Arnhem

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Arnhemse Linda zag haar camper in rook opgaan: ‘Gelukkig zijn de gasflessen niet ontploft’

Door Janneke Siemes 30 april 2020

Arnhem is in de ban van brandstichters. Na een aantal uitgebrande auto’s ging de brandstichter op zoek naar meer uitdaging. Camper ‘Willem’ van Linda ten Bruin moest eraan geloven. Ze richt zich tot de dader: “Alsjeblieft stop hiermee, wat heb je eraan? Je hebt er tien minuutjes plezier van gehad.” In de nacht van Koningsdag is ‘Willem’ volledig uitgebrand terwijl hij geparkeerd stond in Klarendal

Willem was een gelukkige camper. Linda was twee en een half jaar trots eigenaar van deze Volkswagen LTD. “We hebben zoveel plezier gehad van deze camper, al ons plezier is nu weg”, vertelt Linda ten Bruin aan de Arnhemse Koerier.

Oproep aan de dader(s)

Ze wil een oproep doen aan de dader(s) want ze begrijpt het niet. “Alsjeblieft stop hiermee, wat heb je hieraan? Niets wordt vergoed en jij hebt tien minuutjes plezier gehad. Alsjeblieft stop! Wat als de gasflessen in onze camper waren ontploft, dan waren er misschien doden gevallen.”

Ode aan buurman Sander

Door het snelle handelen van de buurman zijn er geen gewonden gevallen. “Doordat buurman Sander snel heeft gebeld konden de nooddiensten binnen vier minuten aanwezig zijn. De twee gasflessen zijn dankzij het snelle handelen van de buurman niet ontploft”

De camper was volledig opgeknapt, dit heeft bij elkaar ongeveer €7.500 euro gekost en ze krijgen niets vergoed. “Als je een paar cent kan missen, zou je ons dan alsjeblieft wat geld willen overmaken? Als vergoeding tegen het verlies van onze geliefde camper Willem.”

Van het gestorte geld hoopt Linda ook iets terug te kunnen doen voor buurman Sander: “Als wij het geld bij elkaar hebben, en er is meer gestort, dan wil ik het overige bedrag graag aan Sander geven. Hij bood me, zonder mij te kennen, ook nog eens aan om gratis zijn auto te lenen. Terwijl hij op dat moment onderweg was naar de voedselbank. Wat ben jij een mooi en bijzonder mens”, zegt ze dankbaar.

Wees niet boos

Linda is dankbaar voor het medeleven van alle Arnhemmers. Ze merkt dat veel van hen boos zijn. “Ik hoor veel woede bij de mensen. Mensen in onze buurt zijn ongelooflijk boos. Wees alsjeblieft niet boos want dit brengt alleen maar negatieve energie. Dat kunnen we niet gebruiken, zeker niet in deze tijd.”

Ze hoopt de daders te kunnen vinden zonder woede: “Laten we ze proberen uit te leggen wat ze verkeerd doen, want volgens mij begrijpen ze het niet.”

Wil jij Linda steunen? Alle kleine beetjes helpen, je kunt een bedrag overmaken naar: NL88 SNSB 0871 0520 75 T.n.v. L.M. ten Bruin

Lees ook:

Heftig! Flat ontruimd na alweer een autobrand (VIDEO)

Het is geen geheim dat Arnhem regelmatig wordt opgeschrikt door een autobrand. Meestal slaat de bran...
autobranden Arnhem

Slapeloze nachten: Arnhem in de ban van brandstichters

Arnhem wordt geteisterd door autobranden. In ruim één week tijd zijn er in Arnhem al 16 auto's of vo...

adv.