Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Sophie: ‘hier eet je de lekkerste vegan pasta’s en gnocchi in Arnhem’

Door Sophie de Bree 14 mei 2020

De beste tips krijg je natuurlijk van échte locals. Sophie de Bree is onze nieuwste gastredacteur en weet de leukste plekjes uit Arnhem te tippen. Ze loopt van kinds af aan al door Arnhem en kent de stad als geen ander. Wil je te weten komen wat haar hotspots uit Arnhem zijn? Lees dan snel verder.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen: gastredacteur Sophie

Hoi! Ik ben Sophie de Bree, ben 24 jaar en ben in Arnhem geboren! Ik heb altijd in de buurt van Arnhem gewoond en ben nu ook op zoek naar een fijn woonplekje in deze stad. Op dit moment studeer ik journalistiek in Utrecht en ga nu aan de slag voor indebuurt Arnhem. Aan de hand van dit lijstje van mijn favorieten leer je mij een beetje kennen!

Hemels

Foto: indebuurt Arnhem

Inmiddels is het niet zo’n geheim plekje meer, maar voor mij nog wel een heel bijzonder plekje. In de Kerkstraat zit Hemels. Een patisserie en cafeetje waar je echt de lekkerste taartjes uit Arnhem kunt scoren. En ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog eens fantastisch uit! Omdat Hemels zes dagen per week tot 17:30 open is, is het voor mij altijd een plekje waar ik normaal gesproken na een middag rondstruinen in de stad even m’n voeten laat rusten. Tot 19 mei zitten de deuren nog dicht vanwege corona, maar reken maar dat ik zodra dat kan op de stoep sta voor een latte met een taartje!


Meer over Hemels ontdekken?

Hemels bakkers

Vandaag gesloten

Kerkstraat 3, Arnhem

Bekijk meer:bakkers

Studio Konijnenvoer

konijnenvoer
Foto ter illustratie Unsplash

Begonnen als een pop-up restaurant in Arnhem, maar inmiddels heeft Studio Konijnenvoer zich alweer een poosje geleden gevestigd aan de Oude Kraan. Het is een restaurant met een volledig plantaardig menu en is helemaal hip en happening. Voor mij is het een favoriet omdat ik graag veganistisch eet, maar geen zin heb in alleen maar wat groentes naast elkaar op een bord. De lekkere pasta’s, gnocchi en chocolademousse maken het voor mij een favoriet!


Meer over Studio Konijnenvoer ontdekken?

Studio Konijnenvoer

Oude kraan 72, Arnhem

Fabrics and More

Foto: indebuurt Arnhem

Het is vaak even volhouden, maar na een poosje zoeken vind je echt pareltjes in deze vintagewinkel. Ik vind het een fijn idee om kleding te hergebruiken, in plaats van steeds maar nieuwe, fast-fashion te kopen. Daarom kom ik graag bij Fabrics and More. Het is een grote winkel van wel 300 vierkante meter waardoor je makkelijk kunt zoeken naar de dingen die jij leuk vindt. Zonder dat je andere mensen steeds aanstoot (denk aan die 1,5 meter!). De winkel ligt lekker centraal in de Pastoorstraat waardoor je tijdens een shopping spree even kunt langskomen.


Meer over Fabrics & More ontdekken?

Fabrics & More vintage

Vandaag gesloten

Pastoorstraat 18, Arnhem

Bekijk meer:vintage

Park Zypendaal

Foto: indebuurt

Elke keer weer als ik in Zypendaal rondloop, verbaas ik me over hoe mooi het is. En zoveel verschillende stukjes natuur ook! Je hebt een stuk bos, een aantal open velden, en de beekjes waar de Sint-Jansbeek ontspringt. Ik vind het heel fijn hoe het in Zypendaal vaak net wat rustiger is dan in Sonsbeek. Zo kan ik alle vogeltjes goed horen en zien. En dat terwijl je midden in de stad zit! ‘s Zomers zit ik er graag om lekker een kleurtje te krijgen, of om te picknicken. In de andere seizoenen wandel ik een rondje door het bos om even te ontsnappen aan het binnen zitten. Nu tijdens de coronacrisis al helemaal!

Burgers’ Zoo

Foto: Burgers’ Zoo

Als kind was ik al groot fan van de leukste dierentuin van Nederland, Burgers’ Zoo! Klimmen en klauteren door de enorme speeltuin was misschien wel het allerleukste van het bezoek. Inmiddels vind ik vooral het bezoeken van de Bush het leukst. Alle dieren die vrij rond lopen en die je van zo dichtbij kunt zien, vind ik heel bijzonder. En niet te vergeten: Die super lekkere frietjes in het restaurant! Misschien een beetje prijzig om elke week een bezoekje te brengen, tenzij je abonnement neemt, maar op die manier blijft de belevenis ook elke keer weer bijzonder. En vanaf dinsdag 19 mei kan dat weer!


Meer over Park Zypendaal ontdekken?

Park Zypendaal parken

Zijpendaalseweg 44, Arnhem

Bekijk meer:parken

 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.