Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is volop lente bij Stadsboerderij Presikhaaf

Door Joep Oerlemans 29 maart 2018

Zodra we de stal inlopen horen we de lammetjes al mekkeren. Dierenverzorgster Lobke Jonkman (40) begroet ons. “Ik kom eraan hoor”, roept ze, staand tussen de lammetjes en hun moeders. Vandaag genieten we van de lente bij stadsboerderij Presikhaaf!

Lobke werkt ruim 18 jaar bij de stadsboerderij op Presikhaaf: “Ik liep hier stage en ik ben hier blijven ‘hangen’. Ik ben altijd helemaal gek van dieren geweest. Elke dag sta ik met plezier hier, ik doe echt van alles. Van het helpen van lammeren bij de ooien (vrouwtjesschapen) tot het uitmesten van de koeienstal. Ik vind het allemaal even leuk.”

De stal waar de lammeren staan is opgedeeld in meerdere zones: “Kijk, hier staan de allerjongste lammeren van net een dag oud. Deze lammetjes hebben een apart hok samen met hun moeder. Na een paar dagen gaan ze naar het grotere hok waar meerdere lammeren met hun moeders staan. Ze kunnen nu lekker met elkaar spelen, maar de warmtelamp in de hoek is toch wel de favoriet.”

Favoriete dier

Een echte dierenvriend is Lobke van kleins af aan al. Bij de vraag wat haar minst favoriete dier is, denkt ze even na en zegt: “Echt alle dieren zijn mij even lief, ik ga bij geen enkel dier werkzaamheden uit de weg omdat ik ze wellicht minder leuk vind ofzo. Als ik echt moet kiezen, dan zeg ik koeien. Het zijn hartstikke leuke beesten, maar ik heb er gewoon niet veel mee, nooit veel mee gehad überhaupt. Neemt natuurlijk niet weg dat ik niet met liefde voor ze zou zorgen hè.”

Lentefeest

Heb je na het lezen van het interview met Lobke ook zin om van de lente te genieten bij stadsboerderij Presikhaaf? Op 11 april is er het jaarlijkse lentefeest, een middag met allemaal leuke kinderactiviteiten en je kunt natuurlijk knuffelen met de jonge dieren. Toegang is gratis!


Meer over Stadsboerderij Presikhaaf ontdekken?

Stadsboerderij Presikhaaf kinderboerderijen

Gesloten08:30 - 16:45

Ruitenberglaan 4, Arnhem

Bekijk meer:kinderboerderijen

adv.