Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chef-kok Estée werkt mee aan spannende kalender: “Dit initiatief is juist heel opbeurend”

Door Redactie indebuurt Arnhem 1 december 2020

Het is op z’n zachtst gezegd geen makkelijk jaar voor horeca. Dat weet chef-kok Estée Strooker maar al te goed. Daarom is ze juist zo blij met het nieuwe initiatief Bloot voor Brood. Een verleidelijke kalender voor 2021 die vol staat met horecapersoneel- en ondernemers. Ook zij mocht als één van de deelnemende horecatoppers op de foto voor de kalender: “in plaats van klagen doen we nu iets heel leuks samen als horeca.”

Bloot voor Brood kalender

Het Bloot voor Brood initiatief creëert op een leuke, creatieve maar vooral ook verleidelijke manier meer aandacht voor de situatie in de horecasector. Chefs, ondernemers, bartenders en bediening gaan letterlijk en figuurlijk bloot voor brood op de foto. Van deze foto’s is een prachtige kalender gemaakt. Je kunt hem nu al bestellen als pre-order. De opbrengst van de kalenderverkoop wordt in een potje gestopt dat verdeeld wordt onder 162 horecazaken die zich hiervoor kunnen aanmelden. De eerste twaalf plekken gaan natuurlijk naar de sterren van de kalender zelf!

Een beetje bloot met een knipoog

Chef-kok Estée Strooker van ’t Amusement en Eetwinkel Stroom werd ook gevraagd voor de kalender. “Ik vind dit initiatief heel leuk dus toen ze mij anderhalve week geleden vroegen zei ik natuurlijk ‘ja'” Helemaal bloot is ze overigens niet. “Ik draag een soort nachtjapon en beha. Het is eigenlijk helemaal niet zo heel bloot, maar meer verleidelijk met een knipoog. Anders had ik het ook niet gedaan.”

Estée is niet het soort ondernemer dat op de barricade gaat staan of klaagt op social media. Ze grijpt liever de kans om er toch nog iets van te maken. “Ik probeer juist altijd rust te bewaren en mijn eigen weg te bewandelen, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn personeel. Ik kijk liever naar wat nog wél kan.” Deelname aan dit project past daar goed bij volgens haar.

Estée Strooker t amusement bloot voor brood
fotocredit: Rolf Hensel/De Gelderlander

Een uitdagend jaar

Natuurlijk was 2020 voor Strooker ook geen pretje. “Niemand heeft een plan klaarliggen voor zoiets. Je moet ontzettend snel schakelen en in de eerste lockdown heb ik me dan ook vooral gericht op Eetwinkel Stroom, omdat we daar immers al eten thuis bezorgen.” De tweede keer zagen we het gelukkig aankomen. “Inmiddels had ik een plan klaarliggen en wilde ik direct de schouders eronder zetten. Ze bedacht een mooie manier om haar bijzondere gerechten toch nog te serveren.

“Ik omschrijf het zelf vaak als een soort IKEA bouwpakket”, legt Estée uit. “Je krijgt van ons een volledig diner thuisbezorgd en hoeft het alleen nog zelf af te maken door het op te warmen. Ik merkte dat mensen dat echt leuk vinden. Het is namelijk niet alleen lekker maar ook vermakelijk; je kunt thuis de show stelen als chef terwijl wij het voorwerk doen.” Met de hashtag #ikamuseermethuis delen mensen hun diner op social media.

Kerstdiner van ’t Amusement

De kans bestaat dat we ook tijdens komende kerst nog niet bij ‘t  Amusement mogen aanschuiven. Gelukkig kun je tegen die tijd een kerstdiner voor thuis afhalen bij het restaurant. “Het is hartstikke laagdrempelig, je hoeft echt geen sterrenkok te zijn. In principe warm je alles alleen maar op.” Ze heeft er zelfs filmpjes bij gemaakt en receptuur om het toe te lichten. “Eigenlijk doe je gewoon alsof!”

Het nieuwe jaar

Ver vooruit kijken doet Estée nog even niet. “Ik bedenk wel alvast wat menu’s en filosofeer over de toekomst. Maar als je zoveel seizoensgebonden werkt als wij dan is plannen maken nu best lastig.” In haar hoofd is ze wel al bezig met de ontwikkeling van het restaurant. “Voor nu kijk ik gewoon even wat op mij afkomt, maar dromen kan altijd.”

Lees ook...

Estée Strooker is de Meest Markante Horecaondernemer van Gelderland

Goed nieuws voor de Arnhemse Estée Strooker. Zij werd gisteren verkozen tot de Meest Markante Horeca...

Mondkapjesplicht gaat in: op deze plekken in Arnhem moet je een mondkapje dragen

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht...

Er zijn drie leeuwtjes geboren in Burgers’ Zoo en zo schattig zien ze eruit

Beschuit met muisjes! In Burgers' Zoo is een leeuwin bevallen van niet een maar drie gezonde kleine ...

adv.