Stijlicoon gespot: Daan Sanders van Hollands Next Topmodel

Door Noa van Oostrom 11 december 2018

In een zee van grijs en grauw zijn er gelukkig altijd een aantal mensen die opvallen. Gewoon is maar saai en daarom lichten wij opvallende Arnhemse looks voor je uit in de reeks ‘Stijlicoon gespot’. Arnhem wordt niet voor niets Arnhem modestad genoemd. We trappen af met Daan Sanders, bekend van Hollands Next Topmodel: “Ik heb best wel heel erg veel schijt aan wat mensen van mij vinden.”

In Hollands Next Topmodel leerden we Daan kennen als een waar stijlicoon. Niet gek dat hij het daar schopte tot de halve finale. Nu vertelt hij, onder het genot van een Dirty Chai met havermelk, aan ons hoe hij geworden is wie hij nu is.

Klein dorpje

Nu maakt het Daan niet meer uit wat mensen van hem vinden. Vroeger was dit wel anders. Hij komt uit een klein boerendorpje in de buurt van Arnhem en hij had niet het idee dat hij volledig zichzelf kon zijn toen hij op de middelbare school zat. Toen hij in Arnhem ging studeren veranderde dit. “Vroeger droeg ik skinny spijkerbroeken met een wit t-shirt. Nu merk ik dat ik steeds meer over de top wil gaan. Ik vind het leuk als mensen een heftige reactie hebben op mijn kledingstijl, kijk maar lekker denk ik dan.’’ Hij draagt nu wat hij zelf mooi en tof vindt.

Foto: Eva Bours

Eigen stijl

Daan houdt ervan om weinig onderscheid te maken tussen gender. “Ik koop vaak pantalons die voor vrouwen zijn. Ik kan dit ook dragen door mijn lange en slanke bouw.” Hij vindt het leuk om te spelen met verschillende items. Het stijlicoon draagt graag een jas met grote schoudervullingen uit de jaren ’80 of een discobroek uit de jaren ’70. “Ik vind het super nice om dit soort dingen te combineren.’’

Persoonlijke favoriet

“Ik hou van vintage shoppen, dit is echt een van mijn favoriete hobby’s.” Daan zijn stijl wordt getypeerd door prachtige pantalons, dit keer draagt hij er een met wijd uitlopende pijpen. De broek komt van Fabrics and more, de favoriete vintage winkel van Daan. Verder komt Daan graag bij Jofel. “Hier heb je echt van alles en nog wat en ik vind hier echt pareltjes.” Waar Daan ook goed slaagt voor items is bij FrouFrous, hier hebben ze te gekke, extravagante zonnebrillen.

Het meest geprezen kledingstuk in Daan zijn collectie? “Mijn nieuwe schoenen. Het is een soort combinatie tussen een cowboylaars en een chelseaboot, met daaronder een kleine hak.’’ Verder draagt Daan vaak blouses, van een witte linnen blouse tot een stoere geruite blouse.

Foto: Eva Bours

Toekomst

Naast zijn werk als model gaat Daan door het leven als gewone student. Hij studeert bewegingsagogiek aan het CIOS in Arnhem. Hij werkt bij STROOM, een koffietentje naast Velperpoort in Arnhem, maar Daan zijn grote passie is mode.

Hij wil na zijn opleiding een tussenjaar nemen om zich te focussen op modellen werk, daarna wil hij Fashion en Design gaan studeren.

Ben of ken jij een Arnhems stijlicoon? Tip ons dan!

Lees meer over mode

tante betsy

Arnhemse tante Betsy (die eigenlijk Alisa heet): ‘ik hou van lekker kitsch en over the top’

Met meer dan 150 verkooppunten is het modemerk Tante Betsy een mooi Arnhems succes. Een wereldwijd b...
modeontwerpers uit arnhem

Fashion ready? Deze modeontwerpers komen allemaal uit Arnhem

Arnhem is een bruisende stad qua mode, zo hebben wij natuurlijk het Modekwartier waar we erg trots o...

adv.