Lou’s Loterij loopt een beetje uit de hand: ‘Ondernemers schenken zulke toffe prijzen!’

Door Jolinda van Alfen 18 december 2018

Hij sjouwt de hele stad af. Prijzen ophalen voor Lou’s Loterij op 30 december. Lourens Trimp: “Het is niet normaal wat ondernemers allemaal weggeven. Zoveel mooie prijzen, dat had ik niet verwacht.” Indebuurt wil weten wat hij nou precies met al die prijzen gaat doen.

“Mijn idee was om een loterij te houden aan het einde van dit jaar waarvan de opbrengsten naar de Voedselbank in Arnhem gaan.” Het is niet de eerste keer dat Lourens op een ludieke manier aandacht vraagt voor de verborgen armoede in onze stad. “Voor mijn blog Let Us Stay for a Day, heb ik al eens 50 dagen lang van 5 euro per dag geleefd, om aandacht te vragen voor armoede in Arnhem. Onze stad staat in de top 5 van arme steden. Er zijn veel te veel mensen die steun moeten zoeken bij de voedselbank.”

Bijstand

Lourens ging toen op bezoek bij mensen die elke dag van zo weinig moeten rondkomen. “Ik was bij een moeder met een bijstandsuitkering die gebruik moet maken van de voedselbank. Dat raakte mij.” Niet zo gek dat hij nu weer in actie komt. Op zijn eigen enthousiaste manier. “Mijn idee was een loterij, maar er zitten zulke grote prijzen bij dat we ook een veiling gaan houden. Waarom? Nou, straks win je dure businesskaarten voor Vitesse en hou je helemaal niet van voetbal.”

tekst gaat verder onder de afdeling

Foto: Facebook Lourens Trimp

Veiling

Het plan is nu om eerst de grote verloting te houden. “Mensen kunnen op de avond zelf een lootje kopen, van ongeveer 5 euro, de prijs staat nog niet helemaal vast. Maar duurder wordt het niet. Daar kun je dan echt gave prijzen mee winnen. Omdat de Arnhemse ondernemers zo gul geven is de kans dat je iets moois wint enorm groot.”

Na de Loterij wil Lourens dan nog een veiling houden voor enkele grotere prijzen. “Als er dan al wat drank in is gegaan bieden mensen hopelijk ook wat guller. Des te meer opbrengst is er voor de voedselbank.” In de eerste week van januari gaat Lourens persoonlijk een cheque met de opbrengsten naar de voedselbank brengen. “Daar kunnen zij dan weer mooi werk mee doen. Daar gaat het uiteindelijk allemaal om.”

Wie wat waar

Lou’s Loterij met aansluitend een veiling vindt plaats op zondag 30 december om 20.00 uur in café Bloopers. De vaste draaiplek van dj Lourens. “We gaan er een mooie avond van maken!”

adv.