Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak kennis met de toppers van Waar Arnhem Eet

Door Jolinda van Alfen 22 januari 2019

Als je van lekker eten en Arnhem houdt, heb je vast al eens een post van Waar Arnhem Eet voorbij zien komen. Wie weet volg jij de Arnhemse foodies en instaliefhebbers achter dit account al wel. Wij zijn razend nieuwsgierig wie al die leuke en mooie foodfoto’s maken en spreken met het team af in Café Arnhem.

Als wij binnenkomen zijn de dames al druk in gesprek met Khalid, eigenaar van Café Arnhem. “We willen een inspiratiebron zijn voor Arnhemmers die van lekker eten houden en we hechten veel waarde aan de totale beleving in de horeca”, zo vat Yvonne Renckens de missie van Waar Arnhem Eet in 1 zin samen. Khalid stelt vraag na vraag, zijn interesse voor instagram en het concept van Waar Arnhem Eet is gewekt.

Ondertussen maken wij kennis met de rest van het team. Zo is er Noortje Meerman van Haaren (35), zij is de allergieën specialist van het stel. “Ik heb de opleiding food & business gevolgd na de hotelschool en voeding heeft altijd mijn interesse gehad. Ik werk nu in de retail en ik hou een eigen blog bij.” Dan is er Markiska Neijenhuis (39), zij is de wijnkenner van het stel. “Ik werk bij Wijnkoperij Henri Bloem, dus mijn interesse voor Waar Arnhem Eet gaat inderdaad wel naar de wijn. Maar ik ben ook dol op lekker eten.”

tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt Arnhem

Snelst groeiende eetclub van Nederland

Dat laatste geldt ook voor Isabel Lee Andersen (50). “Ik hou me vooral bezig met de vormgeving bij Waar Arnhem Eet en heb laatst bijvoorbeeld leuke winacties bedacht en opgezet.” In het dagelijks leven runt ze een webshop en is ze opruimcoach. Monique Wijnia (25) is gek op fotografie, reizen en eten, niet perse in die volgorde. “Ik hou me beroepsmatig bezig met het design van websites, en kijk daarbij vooral naar de gebruikerservaring.” Last, but not least is er nog Yvonne Renckens (37). Zij is de teamcaptain van Waar Arnhem Eet en is virtual assistent. Zij vertelde ons eerder al eens wat dat allemaal inhoudt.

Het concept Waar Arnhem Eet komt van de organisatie Waar Nederland Eet en is gestart in Amsterdam. De tweede stad die daarop volgde is Den Bosch. “Arnhem volgde een maand of 5 geleden en inmiddels zijn er 8 steden aangesloten. De oprichter Floor omschrijft het dan ook als de snelst groeiende eetclub van Nederland”, vertelt Yvonne ons. De insteek is positief, het omschrijven en in beeld brengen van een beleving bij het uit eten gaan. En zo lokale horeca-ondernemingen positieve aandacht te geven.

Zelf betalen

De instagrammers houden er zelf sowieso al van om lekker vaak buiten de deur eten, maar posten de food-foto’s ook omdat ze het leuk vinden om tips met de rest van Arnhem te delen. Noortje: “Als we ergens lekker hebben gegeten, dan delen we dit graag. We betalen gewoon zelf, we willen onafhankelijk onze ervaringen kunnen vertellen. Is iets niet helemaal oké, dan plaatsen we er niks over.” Yvonne: “Bij ons zul je geen reviews lezen, we zijn geen Iens. We willen onze ervaringen delen en een inspiratiebron zijn.” En dat zijn de mooie plaatjes, kijk zelf maar!

adv.