Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Toveren met kleuren’ bij het kinderatelier van Willeke

Door Joep Oerlemans 23 maart 2018

Een tekening hier, een tekening daar, potloden, verfkwasten, krijtjes, schaartjes. Als wij binnenstappen bij kinderatelier Kleurstroom is meteen duidelijk waar de passie van eigenaar Willeke Radema (32) ligt. Boven de Arnhemse Kinderboekwinkel biedt zij kinderen een plek om in alle rust creatief bezig te zijn, zonder dat er iets ‘moet’.

Willeke heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond in Nijmegen. Daarna heeft ze jaren gewerkt met kinderen, zowel in de hulpverlening als in de kinderopvang. “Ik heb altijd de wens gehad om met kleinere groepen kinderen te werken waardoor ik meer aandacht per kind heb. Daarnaast vind ik het zelf heel leuk om creatief bezig te zijn en ik heb ervaren hoeveel meerwaarde het voor kinderen kan hebben. Daar wilde ik meer mee doen. Zo is het Kinderatelier ontstaan. Om mijzelf nog meer te verdiepen heb ik ook een opleiding tot kindertekencoach gedaan. Werken met kinderen en creatief denken en doen is waar mijn hart ligt.”

Atelier voor kinderen

Het kinderatelier is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Hier geeft Willeke haar creatieve activiteiten op de woensdagmiddag. Willeke: “De rode draad is toch wel tekenlessen geven. Daarnaast kunnen kinderen kennismaken met andere materialen, denk aan wasco, ecoline, krijt, verf en knutselmateriaal.”


Dansen op papier

Een van de activiteiten die Willeke met de kinderen doet is dansen op papier: “De kinderen mogen vrij over het papier bewegen, dat is voor hun al een feestje. Op het eerste gezicht denk je dan, oh, gekras op papier, maar uit die activiteit kun je al veel aflezen. Je kan door op een andere manier te kijken nieuwe dingen ontdekken. Het ene kind begint heel voorzichtig en de ander gebruikt gelijk het hele vel.”

Zelfvertrouwen en energie

Het tekenen is volgens Willeke een goede oefening voor de kinderen: “Door te tekenen krijgen de kinderen een stukje zelfvertrouwen. Ze gaan dan aan de slag en ze zijn vaak trots op het eindresultaat. Kinderen worden vaak verrast door wat ze zelf al kunnen, wat ontzettend leuk is om te zien. Daarnaast kunnen kinderen door te tekenen hun energie kwijt of hun hoofd leeg maken.”

Willeke biedt al wel langer cursussen aan, maar het kleuratelier heeft ze sinds mei vorig jaar. “Ik ben ontzettend blij met de ruimte boven de Arnhemse Kinderboekenwinkel, mijn atelier past heel goed in deze omgeving.”

Nieuw: de Kleurplaats

Willeke gaat in april met iets nieuws beginnen: de Kleurplaats. “Dit is voor peuters en de ouders. Ik ben dit gestart omdat veel ouders vroegen of ik ook een project voor jongere kinderen heb. En ik weet uit ervaring dat het met jonge kinderen zo leuk is om te ontdekken en te onderzoeken wat je allemaal met kleuren kan doen.” Voor geïnteresseerde ouders is er op vrijdag 6 april een gratis proefuurtje.

“Bij het komende project komen de ouders en peuters samen een uurtje bij mij. Ik begin dan met een verhaaltje en aan de hand daarvan gaan we met z’n allen op ontdekkingstocht. Deze bijeenkomsten staan gepland op de vrijdagochtend. Ik kijk er nu al naar uit om ermee te beginnen!”


Meer over Kleurstroom ontdekken?

Kleurstroom dienstverlening

Op aanvraag

Weverstraat 26, Arnhem

Bekijk meer:dienstverlening
vivian het bruidsmeisje weddingplanner

Girlpower! Ken jij deze powervrouwen met een eigen zaak in Arnhem al?

Who run the world? Girls! In Arnhem kunnen vrouwen er ook wat van. Kijk alleen al naar deze 16 power...

Merijntje: ‘Kleur kan het beste in je naar boven halen’

Vraag de Arnhemse ondernemer Merijntje Betzema naar wat kleur in kleding voor een mens kan doen, en ...

 

 

adv.