Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Allround fotografe Eva: ‘Ik ben zo blij als ik dat perfecte plaatje schiet’

Door Carlijn van Alken 8 februari 2019

Sinds twee jaar ziet fotografe Eva Bours (23) het leven door een lens. Een fotografe die geen keuze kan maken tussen alle soorten fotografie, dus maar voor alles gaat. Van portretfotografie tot festivals en van urbexfotografie tot bruiloftreportages, bij Eva is niets te gek. Maar hoe is zij nu bij dit interessante beroep terecht gekomen?

Eva is geboren in een dorpje vlakbij Zevenaar, maar ons Arnhemse centrum trok haar van jongs af aan. Winkelen en leuke dingen doen, dat deed zij voornamelijk in Arnhem. Toen zij de kans kreeg om een opleiding te volgen in onze stad, heeft ze daar ook niet lang over nagedacht. Ze zocht een plekje om te wonen in het Spijkerkwartier. Eva koos voor de opleiding ondernemerschap, want dan kon zij later iets gaan doen in de handel en retail. Dat liep toch net even anders, maar de opleiding heeft goed geholpen bij het opzetten van haar bedrijf nu.

Vader steekt haar aan

Eva Bours
Foto: Eva Bours Fotografie

“Mijn vader is hobbyfotograaf. Nou ja, dat zegt hij maar ik vind hem erg professioneel.” Eva vertelt dat haar vader al zijn hele leven bezig is met fotografie. Het kriebelde bij haar ook al jarenlang, maar nooit eerder maakte zij de keuze echt eens op stap te gaan met de camera. Toen kwam de kans om samen met haar vader, fotograaf bij Luxor, het festival de Luie Hond te bezoeken. Deze kans pakte zij aan.

“Het gevoel dat ik kreeg bij het vasthouden van die camera was onbeschrijflijk, ik werd er zo blij van!” Toen zij na het concert de resultaten  bekeek, wist zij het zeker: “hier kan ik mijn creativiteit in kwijt.” Nog geen jaar later stond zij zelf als fotografe op de Zwarte Cross.

 

Het perfecte plaatje

Eva Bours
Fotocredit: Herstel Fotografie

Vanaf dat moment waren Eva en de camera onafscheidelijk. Er zat dus ook niets anders op dan een eigen camera te kopen en fulltime-fotograaf te worden. Haar eigen bedrijfje volgde. Al twee jaar lang gaat Eva bloedje fanatiek met haar nieuwe camera al haar vrienden en vriendinnen langs om een portfolio op te bouwen. Mooie hotspots ontdekken, uitzoeken wat de juiste ISO waarde is en kijken wat er verder nodig is voor het perfecte plaatje. Naast dat ze met haar Nikon dus alles en iedereen afstruint, laat ze haar analoge camera sinds kort ook niet meer thuis liggen. “Elke fotograaf zou dit eens moeten proberen, je klikt namelijk pas wanneer het beeld écht perfect is. Het is goed om daar eens wat meer bij stil te staan.”

Van alles wat

“Mijn favoriete onderdeel van de fotografie is alles wat te maken heeft met mensen! Het leukste is om persoonlijkheden vast te leggen en deze terug te zien in de foto’s. Ik heb bijvoorbeeld een hele vette shoot gedaan met Daan Sanders, bekend van Hollands Next Top Model, die foto’s zijn zo gaaf geworden en je ziet wie hij echt is.” Wie Eva verder heel graag voor haar lens wil is Torre Florim, de zanger van De Staat. “Hij staat echt bovenaan mijn lijstje, hij heeft gewoon zo’n uniek gezicht.” Op dit moment is zij alle moed bij elkaar aan het rapen om hem eens een berichtje te sturen.

Eva Bours
Foto: Eva Bours Fotografie

Naast de portretfotografie vindt Eva het fotograferen van concerten en festivals erg leuk. Op dit moment zoekt zij uit hoe zij zich kan ontwikkelen op het gebied van urbexfotografie, binnenkort gaat zij op vakantie naar Frankrijk. Naast dat ze uitkijkt naar deze vakantie, kijkt zij in tegenstelling tot velen uit naar de reis ernaar toe, dan komt zij namelijk door België. En laten ze in België nu ontzettend veel mooie hotspots hebben voor urbexfoto’s.

Iets nieuws wat Eva gaat oppakken is het fotograferen op bruiloften. Ze is helemaal enthousiast en heeft er al 3 op de planning staan voor aankomend jaar. Zij verwacht met haar creativiteit en oog voor detail deze bijzondere dag mooi vast te kunnen leggen.

‘Arnhem voelt als thuis!’

Nieuwe locaties en mooie perspectieven ontdekken vindt zij leuk, maar shooten in het oude vertrouwde Spijkerkwartier of het bloeiende Klarendal blijft een feestje. “Die mooie huizen, blauwe deurtjes, hoekjes met tegeltjes, ik vind de sfeer geweldig!” Daarnaast vindt zij de Eusebiuskerk een toffe locatie. “Mooie kleuren en het uitzicht van boven is natuurlijk prachtig.” Nu Eva niet meer in Arnhem woont, zoekt zij de stad bewust op voor haar shoots, want ze mist de gezelligheid en veelzijdigheid van de stad enorm. “Ik kom terug hoor, Arnhem voelt echt als mijn thuis.”

Ben je benieuwd naar meer werk van Eva? Klik hier voor haar Instagram en hier voor haar website!

adv.