Arnhems topmodel Aline: ‘Ik wil dolgraag een modellenbureau’

Door Hulya Akkurt 13 mei 2019

De Arnhemse Aline van Schoonhoven (27) leeft vanaf haar vijftiende een leven waar veel meiden van dromen. Ze heeft tien jaar lang fulltime gewerkt als model. Nu doet ze het even rustig aan omdat ze het druk heeft met de studie ‘Nederlands Docent’. Met als uiteindelijk doel een eigen bedrijf. “Met een modellenbureau kan ik modellenwerk combineren met het opleiden, ideaal toch?”

Aline was pas vijftien toen ze werd gescout als model. Dit gebeurde niet op straat of via Instagram, maar via Hyves: “Ik had nog nooit over een modellencarrière nagedacht, maar ik kreeg zomaar een berichtje via Hyves waarin ze zeiden dat ze mij interessant vonden en vroegen of ik langs wou komen.” Aline mocht een ‘test shoot’ doen en was dan ook gelijk aangenomen: “Ik weet nog goed dat ik samen met mijn vader naar de test shoot ging. Hij vond het allemaal ook heel leuk voor mij. Toen ik was aangenomen had ik al snel mijn eerste shoot voor op de cover van Elle Girl.”

Reizen

Bijna alles wat bij haar modellencarrière komt kijken vindt Aline tof, maar het leukste is volgens haar toch wel het reizen: “Je ziet zoveel mooie plekken en je wordt tegelijkertijd in het diepe gegooid. Ik weet bijna zeker dat je zelf niet uit boeken of op school zoveel kan leren omdat je allemaal nieuwe dingen meemaakt.” Het model heeft in verschillende steden over de hele wereld mogen wonen, waaronder in New York, Hongkong, Madrid en Milaan. Dit betekent dat ze daar ook veel nieuwe vrienden heeft gemaakt die ze nu niet meer zo makkelijk kan zien: “Je leeft steeds een hele tijd met een aantal modellen samen in een huis. Het wordt een soort van familie omdat je alles met elkaar doet en bespreekt. Soms kom je elkaar dan nog weleens tegen in andere landen, maar we houden vaak ook nog contact door bijvoorbeeld te Skypen of via Instagram.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ALINE (@alinevschoonhoven) op

Naast het vele reizen en ontmoeten van nieuwe mensen, weet Aline ook een minpunt te bedenken over het werk: “Heel soms denk ik weleens van: ‘Wat zie ik eruit.’ Dan hebben ze bijvoorbeeld mijn make-up zo extreem gedaan dat ik mijzelf niet eens meer herken. Ook vind ik het jammer dat alles alleen maar draait om uiterlijk. Je bent gewoon een product. Maar ja, dat hoort er gewoon bij. Verder heb ik ook totaal geen minpunten over het modellenwerk, ik vind het namelijk hartstikke leuk om te doen.”

Grootste droom

Tien jaar lang is Aline fulltime bezig geweest met haar modellencarrière, maar heeft het nu druk met haar studie. Wanneer ze is afgestudeerd is Aline van plan om zich te richten op een droom die ze wil waarmaken: “Ik wil dolgraag een modellenbureau. Ik studeer Nederlands Docent omdat ik pubers een interessante doelgroep vind om veel te leren. Met een modellenbureau kan ik dus modellenwerk combineren met het opleiden, ideaal toch? Zo kan ik tieners veel leren en begeleiden die ook de potentie hebben om model te worden.” Een modellenbureau starten is iets waar ze zich op gaat richten wanneer ze klaar is met haar studie. Of deze geopend wordt in Arnhem zou zomaar kunnen: “De meeste bureaus staan in Amsterdam. Wanneer je door de Kalverstraat loopt staat er op elke hoek een modellenscout die jonge meiden aanspreekt. Ik denk dat ik hier in Arnhem de markt meer voor mijzelf heb, maar dat moet ik allemaal nog uitzoeken.”

 

adv.