Carnaval 2023 Arnhem

Foto: De Gelderlander Rolf Hensel

Arnhem

  • Toevoegen aan agenda
  • De evenementen van On-Ganse zijn betaald, klik hier voor de ticketsprijzen

    • Evenementen

Half februari kun je je verkleedpak weer tevoorschijn halen, want dan is het carnaval! Hoewel Arnhem geen ’traditionele’ carnavalsstad is, is het ook hier feest. Hieronder lees je wat er te doen is.

Wat is de datum van carnaval 2023?

Allereerst: wanneer is het eigenlijk carnaval? In 2023 wordt dit feest gevierd van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari. Veel steden starten al op vrijdag en sommigen zelfs op donderdag met carnavalfeesten.

Carnaval 2023 in Arnhem

Wat is er dit jaar te doen in Arnhem? Op zondag 19 februari vindt er een echte Ernemse optocht plaats die georganiseerd wordt door Stichting Vrienden van de Ernemse Optog. Ze starten in de Monnikensteeg om 13:11 en eindigen op het Velperplein in het centrum. De hele route en meer informatie vind je hier.

Ook dit jaar kun je met carnaval weer feesten in Musis Sacrum. On-Ganse organiseren een aantal evenementen als: carnavalszaterdag en carnavalszondag. Op zaterdagmiddag is er ook een nog een kindermiddag. Klik hier voor de actuele informatie.

Wat is carnaval en waarom vieren we het? Carnaval is van oorsprong een katholiek feest, waarbij men voordat de vastenperiode begint nog even goed feest viert en geniet. Officieel duurt carnaval van zaterdag tot en met dinsdag. Op aswoensdag gaat de vastenperiode in, deze duurt veertig dagen en loopt tot aan Pasen. Het vasten is voor veel mensen jaarlijkse traditie meer, het feesten wel!

Carnaval is uitgegroeid tot een groot feest met allerlei eigen tradities. In Nederland wordt het vooral ‘beneden de rivieren’ gevierd en zijn de feestjes en tradities in de noordelijke steden veel kleiner. Dat komt omdat de steden in het zuiden vroeger katholiek waren, terwijl het noorden vooral protestants was.

Interesse in deze activiteit?

Koop kaartjes

Agendapunten

Agendapunten in Arnhem

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Carnaval 2023 Arnhem”

Carnaval 2023 Arnhem

  • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “Flow Freedom Festival”

Flow Freedom Festival

  • 6 mei 2023
flow freedom festival doen op 5 mei in arnhem
Ga naar “Hoogte 80 festival”

Hoogte 80 festival

  • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Galaconcert On-Ganse”

Galaconcert On-Ganse

  • Van 4 feb t/m 5 feb