Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tini van Zwembad Klarenbeek: ‘Hier doen we écht alles samen’

Door Joep Oerlemans 29 mei 2018

Met dit lekkere weer plonst menig Arnhemmer graag in het zwembad Klarenbeek ter verkoeling. Wie zijn toch die mensen die zorgen dat het zwembad er elke dag goed uitziet en dat alles veilig is? Een ervan is Tini (54): “Ik ga geen klusje uit de weg.” 

“Van kleins af aan zwem ik al. Ik ben opgegroeid in deze buurt. Wij als gezin gingen vroeger vaak in Klarenbeek zwemmen. Nadat we onze zwemdiploma’s hebben gehaald zijn mijn vader, zussen en ik bij de reddingsbrigade gegaan. Ik ben onderhand al 35 jaar lid daar.”

Vierde seizoen bij Klarenbeek

Tini begon destijds met zwemtrainingen geven. Daardoor kwam ze bij het openluchtzwembad terecht. “Bij de reddingsbrigade geef ik de training ‘zwemmend redden’. Het personeel van Klarenbeek moet dat diploma hebben om er te kunnen werken. Ik ben gevraagd om deze mensen op de leiden. Toen de beheerder iemand nodig had om het team te komen versterken heb ik gelijk ‘ja’ gezegd. Dit wordt mijn vierde seizoen hier.”

Nooit meer vergeten

Tini geeft naast de zwemmend redden trainingen ook zwemlessen aan kinderen en volwassenen. “Wat ik nooit meer zal vergeten? Ik heb een jongetje zwemles gegeven die een geamputeerd been had. Hij heeft de zwemdiploma’s A en B gehaald. Zijn doorzettingsvermogen was geweldig.”

Vervelen is niet nodig

Bij Klarenbeek zit er voor het team genoeg variatie in het werk. “Er zijn een aantal posten langs de baden, we wisselen om de zoveel tijd om elkaar scherp te houden. Naast de wacht houden, zitten we bij de kassa. Buiten de openingstijden zorgen we voor het groen en controleren we het water op de pH (zuurgraad) en het chloorgehalte. We zijn verplicht door de overheid deze controles te doen.”

Grote club vaste bezoekers

Bij het zwembad komen de eerste mensen om 7 uur ’s ochtends al. “Er is hier een vaste groep banenzwemmers. Het mooie is dat ze om kwart voor zeven al op het stoepje zitten te wachten om naar binnen te mogen. We hebben ook scholen rondom ons terrein zitten. Met mooi weer wordt de gymles weleens vervangen voor een verkoelende zwemtraining in ons bad.”

Een goed seizoen

Eind mei en nu al schitterend zwemweer! Tini en haar team zijn er ook erg blij mee. “We hebben geluk dit jaar. Het is vandaag een normale maandagmiddag en het is hier gezellig druk. Eind april zijn we open gegaan. Sindsdien hebben we al ruim 16 000 bezoekers hier gehad. Mensen komen van heinde en verre. We hadden hier laatst mensen uit Otterlo. Voor hen is dit het dichtstbijzijnde buitenbad in de regio. In de vakantieperiode zie je hier vaak meer mensen van buiten de stad dan echte Arnhemmers.”


Meer over Zwembad Klarenbeek ontdekken?

Zwembad Klarenbeek zwembaden

Gesloten07:00 - 19:00

hommelseweg 536, Arnhem

Bekijk meer:zwembaden
gastredacteuren gezocht arnhem

Schrijftalent opgelet! Indebuurt Arnhem is op zoek naar gastredacteuren

Ja, je leest het goed! Wij van indebuurt Arnhem zijn op zoek naar gastredacteuren. Samenwerken met m...
flitspalen in arnhem 2017

7 lifehacks die het leven in Arnhem makkelijker maken

Elke stad heeft wel een bepaalde ‘gebruiksaanwijzing’. Trucjes die het leven makkelijker maken, ofwe...

adv.