Kumar van Enjoy & Learn: ‘ wij zijn een familierestaurant waar jong talent in de keuken schittert’

Door Jolinda van Alfen 9 oktober 2018

Goed eten smaakt net even lekkerder als je weet dat er bevlogen mensen in de keuken staan. Talentvolle jongeren die een kans krijgen om het horecavak te leren. Een goed voorbeeld hiervan is Enjoy & Learn. We schuiven aan bij de eigenaar van dit gezellige familierestaurant, Kumar Poot. Een ondernemer met een groot hart.

Een passie voor eten en voor het helpen van jongeren die wel een steuntje kunnen gebruiken. Dat is in een notendop de drijfveer waarmee Kumar een aantal jaren geleden het roer omgooide. Na zijn studie commerciële economie ging aan de slag Kumar in de sales en als headhunter, maar hij wordt hier niet gelukkiger van. “Ik miste het echte menselijke contact. Ik zag mezelf dat werk niet jarenlang doen.”

Via een omweg komt hij in de horeca terecht. “Ik heb altijd van koken gehouden en via mijn vrouw, zij was bezig met een sommelieropleiding, ben ik de versnelde koksopleiding gaan doen. Het grappige is dat er bij een beroepentest op de havo al hogere hotelschool uit kwam rollen. Dat leek mij toen niks, altijd met de feestdagen en in het weekend werken. En nu ben ik dan toch in de horeca terecht gekomen.”

 

Maaltijdservice en catering

Kumar start met zijn vrouw een maaltijdservice. “We zagen bij familie dat de kwaliteit van het aanbod niet geweldig was. Terwijl het zeker voor oudere mensen toch een hoogtepunt van de dag zou moeten zijn, het eten van een lekkere maaltijd.” Van het een komt al snel het ander en Kumar neemt ook cateringklussen aan. In het MFC Klarendal gaat hij op vrijdagmiddag als een soort Jamie Oliver koken met jongeren. “Om ze iets anders aan te bieden dan het hangen op straat.” En ook hierbij komt weer van het een het ander. “We wilden graag uitbreiden, vaker het restaurant open hebben en een leerbedrijf worden.” De zoektocht naar een geschikte locatie gaat van start.

Verse huisgemaakte maaltijden kunnen Arnhemmers ook thuis laten bezorgen via de Samen Thuis Maaltijdservice.

Enjoy & Learn op de Geitenkamp

Kumar fietst dagelijks langs het pand waar Enjoy & Learn nu alweer 3 jaar te vinden is. “Ik zag dit pand en wist meteen dat dit onze plek moest worden. Midden in de Geitenkamp.” Waar buurtbewoners terecht kunnen voor een lekkere lunch. Maar ook Arnhemmers van buiten de wijk verwelkomt Kumar met zijn team graag in het restaurant. “We bieden kwalitatief goed eten, voor een schappelijke prijs. Lekkere speciaal biertjes erbij, of een mooie wijn.” Alles wat je nodig hebt voor een gezellig avondje uit. “We hebben ook speciale avonden zoals een pub quiz en proeverijen.”

 

Dromen voor de toekomst heeft Kumar nog genoeg. “We willen de horeca-opleider van Arnhem worden, voor jongeren die net iets meer tijd en begeleiding nodig hebben. En ik zou nog graag zelf ons bier gaan brouwen.” Of daarvoor genoeg plek is op de Geitenkamp is de vraag. Voor nu zorgt hij met zijn team voor een gezellige plek waar iedereen welkom is om van lekker eten te genieten. Waar verse huisgemaakte maaltijden voor Samen Thuis worden gemaakt waar iedereen thuis van kan genieten, vanaf 5,50 euro. Maar bovenal, waar jong talent in de keuken schittert.

adv.