Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Isa doet vakantiewerk in de zorg: ‘het salaris is goed, het contact leuk’

Aangeboden door DrieGasthuizenGroep 5 juni 2019

De achttienjarige Isa Souhoka was hard opzoek naar een baantje. Ze verhuisde net van Leiden naar het Arnhemse Spijkerkwartier en moest haar nieuwe kamer betalen. Daarom deed ze vorig jaar zomer twee maanden vakantiewerk in de thuiszorg in Arnhem. 

Na de zomer startte Isa haar mbo-opleiding fotografie in Ede. Ze wil in de toekomst graag met artiesten mee op tour, om hen tijdens hun optredens en reis te fotograferen.

Vakantiewerk in de thuiszorg? Ja!

“Ik wilde een baantje en heb geen hekel aan schoonmaken. Dus toen ik de vacature van Thuiszorg Groot Gelre op internet tegenkwam, dacht ik: waarom ook niet? Eigenlijk wist ik niet eens precies wat het werk inhield, maar dat werd goed uitgelegd door Jacobien, die alles tussen werkgever en werknemer regelt.”

Op de fiets naar je cliënten

Omdat Isa net in Arnhem woonde, was het baantje een perfecte manier om haar nieuwe stad te leren kennen. “Ik ben overal fietsend naartoe gegaan, Jacobien regelde dat ik in een straal van 10 kilometer vanaf mijn huis bij cliënten aan de slag kon. Het waren vooral adressen waarvan de vaste thuiszorgmedewerker op dat moment vakantie had. Elke ochtend kreeg ik mijn nieuwe route en de bijzonderheden door, gemiddeld bezocht met drie cliënten op een dag. Bij de een werkte ik drie uur, bij een ander twee of maar anderhalf uur.”

Apart vond Isa het soms wel, zeker wanneer ze voor het eerst bij mensen binnenstapte. “Sommigen raakte in de war, waren vergeten dat er een invaller zou komen. Als ik ze uitlegde dat het maar tijdelijk was, dat hun eigen hulp weer terugkwam, vonden ze het al snel goed. Samen gingen we het huis door zodat ze zelf konden vertellen wat ze gedaan wilden hebben. Dan vond ik mijn weg wel.”

Behoefte aan contact

“Veel ouderen hebben behoefte aan contact, merkte ik. Wanneer we na het werk formulieren invulden, kwamen de verhalen, waren ze blij dat ze even konden praten. Ik vind dat ook belangrijk. Thuiszorg gaat over stofzuigen, dweilen en schoonmaken, maar ook over contact tussen mensen. Mooi aan dit werk vind ik dat ik iets kan betekenen voor ouderen.”

Goed salaris

Deze zomer heeft Isa geen vakantieplannen. Ze gaat dus gewoon weer twee maanden lekker voor Thuiszorg Groot Gelre aan de slag. “Het salaris is best goed, ik verdien meer dan een 18-jarige die in de horeca of een winkel werkt. Dit jaar komt er misschien nog iets bij, ik ben bijna 19.”

“Een zomerbaan in de thuiszorg is speciaal.”, vertelt Isa tot slot. “Als het werk je ligt en je vindt het leuk om met ouderen in contact te komen, word je er best een beetje gelukkig van.

Meer weten over het vakantiewerk in de zorg of wil je zelf solliciteren? Kijk dan hier!


Meer over DrieGasthuizenGroep ontdekken?

DrieGasthuizenGroep dienstverlening

GeopendHele dag

Rijnstraat 71, Arnhem

Bekijk meer:dienstverlening

adv.