Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Arnhemse kunstenaar raakt volop geïnspireerd door Sonsbeek

Aangeboden door Museum Arnhem 2 april 2019

Vanaf februari selecteert Museum Arnhem maandelijks een Arnhemse kunstenaar die vertelt over zijn of haar verbinding met de stad en het museum. Ook is het werk van deze kunstenaar te zien in het Erfgoedcentrum in Rozet. Deze week kan je het werk van Rosemin Hendriks bewonderen.

Tekst: Guinevere Ras

In de stroompjes en vijvers van Sonsbeekpark rimpelt het water iedere dag anders. Op windstille dagen rust het water. Op zulke stille dagen dient het gladde oppervlak als leeg vel papier waar de bladeren op weerspiegelen. Wanneer er honden in spelen, vermenigvuldigen de waterbellen zich tot een schuimende substantie. Voor de Arnhemse kunstenaar Rosemin Hendriks is Sonsbeekpark daarom een onuitputtelijke bron van inspiratie.

rosemin hendriks museum arnhem

Reflectie

Rosemin maakt vaak zelfportretten, maar voor het tweejaarlijkse kunstproject Kunst van het Geloven liet zij zich inspireren door het Arnhemse park en de locatie waar dit werk speciaal voor is  gemaakt: het Koningskerkje in Vierlingsbeek. “Ik wandel iedere dag en maak graag foto’s van water en zwanen. Ik vind vooral de reflectie heel fijn. En in deze tekening is de reflectie bijna een soort schim.” De schoonheid van Sonsbeekpark en die van de gotische ramen uit het kerkje zijn verenigd in houtskool op één stuk papier. Deze innemende tekening is daar het bewijs van.

Afscheid

De sierlijke zwaan staat symbool voor liefde, eeuwige trouw maar ook afscheid. “Ik had een hond waar ik heel erg aan gehecht was. Vorig jaar zomer, toen ik bezig was met deze tekening, hoorde ik dat ze niet lang te leven had. Tijdens de laatste wandeling die ik met haar maakte, zwommen er opeens drie of vier kinderzwanen en hun vader en moeder in de hondenvijver, normaal zijn die daar niet. Daarna overleed de hond.” Nieuwsgierig geworden naar het werk van Rosemin? Een selectie van haar kunstwerken zijn een maand lang te zien in het Erfgoedcentrum in Rozet. Via de website van Museum Arnhem lees je meer over deze kunstenaar en de mini pop-up tentoonstelling.


Meer over Museum Arnhem ontdekken?

Museum Arnhem musea

Utrechtseweg 87, Arnhem

Bekijk meer:musea

adv.