om mensen gelukkiger te maken met hun lijf en conditie. Hij groeide op in Huissen en vanaf zijn pubertijd werd hij verliefd op de Steenstraat, waar hij vijf jaar heeft gewoond. Het was een bewuste keus om personal trainer te worden: “Ik ben een enorme sportfanaat, vanaf de middelbare was gym mijn favoriete les. Daarna werd ik verliefd op kickboxen, en ging daarbij krachttraining volgen om beter te worden hierin. Dit was nog niet genoeg fysieke uitdaging en ik besloot om bij het Korps Mariniers te gaan. In totaal ben ik vier jaar in dienst geweest.”

We versterken elkaar, waardoor we een 1 + 1 = 3 effect creëren

Na deze uitdaging kroop Rik terug in de schoolbanken, de academie van lichamelijke opvoeding it is, gevolgd door een master bewegingswetenschappen. Dit maakt Rik een uitzonderlijke personal trainer. Want hij is niet alleen sportfanaat in hart en nieren, maar ook wetenschappelijk onderbouwd. Wat deze baan zo uitdagend maakt? “Mensen fitter en gelukkiger maken met hun lijf en conditie. En de oneindigheid aan mogelijkheden die je hierin toe kunt passen,” aldus Rik. 

Een versterkende samenwerking

Rik gaf voorheen trainingen in een privé studio maar Chi-Mento leent zich perfect als locatie, hij is erg blij met deze samenwerking: “Het is geen overdreven grote sportschool en er is veel persoonlijke aandacht. Toen Onno met de gedachte speelde om personal trainingen aan te bieden en mij vroeg om aan te sluiten, bleek dit een logische stap. Het voelde direct goed, er was een klik en qua advies liggen wij dichtbij elkaar. We versterken elkaar, waardoor we een 1 + 1 = 3 effect creëren. In januari hebben we een maand proefgedraaid, dit was erg succesvol.”

Een sfeerimpressie van de sportschool Chi-Mento
Bij Chi-Mento krijg je volop persoonlijke begeleiding Foto: Chi-Mento
Even loeren: zo ziet Chi-Mento er van binnen uit. Foto: Chi-Mento
Even loeren: zo ziet Chi-Mento er van binnen uit. Foto: Chi-Mento
Een sfeerimpressie van de sportschool Chi-Mento

Bereik eerder je doel met personal training

Het helpt enorm als er iemand jou aan je afspraken houdt. Consistentie is belangrijk bij het behalen van een doel. Een personal trainer zorgt hiervoor, zo vertelt Rik: “Ik bedenk wat je moet doen, ik controleer je vooruitgang en ik denk mee naar de meest effectieve weg om je doel te bereiken. Hierbij komen verschillende aspecten aan bod, denk aan: mentale gezondheid, lichamelijke gezondheid, rust, voeding en natuurlijk training.” 

Een gratis intake en proeftraining

Nieuwsgierig of personal training iets voor jou is? Meld jezelf aan voor een gratis intake en proefles dan kun je samen met Onno en Rik in gesprek om vast te stellen wat jij nodig hebt. Wat je kunt verwachten tijdens deze proefles legt Rik als volgt uit: “Deze proefles moet je zien als een vastlegging van je doelen. We bekijken ook wat je leefstijl is want daaraan kunnen we herleiden hoe we je moeten begeleiden. Of de focus alleen op het trainen ligt, of ook op rust en ontstressen? En speelt voeding hierin ook een rol? Tot slot gaan we de training in kaart brengen.”

Is personal training via Chi-Mento betaalbaar? Volgens Onno wel, zo vertelt hij: “Wij rekenen € 62,50 per trainingssessie en dit kan al vanaf één keer per maand. Door de combinatie tussen supervised training en personal training hebben we een oplossing voor iedereen. Je kunt alleen personal training volgen, maar ook een combinatie met supervised training maken.


Meer over Chi-Mento ontdekken?

Chi-Mento sport en bewegen

Geopend08:30 - 22:00

Nieuwstad 95, Arnhem

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

Jessie traint graag bij sportschool Chi-Mento: ‘ik heb alle vrijheid en tóch begeleiding’

Jessie Polman (26) heeft heel wat sportscholen van binnen gezien. Niet zozeer omdat ze zo sportversl...
chi-mento sportschool arnhem

5x wat sportschool Chi-Mento in Arnhem anders maakt dan anderen

Kan jij ook nooit je draai vinden in reguliere sportscholen? Probeer dan een keer Chi-Mento. Daar ku...
chi-mento arnhem

Onno opende de eerste boutique gym van Arnhem: ‘niet alleen sporten, maar een verandering van levensstijl’

Je kunt je inschrijven bij een sportschool en op eigen houtje proberen fitter te worden, of je huurt...

adv.