Barman van de week: de ambitieuze Jeroen Toussaint van ’t Taphuys

Door Brechtje van Dam 14 november 2017

Ruim zeven jaar was hij het gezicht van de hotelbar bij Van der Valk. Nu is hij aan een nieuwe uitdaging begonnen bij ’t Taphuys, waar Jeroen nog steeds achter de bar te vinden is maar ook de leiding neemt als floormanager. “Ik heb bewust gekozen voor iets nieuws, en t’ Taphuys is helemaal uniek en verfrissend.”

Eigenlijk was hij helemaal niet van plan zo lang in de horeca te blijven werken. “Ik wilde naar CIOS in eerste instantie”, vertelt Jeroen. Maar dat ging niet omdat hij geen kei was in biologie. Na een BBL opleiding in de richting van sport en recreatie kwam hij in het werkveld terecht maar bij zijn eerste baan vond hij het runnen van de bar leuker dan het werk zelf. “Toen ben ik echt een beetje verliefd geworden op de horeca.”

Van der Valk hotel

Jarenlang was hij het gezicht van de hotelbar bij Van der Valk. Op kosten van een eerdere werkgever ging Jeroen naar de Bols Bartending Academy en dat kwam goed van pas in de hotelbar. “Cocktails maken, echt mooie drankjes: dat vond ik het leukst. Ik mocht ook zelf de kaart samenstellen.” Jeroen runde de bar in zijn eentje en had zo veel vrijheid én veel vaste gasten. Dat is bij ’t Taphuys wel anders.

t taphuys arnhem

Hoptails

Op de vraag of Jeroen de hotelbar mist schudt hij stellig ‘nee’. “Ik heb bewust voor iets anders gekozen. Ik heb hier minder vaste gasten en maak nauwelijks cocktails, maar dat geeft niet. Ik kan er hier toch mijn eigen draai aan geven. We zitten nu nog vol in de opstartfase maar in de toekomst hoop ik meer te gaan werken met hoptails: zo noem ik cocktails gemaakt met bier of wijn.”

Op het voetbalveld

Thuis heeft Jeroen nog een vriendin en twee kleine kinderen, maar dat is goed te combineren. “Ik hoef gelukkig niet elke avond te sluiten dus ik ka nhet goed combineren. Maar inderdaad, het gebeurt wel eens dat ik op vrijdag tot diep in de nacht werk en zaterdagochtend op het voetbalveld sta. Dat hoort erbij!

Naar Spanje

Jeroen zou het liefste uiteindelijk zijn eigen zaak hebben, als het even kan zelfs in Spanje. “Ik heb iets met dat land.” Samen met zijn vriendin speelt hij al even met het concept van zijn eigen zaak – ook al zal dat volgens hem ver in de toekomst zijn – en hij denkt een uniek concept te hebben bedacht. “Maar dat houd ik nog even geheim hoor!”

’t Taphuys cafés

nu open10:00 - 01:00

Jansplein 56, Arnhem

Bekijk meer:cafés