Oktoberfest in Arnhem

Steam Works

Arnhem

In oktober barst het Oktoberfest weer los in onze stad. Van oorsprong is dit een groot bierfeest in München, maar inmiddels wordt het op veel plekken in de wereld gevierd. Zo ook in Arnhem.

Hoe vieren we Oktoberfest in Arnhem?

In Arnhem barst het Oktoberfest los op 1 oktober bij Steamworks. Van tot 12.00 uur tot 02.00 uur geniet van je Beiers bier en traditioneel Duits eten. Je kunt tijdens dit Oktoberfest een volledige lichaamsmassage krijgen door de gediplomeerde massagetherapeut van Sauna Steamworks. Let op: dit evenement is alleen voor mannen. Hier vind je meer informatie en kun je tickets kopen.

Wat is Oktoberfest?

Het originele Oktoberfest in München is het grootste bierfestival ter wereld. De eerste editie was op 17 oktober 1810 en was ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins Ludwig en prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen. Tegenwoordig draait het volksfeest om gezelschap en samen drinken en eten. In Duitsland worden er lokale speciaalbieren geschonken en lokale specialiteiten gegeten, zoals wurst, pretzels, schweinshaxe en andere traditionele Beierse gerechten.

Wat is een goede Oktoberfest outfit?

Wil je er helemaal voor gaan tijdens dit feest? De traditionele Oktoberfest kleding kan dan natuurlijk niet ontbreken. Je kunt gaan voor een dirndl of een lederhosen. Dit was in de tijd van het eerste Oktoberfest de kleding voor dienstmeiden en werklui, maar rond 1870 werd het een fashionable outfit voor iedereen.

De dirndl wordt meestal gedragen door vrouwen en bestaat uit een bloesje, een lijfje en een schort. De rok kan verschillende lengtes hebben, van minirok tot maxirok. De meest gedragen lengte is de midirok, die net over de knie valt. Vaak zijn de dirndls versierd met allerlei borduursels en kettingen.

De lederhosen wordt vaak gedragen door mannen. De lederhosen zelf is een leren broek die meestal tot net boven de knie valt. Ze zijn meestal bruin van kleur en voorzien van allerlei borduursels en andere versieringen. De lederhosen wordt gedragen met hoge sokken of beenwarmers, Beierse schoenen en een effen witte blouse.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Arnhem

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Oktoberfest in Arnhem”

Oktoberfest in Arnhem

  • 1 oktober 2022
Ga naar “Urban Trail Arnhem”

Urban Trail Arnhem

  • 20 november 2022
Arnhem urban Trail
Ga naar “Winter Wonderland”

Winter Wonderland

  • Van 9 dec t/m 9 jan
Winter Wonderland
Ga naar “Popronde Arnhem”

Popronde Arnhem

  • 28 oktober 2022