Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weddingplanner Vivian maakt je grote dag stressvrij: ‘ik ben een echte duizendpoot’

Door Brechtje van Dam 10 mei 2019

Het stereotype klopt wel een beetje: bruiden maken zich het meeste druk om de grote dag, waar de bruidegom vaak het budget strak in de gaten houdt. In ieder geval komt er bij een bruiloft een stuk meer kijken dan stellen vaak denken! Weddingplanner Vivian ter Huurne (34 jaar) ontzorgt het bruidspaar en bezorgt ze een onvergetelijke dag.

De jurk, de taart, locatie en diner, bloemen en dan heb je nog de ringen en alles wat geregeld moet worden op de dag zelf. “Eigenlijk is het zo veel werk, mensen onderschatten dat vaak”, vertelt Vivian. Dat is waar zij om de hoek komt kijken. Vivian is een weddingplanner en ceremoniemeester, en is in te huren voor alles wat met bruiloften te maken heeft: of het nu alleen wat advies is of het regelen van het gehele feest. Ze kent de beste fotografen, de mooiste locaties.

vivian het bruidsmeisje weddingplanner
fotocredit: Mon et Mine bruidsfotografie

Advies van een expert

“Als je gaat verbouwen, huur je een aannemer in. Je geeft een groot bedrag uit en wil dat het allemaal goed gaat. Waarom doen mensen dan niet hetzelfde bij hun bruiloft? Alles zelf regelen blijkt toch meer werk dan verwacht. Achteraf denken mensen vaak dat ze beter hulp in hadden kunnen schakelen.” Slechts 8 procent van de Nederlanders klopt aan bij een weddingplanner om hun trouwerij te organiseren. “En dat terwijl het zelf regelen of overlaten aan vrienden een hoop stress en druk kan veroorzaken.”

Vivian

Ze studeerde psychologie, en werkte eerst een tijdje in de verslavingszorg. “Maar ik voelde me gevangen in die bureaucratie, ik moest iets anders doen”, vertelt Vivian. Dus organiseerde ze wat zij noemt een droomavond met vrienden. Ze vroeg allemaal mensen dichtbij haar waar zij Vivian over vijf jaar zien. Welk beroep past bij haar, wat is haar droom? Daaruit kwam naar voren dat Vivian iets moest doen in het eventmanagement. Ze werkte kort bij een weddingplanner om ervaring op te doen en was helemaal verkocht.

vivian het bruidsmeisje weddingplanner
Vivian krijgt op de grote dag vaak hulp van haar zus Anouk. Een superteam! fotocredit: Odiza fotografie

Maar Vivian had een eigen visie op wat een ideale bruiloft is. “Daarom begon ik voor mezelf. Het is echt ondernemen, ik moet een duizendpoot zijn.” Haar eigen stijl omschrijft Vivian als bourgondisch, landelijk en ongedwongen. Elke bruiloft is uniek en helemaal afgestemd op het bruidspaar. “Ik vind het daarom ook belangrijk om ze goed te leren kennen.”

Een goede klik

Eigenlijk heeft Vivian nog steeds veel baat bij haar studie. “Het is een emotionele tijd voor alle betrokkenen. Ik ben weddingplanner maar soms ook een soort mediator. Je probeert er samen uit te komen wat de perfecte dag is voor een koppel. Veel mensen hebben last van keuzestress en daar kan ik ze goed mee helpen. Soms zeg ik wel: ik ben vanaf nu jullie beste (onafhankelijke) vriendin.” Dat is dan ook wat Vivian het leukste vindt aan haar werk: dat ze zoveel met mensen samenwerkt. “Als je me vraagt wat ik de leukste bruiloft vond dan heeft dat toch vaak te maken met het koppel. Dan is er een bepaalde klik.”

vivian het bruidsmeisje weddingplanner
fotocredit: Jessica fotografie

Wat kost dat?

Stiekem zijn we natuurlijk hartstikke benieuwd hoe veel je dan kwijt bent aan een mooie trouwdag. Dat het iets meer is dan een gemiddeld verjaardagsfeestje weten we wel, maar hoe veel kost een gemiddelde bruiloft nou? “De meeste stellen zijn gemiddeld €17.000 kwijt als je alles bij elkaar optelt, en dan nodigen ze niet zoveel mensen uit en doen ze niets al te geks”, vertelt Vivian. De locatie met het eten en drinken erbij zijn vaak het duurst, je kunt dan rekening houden met €100,- per persoon voor de gasten overdag. Vaak komen er ’s avonds nog meer gasten bij, voor die mensen reken je €35,- per persoon. Tel dat alles bij elkaar op en verdubbel het, dat is ongeveer je budget.

http://www.gerhardnel.nl/
Als het even kan, feest Vivian lekker mee! fotocredit: Gerhard Nel fotografie

Blundertjes

Vivivan organiseerde al bruiloften op Bali, in Thailand en in Italië. Ze heeft zelfs een paar keer een huwelijk georganiseerd in de stijl van The Great Gatsby. Héél af en toe gaat er zelfs bij Vivian nog wel iets mis. “Ik heb ooit de ringen in mijn auto laten liggen. Dat was tijdens een huwelijk in een kasteel. Ik vroeg de fotograaf even tijd te rekken en sprintte het kasteel door over bruggen en door tuinen naar de parkeerplaats. Ik was nét op tijd terug, ze hadden gelukkig niks door!”

adv.