Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Tian: ‘Bij dit restaurant kom je niks tekort’

Door Tian van der Snee 8 september 2019

De beste tips krijg je natuurlijk van échte locals. Tian is onze nieuwe redactiestagiair en weet de leukste plekjes uit Arnhem te tippen. Ze loopt van kinds af aan al door Arnhem en kent de stad als geen ander. Wil je te weten komen wat haar hotspots uit Arnhem zijn? Lees dan snel verder. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶
foto: Jolinda van Alfen

Hi! Ik ben Tian van der Snee (18) en ik ben de nieuwe stagiaire van indebuurt Arnhem. De komende drie maanden ben ik élke dag op de redactie te vinden. Aan de hand van dit lijstje met mijn favorieten plekken in Arnhem leer je mij beter kennen.

Het Nederlands Openluchtmuseum

Foto: Herman van Alfen

Al van kinds af aan kom ik hier. Ik hou enorm veel van de Nederlandse geschiedenis en dan ben je hier op de juiste plek. Het Openluchtmuseum neemt je mee terug in de tijd en laat je kennis maken met de oud Hollandse cultuur. Zomers en ’s winters is het hier genoeg te doen. Van broodjes bakken tot aan schaatsen. Jong en oud hoeft zich in het Openluchtmuseum niet te vervelen. Omdat er in het museum zoveel te doen is, kom ik er dan ook heel graag.


Meer over Nederlands Openluchtmuseum ontdekken?

Nederlands Openluchtmuseum musea

Geopend10:00 - 17:00

Hoeferlaan 4, Arnhem

Bekijk meer:musea

Bistro Velvet

Foto: bistro velvet

Om te eten en te drinken ga ik graag naar Bistro Velvet. Wat er zo speciaal is aan Velvet? Elke week is er een ander verrassingsmenu. Je komt hier niks te kort. De ene keer wordt er vis geserveerd en de andere keer staat er vlees op het menu. Bij Velvet kun je lang tafelen, wat ik persoonlijk heerlijk vind. De bediening legt je in de watten en je kunt ze alles vragen over het eten. Maar ook voor een drankje kan je terecht aan de bar voorin het restaurant. De sfeer is er goed en het interieur oogt uitnodigend. Hier kom ik zeker vaker!


Meer over Bistro Velvet ontdekken?

Bistro Velvet restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 23:00

Velperbuitensingel 17, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Rosandepolder

foto: google streetview

De zomer loopt op zijn eind, maar wat was het warm de afgelopen twee maanden. De plek om (gratis) af te koelen is de Rosandepolder. Het is een stukje groen ten zuiden van Arnhem en Oosterbeek. De polder heeft een klein strandje met daarachter ook nog een strook gras. Ik ben hier in de zomer vaak te vinden met vrienden en vriendinnen. Neem je eigen eten of drinken mee, leg je handdoek neer en spring in het water – het kan er allemaal. Ook je viervoeter is hier welkom. Genieten van de zon doe ik het liefst in de Rosandepolder.

Arnhems mysterie opgelost: waar de naam Rosandepolder vandaan komt

Café Arnhem

Mijn favoriete terras is die van café Arnhem. Hier kom ik het liefst in de avond. Dat kan in het weekend zijn, maar ook doordeweeks. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het café open tot 02.00 uur ’s nachts. Ik drink hier graag een cappuccino, maar ook de mocktail: ‘virgin mojito’ is hier super lekker. Als het in de herfst of winter wat koud buiten is, houdt dat me niet tegen om op het terras te gaan zitten. Er hangen warmtelampen en er zijn genoeg dekens om je warm te houden. Ook het personeel is er erg vriendelijk. Bij café Arnhem is iedereen van harte welkom.


Meer over Café Arnhem ontdekken?

Café Arnhem cafés

Geopend10:00 - 01:00

Korenmarkt 18, Arnhem

Bekijk meer:cafés

De bibliotheek Rozet

rozet leuke stembureaus in arnhem
Foto: De Gelderlander

Ook de bibliotheek van Arnhem is een van mijn favoriete plekken. Vooral sinds de verhuizing naar het Rozet kom ik er vaak. Ze hebben een groot aanbod van boeken voor jong en oud. Je kan hier romans lenen, maar ook informatieve boeken die goed te gebruiken zijn voor school. Ik leen hier graag boeken en ik kom er om rustig te kunnen studeren. Ze hebben genoeg plek voor studenten om te kunnen werken en er is snel internet. Op werkdagen is de bibliotheek open tot 20.00 uur, alleen zondag is die gesloten.


Meer over Bibliotheek Arnhem ontdekken?

Bibliotheek Arnhem bibliotheken

Geopend10:00 - 20:00

Kortestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:bibliotheken

Nog meer tips

Hier kun je heerlijk lunchen volgens Arnhemse locals

De beste tips komen van de locals. Daarom vragen wij elke week aan een échte Arnhemmer wat zijn of h...

Petra van ArnhemLife: ‘toeristen willen graag tips van echte locals’

Ze snapte er niks van. Petra Dielman (37) zocht een Engelstalige site met informatie over Arnhem. Ti...
le bon vivant arnhem leuk volgens local christine

5x hier eet je echt superlekker volgens Arnhemse locals

Wij krijgen er niet genoeg van: lekker eten. We hebben bij indebuurt Arnhem al talloze Arnhemmers ge...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.