Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Onno over werken in de zorg in Arnhem: ‘Bij ons valt er wat te kiezen’

Aangeboden door DrieGasthuizenGroep 6 augustus 2019

Onno Ettema (32) is adviseur arbeidsmarkt bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre. Voordat hij vorig jaar zomer in dienst kwam werkte hij onder andere in de gehandicaptenzorg en kinderopvangsector, en werkte hij in diverse gemeenten. Onno weet dat de zorgvraag in Nederland toeneemt terwijl het aantal mensen dat in de (ouderen)zorg wil werken niet meegroeit.

‘Hard werken voor weinig’

Hard werken en te weinig verdienen. Dat is toch wel een beetje het imago waarmee de zorg worstelt. “Maar ik zou het liever anders formuleren: met een baan in de zorg is wel degelijk een goede boterham te verdienen”, vertelt Onno. “Nee, extreem rijk word je niet, maar het werk levert veel extra’s op en biedt volop perspectief. Wie hart voor mensen heeft, kan bij ons een mooie carrière in de zorg maken.”

onno werken in de zorg driegasthuizen arnhem

Wat is werken in de zorg?

“Mijn belangrijkste missie is duidelijk maken wat werken in de zorg inhoudt. Wat doen we hier en voor wie? Een baan bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre is een baan met perspectief. Wie op een bepaalde plek is uitgekeken of uitdaging mist, kan intern doorschuiven naar een andere locatie of functie. Interne mobiliteit noemen we dat.” Maar DrieGasthuizenGroep heeft volgens Onno nog meer te bieden voor ambitieuze collega’s. “Dankzij nauwe samenwerking met zorgpartners in de regio begeleiden we collega’s ook naar functies binnen ziekenhuizen, gehandicaptenzorg of psychiatrie bijvoorbeeld.

Ontwikkelen en doorgroeien

Wat dat nou precies inhoudt voor de nieuwe medewerkers? “In de praktijk betekent het letterlijk dat we onze medewerkers ruimte bieden zich te ontwikkelen. Wie wil, krijgt de kans een tijdje mee te lopen in een functie die aansluit bij de ambities. Binnen de organisatie of daarbuiten. Soms leidt het ertoe dat we een medewerker kwijtraken, bijvoorbeeld aan ziekenhuis Rijnstate, een van onze partners. Tegelijkertijd winnen we een ambassadeur voor onze organisatie!”

onno werken in de zorg driegasthuizen arnhem

Buddy’s

Wie bij DrieGasthuizenGroep/Thuiszorg Groot Gelre begint, krijgt meteen support. Dat gebeurt onder andere dankzij de praktijkbuddy’s, vertelt Onno. “Dat is een vaste begeleider die de eerste tijd met je meeloopt, je introduceert en wegwijs maakt. Zij zorgen voor een kwalitatief goede start, zodat nieuwe medewerkers sneller hun weg vinden, meteen houvast in hun nieuwe baan krijgen. Gelijktijdig leveren ze een waardevolle bijdrage aan onze teams, omdat vanuit het perspectief van de nieuwe medewerker dingen opvallen. Onlogische zaken worden sneller opgemerkt en aangepakt.

Keuze genoeg

“Er valt nogal wat te kiezen in de zorg, in deze regio vooral bij ons. Voor thuishulpen, voor verzorgenden in de wijk, voor begeleiders in onze woonzorgcentra, maar ook op ons kantoor bieden we diverse functies. Van niveau 1 tot en met wetenschappelijk geschoold niveau. We zetten ons daarom graag nadrukkelijker op de kaart, met een nieuwe website waarop collega’s vertellen over hun werk. We hebben veel te bieden, dat mag best wel eens gezegd worden!”

Ben jij dankzij het verhaal van Onno nieuwsgierig geworden naar een baan in de zorg? Kijk dan hier voor meer verhalen en info over de functies die beschikbaar zijn. Ruime ervaring is trouwens niet altijd een vereiste!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door DrieGasthuizenGroep. Meer over DrieGasthuizenGroep ontdekken?

DrieGasthuizenGroep dienstverlening

Gesloten09:00 - 18:00

Rijnstraat 71, Arnhem

Bekijk meer:dienstverlening

adv.