Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo mooi! Dit filmpje van Arnhemse dansers wil je echt even zien

Door Jolinda van Alfen 3 april 2020

We hoeven niet meer te vertellen dat iedereen thuis zit. En zoveel mogelijk vanuit huis werkt. Maar hoe doe je dat nou als je een danser bent bij Introdans? Of choreograaf? Dan steek je digitaal de koppen bij elkaar en maak je een prachtig filmpje. Kijk en geniet!

Midden in een druk theaterseizoen valt het opeens stil in de dansstudio’s van modern balletgezelschap Introdans. Dansers, technici, kantoorpersoneel, iedereen moet verplicht thuisblijven om besmetting te voorkomen. Normaal gesproken repeteren de dansers van Introdans elke dag in de studio’s in Arnhem. Een aantal keer per week reizen ze ’s middags naar een theater in Nederland om daar ’s avonds een voorstelling te dansen.

Net als topsporters is een dagelijkse training essentieel voor hen, voor hun fysieke en emotionele welzijn. Ook alle projecten van Introdans zoals kijkjes achter de schermen, doe-mee-lessen, schoolvoorstellingen en allerlei andere dansprojecten liggen stil.

Toch dansen

Dus nu gaan de dansers thuis aan de slag. In geïmproviseerde studio’s in keukens en woonkamers blijven de dansers fit. Iedere danser heeft voor zichzelf een eigen programma samengesteld: yoga, wandelen, boksen, krachttraining of een barre aan de eettafel. Hoe dat eruit ziet? Bekijk het in onderstaande video We dance at home, een choreografie van Ton Wiggers:

Wil je nog meer zien van Introdans? Check dan ook De Introdans Thuisbioscoop. Hou ook de socials van Introdans in de gaten, volgende week zie je hier online danslessen.

 

adv.