7x dingen die je moet weten als je een Arnhemmer wilt daten!

Door Carlijn van Alken 9 februari 2019

Oke, oke, Arnhemmers hebben misschien wat rare trekjes. Maar we zijn wel héél leuk! De kans is dus groot dat je verliefd wordt (of bent geworden) op zo’n fantastisch exemplaar. Kom je nou van buiten de stad? Bij deze een paar dingen die je moet weten als je een Arnhemmer wil daten. Doe er je voordeel mee…

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

De liefde voor de stad

overdekte terrassen jansplaats

Échte Arnhemmers zijn verliefd op onze stad. Het is gewoon een stad waar je echt alles hebt! Van ontzettend veel stadsparken tot knusse wijken, van grote winkelstraten met ketens tot de 7 straatjes met kleine boetiekjes en tot slot, alle geweldige horecagelegenheden! Waarom Arnhemmers Arnhem zo leuk vinden? Lees hier!

10 x daarom is Arnhem de beste binnenstad (volgens bezoekers)

Arnhem maakt kans op de titel 'Beste binnenstad' van Nederland. Wij zijn de straat op gegaan met top...

Gekke Ernemse uitspraken

Carnavalsvereniging zingt het Ernemlied Foto: indebuurt

Het Ernemse dialect, het is toch wat. Er kunnen zo heel af en toe best wat gekke Arnhemse woorden of zinnen uit onze monden glippen. Benieuwd welke Arnhemse uitspraken er nog gebruikt worden door de Arnhemmers? Ontdek ze hier!

arnhems dialect

Herstikke mooi! 8 x de leukste uitspraken uit het Ernumse dialect

Kiek duirdan, een artikel van indebuurt over ons Ernumse taaltje! Je hoort het bijna niet meer, ons ...

Wij beschermen onze stad, dus zeg sommige dingen vooral NIET

Foto: Facebook Musis Arnhem

“Arnhem is een beetje zo’n provinciestadje, of niet”, “Huh, Arnhem de hoofdstad van Gelderland? Volgens mij is dat Nijmegen”. Niks ervan. Arnhem is ons trots en heb je iets negatiefs te zeggen? Dan is dat bij voorbaat al niet waar! Bij wijze van spreken dan😉 Meer opmerkingen die je beter niet kan maken? Kijk hier maar even.

niet zeggen over arnhem

Deze dingen mag je echt niet zeggen over Arnhem

Arnhem is niet perfect, maar het is wel ons stadje. En voor onze stad moet je lief voor zijn. Want w...

Vitesse Arnhem #1

vitesse bucketlist

Als (nieuwe) Arnhemmer kan je maar beter voor Vitesse zijn. Met Ajax, Feyenoord of PSV kom je misschien ook nog wel weg, met een goede reden. Maaaaar, denk eraan! N.E.C. of De Graafschap zijn een echte no go. Dat zijn natuurlijk de streekderby’s waar er maar eentje kan winnen.

Koningsdag vier je altijd in Arnhem

koningsdag 2018 arnhem fotos

Uhm, hallo! Arnhem is toch een partijtje goed in feestjes bouwen. Het is dan ook niet gek dat je op 27 april lekker in onze mooie stad blijft. Op elke plek in de stad is er wel iets te doen, van een liveband tot een groot festivalterrein op de Markt en op de Trans. Natuurlijk kun je ook op verschillende plekken spulletjes kopen en verkopen. Belangrijke dingen om te weten; klik hier.

Het niet zo nauw nemen van plaatsen in onze stad

Foto: De Gelderlander

De berenkuil bijvoorbeeld, google maar eens. Waar kom je op uit? Een camping in Drenthe. Precies, want de berenkuil ligt helemaal niet in Arnhem, dat is het Airborneplein. Waarom? Lees dat hier.

Arnhems mysterie opgelost: waarom wij het Airborneplein ook wel Berekuil noemen

In elke stad heb je wel van die gebouwen, plekken of bezienswaardigheden die een bijnaam hebben. Hoe...

Zo hebben wij er trouwens wel meer, want voor sommige Arnhemmers is het erkplein gewoon het marktplein. En het marktplein gewoon het kerkplein. Wat maakt het ook uit, Arnhemmers weten wat je bedoelt. Zo kan jij het als ‘nieuwe Arnhemmer’ ook niet snel fout doen!

Aan het verkeer kan je wennen…

willemsplein gevaarlijke oversteekplekken
fotocredit: Google

Een bezoekje brengen aan Arnhem met je lover is geen gevaar voor eigen leven, hoor. Maar pas wel op! Gevaarlijke oversteekplaatsen, veel fietspaden en veeeel auto’s. Maar er is niets leuker dan Arnhem met de fiets te ontdekken, fiets naar alle mooie wijken van Arnhem en maak een wandeling door het mooie Sonsbeekpark. Let wel op: meer heuvels dan je verwacht! Dus pak snel de fiets en ga er samen eens op uit.

gevaarlijke oversteekplekken

7x dit zijn gevaarlijke oversteekplekken in Arnhem

Je kijkt links, rechts, nog een keer links. Mooi; de weg is vrij, je kunt oversteken. En toch word j...
<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.