Pannenkoekenrestaurants in Arnhem: 6 x lekker pannenkoek eten
Je bent nooit te oud voor pannenkoeken. Voor het ontbijt met stroop en fruit, als avondeten met kaas en spek:...
Pannenkoeken, wie houdt er nou niet van? Lekker met stroop of met spek. Bij ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen weten ze daar wel raad mee. Chef-kok Yanung van Beusekom (45) vertelt ons hoe we de beste pannenkoek kunnen bakken.
Yanung van Beusekom: “Het is belangrijk dat je goede, hete boter gebruikt om in te bakken. Wij doen ook boter op de bovenkant van de pannenkoek, daardoor krijgt ie zijn mooie goudbruine kleur aan beide kanten. Daarnaast moet je de pan zachtjes draaien om de boter en warmte geleidelijk te verdelen. Belangrijk is de pan goed te verhitten voordat je gaat bakken. Zorg ervoor dat de pan goed schoon en droog is. En oefening baart kunst hè?”
We mogen met Yanung mee de keuken in, om de kunst van het pannenkoeken bakken af te kijken. “Pannenkoeken omgooien moet je op gevoel doen, maar voor meer zekerheid kan je het met een deksel doen. Dus pannenkoek in de deksel leggen en dan de deksel omkeren in de pan, zo kan je ook alle meegebakken ingrediënten heel houden. Zo krijg je geen scheuren in de koek.
Bij ’t Pannekoekhuis hebben ze meer dan zestig verschillende pannenkoeken op de menukaart staan. De populairste pannenkoeken? “Dat verschilt een beetje per seizoen”, zegt Yanung. “De spek-appel pannenkoek doet het altijd goed. Voor de variatie hebben we elke maand een nieuwe zogenaamde ‘maandpannenkoek’. In de zomer is de pannenkoek met verse aardbeien en slagroom heel populair. Maar een van de absolute toppers is onze pannenkoek ‘Hubertus’, dat is een pannenkoek gevuld met ragout van ree- en hazenvlees. Daar komen de gasten echt voor naar ons toe.”
Bij de vraag wat de pannenkoekentrends zijn, denkt Yanung even na: “Eigenlijk zijn we nu zover dat echt alles op een pannenkoek mogelijk is. Je kunt het zo gek niet bedenken en het kan. Denk ook aan ander soort beslag. Voor mensen die geen melk in de pannenkoek willen, hebben we iets bedacht: pannenkoekenbeslag met Spa rood. Maar we hebben ook speltbeslag voor gasten die dat willen. Vijftien jaar geleden had haast geen enkel pannenkoekenhuis dat. Maar nu is niks te gek.”
Wij zijn natuurlijk razend nieuwsgierig naar de favoriete pannenkoek van de chef-kok. Voor Yanung is dat absoluut de pannenkoek met shoarma en Spaanse pepers: “Ik ben dol op shoarma en het eten kan mij niet pittig genoeg zijn. De meeste gekke pannenkoek die ik ooit op heb, is de hamburgerpannenkoek. Dus gewoon het principe van een broodje hamburger, maar dan het broodje vervangen door de pannenkoek.”
In onze gids
Populaire rubrieken