Binnenkijken bij Janske: ‘We genieten zo van het prachtige uitzicht’

Door Jolinda van Alfen 12 maart 2018

Ze hebben geluk gehad met hun mooie plekje aan de Rijnkade. Janske (26): “Er waren meer mensen geïnteresseerd. Omdat we zo snel reageerden mochten wij hier komen wonen!” Sinds juli vorig jaar woont ze samen met Pelle, in een appartement met misschien wel het mooiste uitzicht van Arnhem.

Dat zij het uitzicht noemt als een van de grootste pluspunten van het appartement snappen wij wel. Als we binnenkomen kunnen we niet anders dan uit het grote raam gapen naar de Rijn. Wat een een toffe plek is dit! Janske beaamt dit. “Het is echt fijn wonen hier.”

Enige nadeel is misschien dat ze geen huisdieren mogen. “Ik ben wel echt een dierenliefhebber. Maar we hebben het nu beide ook wel druk met ons werk en hebben weinig tijd voor dieren.” Als Janske na een dag werken, ze is logopediste, thuis komt, ploft ze op de bank. “Dit is wel echt mijn favoriete plek. Ik kan dan de woonkamer goed overzien en natuurlijk uit het raam kijken.” De zonsondergangen zijn prachtig. Gewoon vanaf de bank, wat een geluksvogel is Janske!

Het uitzicht vanuit het appartement van Janske en Pelle.

Niet alleen het uitzicht maakt het appartement tot een fijne woning. Janske en Pelle hebben er helemaal hun plek van gemaakt. “Ik hou ervan om ons huis mooi in te richten. Gelukkig hebben we wel dezelfde smaak.” Ze vindt hun interieurstijl lastig te omschrijven. “Het is een mengelmoes. Ik hou van de natuur, dus dat zie je ook wel terug. De Scandinavische stijl vind ik mooi, maar bepaalde meubels met een industriële look vind ik ook tof.”

‘Je moet wel kunnen zien wie er woont’

Favoriete woonwinkels heeft ze niet echt. De meubels komen van de Ikea -altijd goed-, Kwatum, Xenos. “Maar we vinden ook wel eens iets moois bij de kringloop. Zo hebben we van alles bij elkaar verzameld. Ik vind het wel belangrijk dat je kunt zien wie er woont, een huis zonder foto’s vind ik niks. Wij hebben een mooie collage van onze roadtrip in Amerika gemaakt bijvoorbeeld.”

Wat ons nog meer opvalt behalve het uitzicht en de fijne persoonlijke sfeer, zijn de planten. Goed rondkijkend tellen we er minstens veertig! “Dat is Pelle zijn ding. Hij houdt van planten en is daar ook handig in, met stekken enzo. Ik vind het ook erg mooi dat groen in huis.”

Een speciale plaats in huis is voor Pinky en Pinka, de traveling piggies, te volgen op instagram. “Ja die twee verdienen een plek in de woonkamer. Ik heb ze al vanaf mijn 10e en neem ze altijd mee op reis.” Janske zelf kunnen we ook volgen op instagram, waar ze mooie foto’s van haar gezellige huis post. En van haar bakavonturen. Als veganist experimenteert ze er graag op los. “Dat zou ik ook ooit nog wel willen. Een grotere keuken. Maar voorlopig willen we hier helemaal niet weg. Dit is zo’n fijne plek!”

 

binnenkijken bij yolanda

Kom eens binnenkijken bij… Yolanda: ‘grote meubels in een kleine ruimte kan prima’

Gluren bij de buren, daar houden wij van. Van studentenkamer tot eengezinswoning, wij zijn gek op le...
binnenkijken bij judith bakker

Binnenkijken bij Judith: ‘Een huis vol snuisterijen, zoals mijn moeder zou zeggen’

Je moet drie trappen op om er te komen, maar dan heb je ook wat. Judith Bakker (26) woont in een app...