Stijlicoon Adisa: “Ik zou mijn stijl nooit in één woord kunnen omschrijven.”

Door Lois de Vries 5 maart 2019

In een zee van grijs en grauw zijn er gelukkig nog altijd die mensen die kleur in het straatbeeld brengen met hun stijl. ‘Gewoon’ is ook maar saai en daarom lichten wij opvallende Arnhemse looks voor je uit in de reeks ‘Stijlicoon gespot’. Arnhem wordt niet voor niets Arnhem modestad genoemd. In deze editie: Adisa Nekic (26).

Toen ze klein was, had Adisa al gevoel voor mode. Dit ontwikkelde zich verder naarmate ze ouder werd. Adisa ging zich vrouwelijker kleden maar wilde er ondertussen ook steeds meer zakelijk uitzien. “Het is eigenlijk een mix van vrouwelijk en mannelijk, wat ik draag. Ik hou ervan om er girly uit te zien maar heb ook graag een boyfriend jeans aan met sneakers. Ik denk dat ik daarom ook niet mijn stijl in één woord zou kunnen omschrijven.” Haar stijl doet me denken aan een weekendje Parijs met een rokje en baret maar ook leren laarzen, jeans en oversized jassen laat ze niet in de kast hangen. Samen met haar man maakt ze geweldige foto’s voor Instagram.

Favoriete merken

“Ik vind Zara het beste bij mijn stijl passen. De Zara heeft de perfecte combinatie van vrouwelijk maar met een beetje stoer en casual. Precies waar ik van houd. Om dezelfde reden koop ik ook graag bij ASOS. Nog zo’n winkel waar je altijd wel iets leuks vindt. Als ze een designer zou mogen kiezen die het beste bij haar past? “Dat zou absoluut Gucci zijn. Classy, netjes en toch stoer.”

Adisa gaat graag winkelen in Arnhem en shopt dan het liefste bij de Zara, Bershka en Mango. “Ik vind dat Arnhem een echte modestad is. Je hebt hier namelijk van alles. Ook zie je steeds meer mode op straat voorbij komen. Meer dan vroeger. Ik zou wel graag meer grote merken in onze stad willen zien. Verder heb ik niet echt iets nodig hier wat ze ook in een andere stad hebben.”

Fashion do’s & don’ts?

Heeft Adisa ook van die echte favo’s of no-go’s wat betreft mode? “Mijn onmisbare accessoire is een tas.” Zegt Adisa opgewekt. “Dat is echt mijn go-to fashion item. Ik vind dat een outfit pas af is met een mooie tas.” Maar een echte fashion-don’t is voor haar sneakers met hakken. “Ik zou het zelf nooit dragen. Ook zou ik nooit extreem baggy jeans dragen, want ik ben best klein en dan kan ik bijna in de jeans zwemmen.” vertelt ze lachend.

Voorbeeld in de mode

Adisa wordt geïnspireerd door anderen in haar stijl. “Tegenwoordig kun je natuurlijk veel inspiratie op doen via Instagram. Ik volg bijvoorbeeld Negin Mirsalehi om haar stijl, maar haar outfits zijn ook goed draagbaar voor overdag. Daarnaast haal ik vooral inspiratie van de straat. Ik hoef niet per se een beroemdheid te zien voor inspiratie. Juist iemand die mij voorbij loopt op straat, of tegenover me zit in de trein kan een fantastische stijl hebben.”

Social media en mode

Wat vind Adisa nu eigenlijk van al die aandacht voor de buitenkant op social media? “Ik heb Instagram altijd gebruikt om stijl te spotten en showen. Niet voor selfie’s of om te laten zien hoe mooi ik mezelf vind. Ik wilde graag mijn outfit’s delen en doe dit onder andere door middel van fotoshoots met mijn man. Ik vind het leuk om mijn outfit ideeën te delen en daar kan ik zeker mijn creativiteit in kwijt.”

Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere outfit’s van Adisa volg haar dan op Instagram: @sassywanderlust

Ben of ken jij een Arnhems stijlicoon die helemaal past bij deze rubriek? Laat het ons weten! Wie weet komen wij jou binnenkort interviewen over jouw stijl.

adv.