Leuk volgens Brechtje: ‘als je dan eten laat bezorgen, bestel het hier’

Door Jolinda van Alfen 14 april 2019

De beste tips krijg je natuurlijk van échte locals. En laat onze eigen commercieel redacteur Brechtje nou een geboren en getogen Arnhemmer zijn! Een tijd geleden deelde zij haar favo hotspots al, maar daar zijn natuurlijk allerlei toffe plekken bijgekomen. Dit zijn haar favorieten in de stad. 

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

Even voorstellen…

world street painting festival 2018 arnhem

Dit is Brechtje van Dam. Zij is commercieel redacteur bij indebuurt Arnhem. Voor haar werk moet ze wekelijks nieuwe Arnhemse restaurantjes proberen, hotspots ontdekken en verhalen maken. Zwaar leven hoor!

Eetwinkel Stroom

eetwinkel stroom
Foto: Eetwinkel Stroom

Eten bestellen doet Brechtje stiekem vaker dan goed is voor haar portemonnee. “En als ik dan toch eten bestel, dan eet ik liever niet een vette hap. Een heerlijk alternatief als je de bank niet af wil maar toch lekker en gezond wil eten is Eetwinkel Stroom. Een echte aanrader: de pasta met paddestoelen! Maar eigenlijk is alles wel lekker op het menu.”


Meer over Eetwinkel STROOM ontdekken?

Eetwinkel STROOM restaurants en horeca

Sonsbeeksingel 160 , Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

Cozy

De nieuwste lievelingsplek van Brechtje is Cozy, een lunchroom waar de Turkse en Nederlandse keuken samenkomen. “Ik heb daar inmiddels een paar keer ontbeten en het is echt heerlijk. En niet duur! Op het menu staan Turkse favorieten als mellema en sumit, maar er staan ook ‘Hollandse’ gerechten op de kaart zoals uitsmijters en broodjes. En natuurlijk echte Turkse koffie. Het beste van beide werelden, eigenlijk.”


Meer over Cozy Lunchroom ontdekken?

Cozy Lunchroom lunch

Nu open09:00 - 19:00

Roggestraat 16, Arnhem

Bekijk meer:lunch

Monki

“Ik ben zo blij dat ik niet meer naar een andere stad hoef voor de Monki tegenwoordig. Sinds een paar jaar zit die kledingwinkel namelijk ook in Arnhem. Ze hebben bij deze winkel vooral veel lekkere luchtige stofjes voor in de zomer. En natuurlijk oversized foute bloemenshirts, altijd goed. Ik houd van laagjes en de meeste koop ik hier. ”


Meer over Monki Arnhem ontdekken?

Monki Arnhem kledingwinkels

Nu open10:00 - 17:30

Roggestraat 29-30, Arnhem

Bekijk meer:kledingwinkels

Mams

“Ja sorry hoor, ik weet dat half Arnhem deze hotspot al ontdekt heeft, maar Mams is zo awesome! Ik sta er letterlijk elke ochtend voor ik naar ons kantoor een paar deuren verderop loop. Vooral in de zomer maakten ze mij heel blij met een (lekker sterke) ijskoffie. Zo waren die belachelijke temperaturen wat dragelijker.”


Meer over Mams ontdekken?

Mams koffiebars

Nu open08:00 - 22:00

Willemsplein 45, Arnhem

Bekijk meer:koffiebars

Wodka Woensdag bij The Move

favorieten van brechtje cafe the move
foto: The Move

“Dit was mijn stamkroeg toen ik jonger was, ik hing er wekelijks rond. Nu heb ik daar minder tijd voor maar ik probeer wel zo nu en dan nog een Wodka Woensdag mee te pakken. Die avonden zijn inmiddels beroemd in Arnhem. Korting op alle wodka en een fijne sfeer. Zeker in de zomer!”


Meer over The Move ontdekken?

The Move cafés

Nu gesloten19:00 - 04:00

Varkensstraat 17, Arnhem

Bekijk meer:cafés

Retiro

tapas retiro vis
Mosselen, calamares (inktvis) en octopus met aardappel. Hmmm!

“Wanneer ik met familie ga dineren, kiezen we steeds vaker voor Retiro. Je zit eigenlijk altijd lekker bij dit tapasrestaurant, en het is toch van een ander kaliber dan de rest van de tapasbars in de stad. Bovendien hebben ze goede wijnen bij Retiro, iets waar je mij toch wel mee overhaalt.”


Meer over Retiro ontdekken?

Retiro restaurants en horeca

Nu gesloten16:00 - 23:00

apeldoornseweg 88, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Zilte Zeemeermin

Vorig jaar openden De Visbroertjes hun eigen winkel in de Steenstraat: De Zilte Zeemeermin. “Met enige schaamte geef ik toe dat ik pas een paar maanden geleden voor het eerst binnen ben gewandeld. Ik mocht allerlei lekkere visjes proberen en heb me laten adviseren door de jongens daar. Ik word helemaal blij als mensen zoveel kennis en passie voor hun vak hebben. Dat is toch een stuk leuker dan winkelen bij een grote supermarkt.”

Meer tips van locals:

Leuk volgens local Ted: ‘Warm worden van de blauwe hap van Knusss’

Wij van indebuurt Arnhem weten veel hotspots te vinden, maar kennen ze niet allemaal. Daarom schakel...
leuk volgens local ben

Leuk volgens Ben: “Hip, mooi en nieuw!”

Wij van indebuurt Arnhem weten veel hotspots te vinden, maar kennen ze niet allemaal. Daarom schakel...
leuk volgens arnhemmer cynthia en kim

Leuk volgens Arnhemmers Kim en Cynthia: ‘deze combiwinkel op een fijne plek met dito sfeer’

Wij van indebuurt Arnhem weten veel hotspots te vinden, maar kennen ze niet allemaal. Daarom schakel...
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.