Arnhemmer van de week trots op zijn prijswinnende Healthclub Heijenoord

Door Jolinda van Alfen 23 mei 2017

“Mijn club is eigenlijk een moderne en gezonde kroeg.” Toon Stelling (53), eigenaar van Healthclub Heijenoord heeft wel een verklaring voor zijn succes. Persoonlijke aandacht en weten wat je doet als trainer. Hij won daarmee afgelopen zondag de titel beste fitnessclub van het jaar.

Hartstikke trots is Toon. Er staan taartjes te pronken op de bar van zijn club. “Het is een mooie waardering. Ik zal zelf niet snel zeggen dat we de beste zijn. Er zijn in Arnhem wel meer echt goede sportscholen. Dat wij genomineerd zijn doordat het publiek zoveel stemmen uitbracht vind ik prachtig. En dat de vakjury hier dan komt kijken en zegt dat wij de beste zijn, dat is natuurlijk ook hartstikke mooi.”

Kijken naar de mens

De sportieve Arnhemmer haalt net zoveel voldoening uit tevreden en gezonde klanten als uit het winnen van een prijs. “Ik vind het belangrijk dat je niet een standaard trainingsschema op iedereen loslaat. Je moet echt kijken naar de mens. Vragen naar blessures, rekening houden met doorzettingsvermogen. Rondlopen in de club. Mensen eruit pikken waarvan je ziet dat ze minder gemotiveerd zijn. Een persoonlijk gesprek, samen kijken naar oplossingen. Dat verwacht ik ook van de andere trainers.” Toon mag dan wel de eigenaar zijn, de baas voelt hij zich niet. Hij geeft dagelijks trainingen en is veel op de vloer te zien. “Je kunt wel gaan zitten wachten tot mensen naar je toe komen met een trainingsvraag, maar dan doe je in mijn ogen iets fout.”

Toon Stelling in de Functional Gym van Health Club Heijenoord.
Toon Stelling in de Functional Gym van Healthclub Heijenoord.

Gezond leven

Zijn persoonlijke aanpak werkt goed. Al vanaf 1994. “Ik ben begonnen met Stellingsport aan het Eusebiusplein. Ik wilde graag uitbreiden en vond hier in de wijk Heijenoord de geschikte locatie.” Bij een verhuizing past een andere naam en de ondernemende sporter doopte zijn club Healthclub Heijenoord. “We zijn meer dan een sportschool waar je even aan de apparaten komt hangen. De laatste jaren zijn we in de sportscholen veel meer met gezondheid bezig. Het is niet alleen sporten en beweging, we kijken ook naar voeding.”

‘Wij zijn een moderne en gezonde kroeg’

Sporten als medicijn

Met een abonnement kunnen mensen meedoen aan groepslessen, maar ook individueel trainen. Over de laatste trends in sportscholenland is Toon duidelijk. “Natuurlijk doen wij mee aan nieuwe ontwikkelingen. Maar wat is een hype waard als je een slechte trainer voor een groep hebt staan? Wij weten wat we doen en doen dat met aandacht.” Zelf traint Toon elke dag. “Ik moet sporten, anders gaat het niet goed met me. Dat zie ik ook bij anderen, sporten werkt vaak als een medicijn,” aldus de oud-wereldkampioen karate.

Sportschool met een ziel

Naast het trainen voor zichzelf geeft hij ook nog les. En bewaakt hij de ziel van de sportschool. “Dat is belangrijk. Daarmee onderscheiden wij ons. We zijn niet voor niks een echte familiesportschool. Van jong tot oud kan hier fijn sporten.” Met alle faciliteiten die je maar kunt bedenken. “Kijk, hier is de kinderopvang. Lekker in het midden van de ruimte en niet weggestopt achter dichte deuren.” Trots laat Toon zijn sportschool zien. “De historie van het pand vind ik ook zo geweldig. Dit was vroeger een bierbrouwerij. In de kelder hebben we nu een functional gym, wil je die ook even zien?”

Tijdens het rondje door de sportschool kunnen we niet anders dan onder de indruk zijn. Van de mooie ruimtes, de nieuwste apparatuur, maar vooral van een sympathieke Arnhemmer met een grote passie voor sport.

Toon Stelling Healthclub Heijenoord


Meer over Healthclub Heijenoord ontdekken?

Healthclub Heijenoord sportscholen

Nu open08:30 - 22:30

Amsterdamseweg 107, Arnhem

Bekijk meer:sportscholen

adv.