Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit stel runt samen twee restaurants: ‘We leerden elkaar kennen op de werkvloer en waren op slag verliefd’

Aangeboden door De Beren 24 april 2020

Kim Bazelmans (28) en Rafael van der Linden (34) hebben in vier jaar tijd twee restaurants geopend; één in Arnhem en één in Den Bosch, een geweldige samenwerking tussen twee geliefden. “We wisten al dat samenwerken ons goed af ging, het franchisen bij De Beren heeft ervoor gezorgd dat wij dit zo snel konden realiseren”, vertelt het stel. “Door te franchisen worden veel taken uit handen genomen waardoor jij je kunt richten op hetgeen waar jij goed in bent.” 

Ze woonden en werkten samen in Breda. “We leerden elkaar kennen in de club waar we allebei werkten. Er bloeide al snel liefde op.” De kans om een restaurant op te zetten bracht ze naar Arnhem. “Een eigen restaurant was onze grote droom, toen wij de kans kregen om te franchisen bij De Beren, grepen wij deze met beide handen aan!” In 2016 verhuisden ze naar Arnhem en startten hun eigen restaurant. Sindsdien heeft ook Arnhem een ware Berenspot.

‘Wij leerden elkaar kennen op de werkvloer. Hierdoor wisten wij dat samenwerken ons goed af ging.’

Ze hadden destijds niet durven dromen dat ze vier jaar later maar liefst twee restaurants runnen; één in Arnhem en één in Den Bosch. Is liefde op de werkvloer het geheim van succes? “De kracht ligt in de samenwerking”, zegt Rafael, eigenaar van restaurant De Beren in Arnhem. Mijn eigen kracht ligt in het omgaan met mensen, door te franchisen worden bepaalde taken uit handen genomen; het bedenken van een goed concept, personeelszaken, strategie en marketing, om maar wat voorbeelden te noemen. Hierdoor sta ik volledig in mijn kracht, want ik kan doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.”

Goed, eerlijk en lekker!

Een goed bereid stuk vlees, gegrild op de houtskool waarvan je kunt genieten voor een eerlijke prijs. Dat is waar De Beren geliefd om is. Ze begonnen als een klein eetcafé in Rotterdam en groeide uit tot een succesvolle franchise formule met restaurants en bezorgrestaurants door heel Nederland. “De restaurants van De Beren staan bekend om onbeperkt genieten van spare ribs op maandag en saté op dinsdag.” Maar Arnhemmers komen niet alleen voor onbeperkt eten, zo vertelt Rafael: “Wij krijgen in ons restaurant veel complimenten over de smaak en bereiding van de entrecote en tournedos.”

Foto: De Beren
Foto: De Beren

De Beren in Arnhem bezorgt nu ook

Omgaan met de coronacrisis, hoe doen ze dat bij De Beren? Om zo creatief mogelijk met de situatie om te springen, is het restaurant momenteel omgetoverd tot bezorgrestaurant. Dit is wel even wennen, want een bezorgrestaurant is hele andere tak van sport, zo vertelt Rafael: “Bij het bezorgen van eten is het veel lastiger om een klant tevreden te stellen, er zijn namelijk veel minder contactmomenten. Je kunt nu dus weinig verschil maken in service, bezorgen is minder persoonlijk dus alles moet tijdens dat éne contactmoment perfect zijn.”

‘Bezorgen is minder persoonlijk dus alles moet tijdens dat éne contactmoment perfect zijn.’

Ze hebben hun hele restaurant aangepast. “Verpakkingsmaterialen nemen ontzettend veel ruimte in beslag, want onze gerechten gaan ready to eat de deur uit; er zit bestek bij, een fatsoenlijk servet en een peperpuntje. Je zou het dus kunnen bestellen en opeten in het park, zo compleet leveren wij het aan.”, vertelt Rafael.

Je bent succesvol als jij je processen onder controle hebt, zo legt Rafael uit: “Bij het bezorgen is tijd het sleutelwoord, de bezorgers en koks moeten als een geoliede machine op elkaar afgestemd zijn.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De Beren Arnhem (@restaurantdeberenarnhem) op

Versterk de formule

Het restaurant in Arnhem, van Rafael en Kim, is nu tijdelijk overgestapt op bezorgen en afhalen. Maar nog vóórdat corona naar Nederland kwam bestonden er al plannen voor een bezorgrestaurant van De Beren in Arnhem. Een combinatie die de formule in Arnhem zal versterken. “Wij kijken er naar uit om onze toekomstige collega-ondernemer te ontmoeten en de harten van Arnhem verder te veroveren.”

‘Door een bezorgrestaurant te openen in een stad waar al een restaurant zit, versterk je de formule!’

Het openen van een bezorgrestaurant in een stad waar al een restaurant van De Beren zit, kent veel voordelen. “Het versterkt de formule. Mensen zijn al bekend met het concept en zullen dus eerder geneigd zijn om bij het bezorgrestaurant te bestellen.”

Een online webinar met alle informatie over franchisen

De zoektocht naar een franchisenemer voor het bezorgrestaurant in Arnhem gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. Lijkt jou dit interessant? Meld je aan voor een online webinar op maandag 11 mei om 10.00 uur. In de webinar word je geïnformeerd over de formule, hoe je – ook in deze tijd – het proces tot ondernemer in gang kunt zetten en waar De Beren kansen ziet voor de toekomst. Wees gewaarschuwd voor het succes, want voor je het weet run je twee zaken. Daar weten Kim en Rafael alles van. 😉


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Beren. Meer over De Beren ontdekken?

De Beren restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Oude Stationsstraat 16, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.