Arnhemse Lady: ‘Ik ben een vurige danseres’

Door Jolinda van Alfen 2 oktober 2018

Na jarenlang hiphop en streetdance, ontdekte de Arnhemse Lady Setlight negen jaar geleden haar nieuwe passie: salsadansen. Met haar huidige danspartner Warvin Tahir kon ze eindelijk haar ambitie waarmaken.

Door Marieke Paardekooper

Het was haar moeder, die op salsales zat, die haar destijds meenam. ‘Ik was eerst sceptisch omdat ik zo weinig jongeren zag, waardoor ik het mezelf ook niet zag doen. Maar na wat aandringen van de docente, om me zover te krijgen om mee te doen, begon ik er toch lol in te krijgen.” Eenmaal zelf gestart met lessen, raakte ze meteen betoverd door de muziek en de sfeer. “Het is vrolijker, (voelt) vrouwelijker en volwassener dan hiphop of streetdance. Salsa is gewoon helemaal mijn ding.”

Ze ontmoette haar danspartner eind 2016 op een salsafeestje bij het Gelredome, in Arnhem. “Er was zo’n chemie, dat we elkaar aankeken zo van, waar was je al die tijd?” Het spatte er gewoon vanaf. Alsof ze al wekelijks dansten. “Als een man goed leidt, voelt het alsof je over de dansvloer zweeft. Warvin danst kalm en ingetogen en ik ben juist een drukke, vurige danseres en dat past ook bij ons karakter. Daarom vullen we elkaar zo goed aan.”

Met toen zo’n drie, vier keer trainen per week, wonnen Lady en Warvin in 2017 het NK Salsa PreChamp en in 2018 het NK Salsa Master (LA-style). Hun gedrevenheid, dezelfde mindset en de volle overgave, maken volgens Lady dat ze het zover hebben geschopt. En natuurlijk hun passie voor de dans. “Als ik de muziek hoor, kan ik gewoon niet stil blijven zitten. Het is zo vrolijk. Als ik eens down ben, helpt niets zo goed als een salsafeestje. Ik houd er altijd een euforisch gevoel aan over.”

Meer lezen over Lady kan bij De Arnhemse Koerier.

 

adv.