Leuk volgens Carlijn: ‘Dit is écht de gezelligste kroeg van Arnhem’

Door Carlijn van Alken 10 januari 2019

De beste tips krijg je natuurlijk van échte locals. Onze nieuwe redactiestagiair Carlijn helpt jullie graag een handje bij het ontdekken van onze mooie stad, Arnhem. Carlijn woont al haar hele leven in Arnhem en heeft in al die jaren alle hotspots ontdekt, van nieuw tot wat ouder. Lees snel verder en ontdek.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen

Hoi! Ik ben Carlijn van Alken en ik ben de nieuwe redactiestagiair van indebuurt Arnhem. Als écht Arnhems Meisje vind ik het leuk om mijn favoriete plekken met jullie te delen, zo leren jullie mij ook een beetje kennen.

Zappa’s

Foto: indebuurt Arnhem

Een van mijn favorieten is absoluut; Zappa’s. Het is een klein restaurantje gericht op de Italiaanse keuken. Het leuke aan deze plek vind ik dat alles zo lekker vers is, je kunt vanuit het restaurant recht in de keuken kijken. Zo weet je precies welke handelingen zij verrichten en hoe jouw gerecht eruit komt te zien. Super leuk! Daarnaast is een pluspunt aan Zappa’s dat het heel budgetproof is. Na een dagje shoppen of voordat je nog een drankje gaat doen, Zappa’s komt altijd goed uit. Het is helaas niet mogelijk om te reserveren, dat is iets om rekening mee te houden.

Zappa’s restaurants en horeca

Nu open11:00 - 22:00

Korenstraat 6, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Stadsblokken

ASM festival stadsblokken arnhem Kensington kaarten winnen

Wat is er nu zo mooi aan de Arnhemse stadsblokken, vraag je je dan af. Vooral in de zomer vind ik het daar geweldig, vanwege de verschillende festivals. Eerder werd er gesprongen door bezoekers van Dancetour Arnhem, maar nu zijn het vooral ‘Free Your Mind’, ‘Festival de Luie Hond’ en het welbekende ‘ASM festival’ die bezoekers trekken. Als je zomers vanaf de Stadsblokken richting de Rijn loopt, heb je ook garantie op een leuke dag. Hier zijn allemaal kleine strandjes waar je lekker kunt zonnen en kunt genieten van het uitzicht op de Arnhemse Rijnkade. Vanaf deze kant gaat er ook een pontje terug richting het ‘vaste land’.

’t Huys

Foto: Facebook ’t Huys

In het weekend kom ik graag op de Korenmarkt en meestal hoef je mij niet ver te zoeken. Ik ben namelijk altijd te vinden bij ’t Huys, volgens mij de gezelligste kroeg van Arnhem. Je wordt altijd vriendelijk ontvangen door de eigenaar Wouter Janssen en zijn personeel. Iedereen doet zijn best om er een feestje van te maken. Wat ik er verder ook heel leuk aan vind is dat er meerdere verdiepingen zijn. Op de begane grond is er een mogelijkheid om lekker aan de bar te zitten of een potje voetbal te kijken. Boven is de place to be voor alle mensen die een feestje willen gaan bouwen. ’t Huys is toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een leuke avond, voor studenten maar ook voor vaders die een biertje willen doen ;).

Sportsbar ’t Huys cafés

Nu open18:00 - 01:00

Korenmarkt 13, Arnhem

Bekijk meer:cafés

Jans’

jans arnhem
fotocredit: Mira Meijer / Koninklijke Burgers’ Zoo

Een wat nieuwere hotspot in Arnhem is Jans’. Ik ben helemaal fan. Bij Jans’ kun je namelijk altijd terecht voor iets lekkers. Jans’ is 6 dagen per week geopend vanaf 9.00 uur, je kunt dan terecht voor een vers Arnhems ontbijtje. Naast dat Jans’ geopend is om te genieten van heerlijke gerechten in het restaurant, zijn er ook losse producten die verkocht worden. Zo kun je bijvoorbeeld altijd langskomen voor een puntje taart of een brood voor thuis. Ik kijk er altijd erg naar uit om er weer eens te gaan eten.

JANS’ Arnhem restaurants en horeca

Nu open09:00 - 00:00

Velperbuitensingel 25, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Sonsbeekpark

Foto: facebook Stadsvilla Sonsbeek.

Een klassieker in het rijtje is het Sonsbeekpark. Zomers zit ik graag op de heide met wat vrienden een muziekje te luisteren of te genieten van iedereen die voorbij komt lopen. Maar als ik er in de herfst langsloop, dan vind ik de kleuren zo ontzettend mooi. Ik vind het bijzonder dat zo’n mooi park, middenin onze stad kan liggen. Dat is echt iets bijzonders aan Arnhem. Ik vind het daarbij ook erg leuk om te zien dat het park voor zoveel verschillende doeleinden wordt gebruikt. Er worden bootcamp-lessen gegeven, de honden worden uitgelaten en je kunt er een heerlijk rondje hardlopen. Nadat jedit hebt gedaan, is er natuurlijk ook genoeg mogelijkheid om een kopje koffie te drinken bij een van de horecagelegenheden in het park.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.