Zanger Joey Hartkamp: ‘Ik heb altijd graag in de spotlights gestaan’

Door Joep Oerlemans 15 mei 2018

Ken jij Joey Hartkamp (29)? Misschien heb je met het Mega Piratenfestijn wel met zijn nummers mee staan blèren. Joey zingt al zijn hele leven: “Als kleuter zong ik al nummers van Jan Smit.”

“Van kleins af aan ben ik bezig geweest met zingen en optreden. Ik zong vanaf mijn zesde op kinderfeestjes liedjes van Jan Smit. Ik heb ook bij de kinderkoren van Frans Bauer en Marianne Weber gezeten. Toen ik 12 was, heb ik meegedaan aan het Golden Stag Festival in Roemenië. Ik heb daar de prijs gewonnen voor beste performance.” Door gezondheidsklachten en zijn puberteit heeft Joey een pauze genomen in het zingen. “Ik was er op dat moment gewoon niet klaar voor. Vijf jaar geleden heb ik mijn zangcarrière weer opgepakt.”

Familie

Joey staat er niet alleen voor. “Mijn vader schrijft en componeert muziek in zijn eigen studio. Dat doet hij al ruim 25 jaar. Hij produceert ook mijn muziek samen met het team Norus Padidar en Edwin de Groot. Mijn broer zingt niet, maar is wel mijn manager. Hij regelt alles rondom organisatie, planning en promotie. Als ik moet optreden, gaat mijn broer altijd mee.”

Afwisseling

Geen dag is hetzelfde voor onze zanger. “Ik kom op veel verschillende plaatsen. Met Koningsdag stond ik eerst op te treden in Apeldoorn, daarna door naar een café in Noordwijk en toen naar de Korenmarkt in Arnhem om af te sluiten. De ene dag sta ik voor tienduizend man te zingen en de andere dag treed ik op een privéfeestje op voor 35 mensen. Die afwisseling maakt het zo leuk.”

Feestbeesten

Het leven van Joey bestaat niet alleen uit zingen. “Samen met mijn broer organiseer ik het festival Feestbeesten. Dat bestaat nu ruim 3,5 jaar en is iedere keer een groot succes. Het evenement organiseren we meerdere keren per jaar op telkens een andere locatie. In september is de volgende editie in Westervoort.

Toekomst

Joey laat het allemaal op zich af komen. “Er is niet een specifieke droom die ik nog heb. Ik hoop gewoon dat de mensen mij leuk blijven vinden en mijn optredens blijven bezoeken. Ik denk altijd bij mezelf: als je ambities heel hoog zijn, kan je dan nog wel genieten van de successen ertussen? Bijvoorbeeld: Als je vijftig optredens per jaar hebt en je doel is om er volgend jaar driehonderd te hebben, ben je dan nog wel blij met honderd boekingen per jaar? Geniet van alle successen die je boekt!”

 Joey brengt een nieuwe single uit. Dit viert hij met een grote releaseparty op 30 juni. Binnenkort volgt er meer info. Blijf onze site in de gaten houden!