Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eyyub van Chico’s Place: ‘Iedereen denkt dat ik Chico heet’

Door Joep Oerlemans 8 mei 2018

Chico’s Place, wie kent het niet? De snackbar is beroemd (in Arnhem) en de eigenaar geniet lokale faam. Eyyub Uyar (44) staat aan het roer bij Chico’s Place. Sinds kort runt hij ook Tuna Pide, inmiddels zijn derde zaak in de stad. Eyyub is trots op de nieuwe zaak: “We zijn de eerste in Arnhem die gespecialiseerd zijn in pide.”

Vroeg begonnen

Eyyub zit al 25 jaar in het vak: “Mijn eerste eigen zaak begon ik in 2005 in Presikhaaf. Ik heb die zaak toen verkocht. In 2010 heb ik Chico’s Place geopend in de binnenstad. Destijds was deze ruimte verouderd en kreeg ik de kans dit pand te kopen voor een scherp prijsje. Chico’s begon goed te lopen. Daarom heb ik in 2014 besloten samen met mijn zwager een Chico’s Place to go te openen op de Korenmarkt.”

Nieuw

Wij van Indebuurt Arnhem schreven eerder al over Tuna Pide. De nieuwe zaak Eyyub loopt inmiddels als een trein.”Ik heb nu al aanvragen gekregen voor franchisers buiten Arnhem. In de toekomst wil ik een Tuna Pide openen in Amsterdam en Rotterdam.”

Chico

Eyyub is alom bekend onder de naam Chico, ook al is dat niet hoe hij heet. “Die bijnaam heb ik al ruim 20 jaar, toen ik in een andere cafetaria werkte. Chico betekent jongen. Ik was destijds nog vrij jong en werkte heel snel, vandaar dat mensen mij ChicoChico noemden. Vrijwel iedereen noemt mij nu zo. Er zijn maar weinig mensen die weten dat mijn echte naam Eyyub is.”

Onderscheiden

Er zijn veel cafetaria’s in de Arnhemse binnenstad, maar Eyyub denkt dat zijn zaak anders is dan de rest. “Dat komt onder andere door onze halal producten. Daarnaast heb ik op de bovenverdieping van Chico’s een houtskoolgrill staan voor al onze gegrilde producten. Die zijn zeer populair bij families. Vroeger bestond mijn klandizie voornamelijk uit studenten. Door de houtskoolgrill is de ene helft van de klantenkring nu gezinnen en ouderen en de andere helft jongeren.”

Werk, werk en werk

Chico’s is met al die zaken eigenlijk altijd aan het werk. “Om heel eerlijk te zijn, ben ik al acht jaar niet meer op vakantie geweest. De zaak is mijn leven. Ik ben nu recent met Tuna Pide begonnen. Ik wacht op het moment dat alles op rolletjes loopt, daarna kan ik hopelijk wat rust nemen.”


Meer over Chico’s Place ontdekken?

Chico’s Place restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 01:15

Looierstraat 1, Arnhem

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.