Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De beste burgemeester? Dat is misschien wel die van Arnhem!

Door Jolinda van Alfen 29 oktober 2020

Leuk nieuws, burgemeester Ahmed Marcouch is in de running om de beste burgemeester van de wereld te worden. Volgens de Gelderlander is hij voorgedragen door beeldend kunstenaar Rob Voerman. De organisatie van de verkiezing, de City Mayors Foundation heeft Marcouch genomineerd. 

Sinds 2004 kiest de City Majors Foundation een beste burgemeester van de wereld. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en collega Ahmed Aboutaleb van Rotterdam stonden al op de longlist, naast alle andere internationale kandidaten van alle continenten.

Aanbevelen

Rob Voerman is niet de enige die vindt dat Marcouch de beste burgemeester is, op de website van de organisatie staan inmiddels verschillende aanbevelingen te lezen. Wil jij ook dat Marcouch deze eretitel gaat winnen? Dan kun je een nominatie voor Marcouch insturen door een formulier op deze website van de World Mayor Prize in te vullen, inclusief een toelichting.

Op 14 december sluit de organisatie de longlist, waarna op 12 januari 2021 een shortlist wordt gepresenteerd waaruit de uiteindelijke winnaar naar voren moet komen.

Over Marcouch

Ahmed Marcouch werd in 2017 burgemeester van Arnhem. Hiervoor was hij van 2010 tot 2017 lid van de Tweede Kamer. Daarvoor was hij van 2006 tot 2010 in de gemeente Amsterdam voorzitter van het stadsdeel Slotervaart. Eerder was hij onder andere Coördinator Jeugd en Veiligheid in de gemeente Amsterdam en brigadier van de politie in de regio Amsterdam-Amstelland.

Lees ook

Zoetekauwen, opgelet! Dit pand krijgt een hele lekkere invulling

In de categorie dit-missen-we-nog-in-Arnhem: de enige echte Royal Donuts. Komt verandering in, want ...

MAG DAT: langs de deuren gaan met Halloween en Sint Maarten in Arnhem?

Waar het ene na het andere evenement wordt afgelast, is er voor de jongste Arnhemmers goed nieuws: S...

Even lachen! Deze Arnhemse beauty-expert tovert ongetwijfeld een lach op je gezicht

Ben jij fan van make-up tutorials en kun je wel een positief geluid gebruiken? Dan moet je zeker eve...

 

adv.