Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lex en Robin van dé carnavalswinkel van Arnhem: ‘met een fraaie jas steel je echt de show!’

Door Jolinda van Alfen 21 februari 2020

Als je carnaval viert, dan ken je Lex (58) en Robin (24) Verborg van de Party Grime Carnaval Shop aan de Koningstraat vast al wel. Een vertrouwd adres voor de leukste feestkleding. Ben je geen carnavalvierder, maar wel in voor een feestje? Ook dan is het een aanrader om kennis te maken met deze sympathieke ondernemers. Indebuurt ging je voor! 

Vlak voor alle drukte echt losbarst wandelen wij de grote winkel binnen. Lichtelijk overprikkeld door alle kleuren en toeters en bellen zoeken we een min of meer rustige plek op. Lex: “Ja het is wel veel, we hebben een enorm assortiment.” Zoon Robin schuift ook aan. De derde generatie die aan het roer zal komen te staan van de winkel. Lex: “Mijn vader Joop is vijftig jaar geleden begonnen met de zaak. Eerst op een andere plek. Hij was zelf een carnavalvierder, maar kon geen kleding vinden in Arnhem. Dus is hij er zelf maar mee begonnen.”

In 1995 ging Joop met pensioen. Lex nam het over, maar werkt er ook nog in de retail naast. Robin is na een stage blijven hangen. Robin: “Ik wist al heel jong dat ik later een eigen bedrijf wilde, dat ik ondernemer wilde worden. Mijn afstudeerscriptie heb ik voor de carnavalswinkel geschreven. En nu ben ik er dus ook blijven werken.”

Foto: indebuurt Arnhem

Volgende generatie

Het is de bedoeling dat Robin het stokje straks helemaal overneemt. Lex: “Het is mooi dat hij, de volgende generatie, volop kansen ziet. Nadenkt over thema’s als duurzaamheid. Want het is natuurlijk wel een heel andere tijd dan toen mijn vader begon. De mensen komen niet zomaar automatisch meer naar je winkel. We moeten goed ons best doen om overal zichtbaar te zijn. We hebben ook een webwinkel erbij.”

Druk hebben ze het eigenlijk het hele jaar door wel, niet alleen met carnaval. Lex: “Ja we hebben het hele jaar door wel feesten waar we op inspelen met ons assortiment. Zo heb je straks het EK weer, Koningsdag, Halloween, Oktoberfeesten, Sinterklaas, Kerst. Oh en rondom de Airborne hebben we de winkel ook vol met die producten. En souvenirs van Arnhem, die doen het straks in de zomer bij de toeristen weer goed. ”

Heliumballonnen zijn hot

Robin: “Mensen geven ook steeds vaker een themafeest en dan kun je bij ons gegarandeerd een passende outfit vinden, denk aan een foute party bijvoorbeeld.”Lex: “We kunnen ook de aankleding van je feest in een bepaald thema verzorgen, dus ook voor bijvoorbeeld bruiloften kun je dan flink uitpakken. Of baby-showers, sweet sixteen of twenty-one feestjes. Met heliumballonnen dat is helemaal hot.” Hij ziet daar een trend in. “We hebben weer zin in feestjes en om ons dan ook wat meer te onderscheiden. Het mag allemaal wel wat opvallender.”

Dat geldt ook voor carnaval. Lex: “Met alleen een boerenkiel sta je voor joker hoor!” Robin beaamt dit en zegt: “Het is wel leuk om de trends te zien, vorig jaar was het nog vooral Casa de Papel. Nu zie je veel Peaky Blinders outfits.” Er wordt meer aandacht besteed aan een originele outfit. Lex: “Het is geen eenheidsworst meer, mensen willen zich onderscheiden. En er wordt ook vaker voor kwaliteit gekozen, het mag weer wat kosten. Een mooie carnavalsjas bijvoorbeeld, dat zie je nu ook veel. En dan kun je elke keer weer een andere look maken door een andere hoed of andere accessoires.”

Mooie jas en een fout pakkie

Zelf gaat Lex ook voor zo’n jas. “Ja, ik vier altijd carnaval, bij de On Ganse. En dan doe ik graag een mooie jas aan.” Zoon Robin denkt aan een foute look. “Een fout trainingspak denk ik. Ik kijk straks wel wat er nog hangt, ik wil niet een van de mooiste items voor een klant zijn neus wegpakken!”

Foto: indebuurt Arnhem

adv.