Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze dingen herken jij als je bent opgegroeid in Arnhem

Door Brechtje van Dam 25 juni 2017

Of je nu bent opgegroeid in het centrum, in Arnhem Zuid of in de Burgemeesterswijk, er zijn sommige dingen die we allemaal nog wel kennen van vroeger. Als jij de mazzel hebt gehad om groot te worden in Arnhem dan herken jij je vast in deze typisch Ernemse dingen.

Pagina 4 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

Spelen in de Bijenkorf

bijenkorf opgegroeid in arnhem
foto: ANP

Helaas moeten we de Arnhemse vestiging van de Bijenkorf al even missen. Kun jij je nog herinneren dat ze onderin de Bijenkorf op de kinderafdeling een grote glijbaan hadden staan? Onder de glijbaan kon je goed verstoppen en lagen allemaal coole knuffels en kussens. Terwijl je ouders saai inkopen deden had jij de tijd van je leven.

Voor 5 gulden naar de bios

Rembrandt opgegroeid in arnhem
foto: Stadsbioscoop Rembrandt

Als je heel lief was geweest (of als er iemand jarig was) mocht je naar de bioscoop met je vriendjes of vriendinnetjes. En dat kostte vroeger bij Rembrandt theater maar vijf gulden per voorstelling. Dan wilde je natuurlijk ook nog voor vier gulden snoep halen en ging je uiteindelijk met buikpijn naar huis.

Spelen bij De Bedriegertjes

bedriegertjes opgegroeid in Arnhem
foto: ANP

Als het heel warm was in de zomer namen je ouders je mee naar kasteel Rosendael. Dat kasteel was destijds lang niet zo interessant als De Bedriegertjes, de verrassende fonteinvloer waar je de hele middag over heen rende, zo veel mogelijk de waterstralen ontwijkend.

Zwemmen bij Rijkerswoerd of Klarenbeek

zwembad-klarenbeek-zwemles
Foto: Facebook zwembad Klarenbeek

Als het echt te warm was voor de bedriegertjes of het park dan mocht je nog wel eens naar Rijkerswoerd of zwembad Klarenbeek. Stoer naar het vlot zwemmen of van de hoge duikplank! Gegarandeerd zomerpret in ieder geval.


Meer over Zwembad Klarenbeek ontdekken?

Zwembad Klarenbeek zwembaden

Geopend09:00 - 18:00

hommelseweg 536, Arnhem

Bekijk meer:zwembaden

Naar het pannenkoekenhuis

t pannekoekhuis opgegroeid in arnhem

Nu je volwassen bent heb je best veel respect voor je ouders dat ze een hele avond in het pannenkoekenhuis volhielden. Maar jij had de tijd van je leven want er was een grote speeltuin achter het huis en je pannenkoek had een gezichtje van ananas. Wat wil een kind nog meer?


Meer over ’t Pannekoekhuis Schaarsbergen ontdekken?

’t Pannekoekhuis Schaarsbergen restaurants en horeca

Geopend12:00 - 20:00

Kemperbergerweg 673, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Mee naar de markt op zaterdag

markt opgegroeid in Arnhem
foto: ANP

Een beetje achter je ouders aan sjokken terwijl zij boodschappen doen op de markt zaterdagochtend, dat hoorde er voor veel van ons bij. Langs de draaiende kippenbouten, de vis met hun glazige oogjes, en als je mazzel had kreeg je een bakje kibbeling.

V&D schoolcampus

schoolagenda opgegroeid in Arnhem
foto: ANP

Onderin de V&D helemaal achterin zat een vrij donker hoekje waar jij het liefste wilde zijn als school bijna begon. Dat was namelijk de schoolcampus, waar je de tofste agenda, etui en kaftpapier voor het komende jaar kon uitzoeken. Had jij een South Park agenda? Of was je toch meer van TMF?

De avond vierdaagse lopen

avondvierdaagse opgegroeid in Arnhem
foto: ANP

Je moest en zou zo’n medaille winnen, ook al waren je beentjes nog net iets te kort voor flinke wandelingen. Liep jij de avond vierdaagse op Schaarsbergen, of wandelde jij mee in Arnhem Zuid?

Snoep halen bij Jamin

jamin opgegroeid in arnhem
foto: Jamin

Jawbreakers! En knetterkauwgom. En van die kleine snoephamburgers. Of hubba bubba. Of die poederstaafjes. We kunnen nog wel even doorgaan. In het weekend je zakgeld opmaken bij Jamin hebben we stiekem allemaal wel eens gedaan.


Meer over Jamin ontdekken?

Jamin speciaalzaken

Geopend09:00 - 18:00

Jansstraat 21, Arnhem

Bekijk meer:speciaalzaken

Onder de waterval door

De waterval in Park Sonsbeek

Sonsbeek is een prachtig park maar als je jong bent wil je maar een ding daar: onder de waterval door lopen. Zo. Gruwelijk. Tof! Je rende van de een naar de andere kant en probeerde niet nat te worden. Of je klom over de stenen bovenop de waterval en viel soms bijna in het water. Eigenlijk vinden wij dat nog steeds leuk om te doen.

Het stroopwafelwinkeltje

stroopwafel opgegroeid in arnhem
foto: ANP

Elke keer als je er langs liep hoopte je dat het mocht: zo’n extra grote stroopwafel halen bij het stroopwafelwinkeltje. Of een zak met kruimels, ook lekker. Die gigantische stroopwafel was dan ongeveer even groot als je gezicht maar je kon het toch op krijgen. Je was misschien wel misselijk daarna, maar totally worth it.


Meer over De Lunchclub ontdekken?

De Lunchclub cafés

Geopend09:00 - 18:00

Jansstraat 26, Arnhem

Bekijk meer:cafés
Pagina 4 / 11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Arnhemmers

adv.