Handig! Zo krijg je altijd korting op je bakkie koffie bij Starbucks en anderen

Door Jolinda van Alfen 8 maart 2018

Elke dag een frappuccino of een macchiato met je eigen naam erop kan flink in de papieren lopen. Wil je weten hoe je onder andere bij Starbucks, maar ook de Kiosk altijd korting kunt krijgen? Lees dan snel verder.

Ben jij, net als wij, gek op koffie? Lekker bakkie in de ochtend, middag en het liefst ook nog even na het eten. Als je al die koffietjes buiten de deur haalt merk je dat zeker in je portemonnee. Elke cent korting is dus mooi meegenomen. Als jij je eigen beker meeneemt naar de Kiosk krijg je € 0,25 korting op een kopje koffie. Bij de Starbucks, waar ze ook hele leuke bekers verkopen, krijg je zelfs € 0,30 korting op je rekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu (het scheelt veel afval als iedereen een eigen mok meeneemt) het is ook goed voor je portemonnee.

Info

Deze actie bestaat al sinds 2016 dus voor sommige koffielovers zal dit artikel een hoog spuit 11-gehalte hebben. Maar uit een rondvraag van RTL Nieuws blijkt dat heel veel mensen niet op de hoogte zijn. Dus daarom deze reminder.

De regeling is natuurlijk niet alleen ingesteld om jou korting te geven, de koffieketens willen vooral het afval van koffiebekers verminderen. Misschien denk je dat die kartonnen bekertjes recyclebaar zijn, maar dat blijkt vaak niet het geval. Er is namelijk bijna altijd plastic in verwerkt en dat kan niet van het papier gescheiden worden.

Duurder

Op dit moment krijg je dus bij de Starbucks korting wanneer je je eigen mok meeneemt, maar daar kan wel eens verandering in komen. De koffieketen wil de rollen gaan omdraaien. In plaats van korting geven, willen zij extra geld gaan vragen als je geen eigen mok bij je hebt. Starbucks gaat dit eerst in Londen testen. De klanten betalen daar de komende tijd 5 cent extra als ze geen eigen beker meenemen.

Andere acties

Ook andere koffietentjes hebben acties om vaste klanten blij te maken. Zo kun je bij Mams een strippenkaart kopen waarbij je het tiende kopje koffie gratis krijgt. Bij Kiosk kun je ook zegeltjes sparen en met een volle kaart, krijg je ook een bakje pleur gratis.

Goed nieuws! Koffiebar Bomboca gaat bijna open

Een beetje Portugese zon is met de kou van afgelopen dagen niet gek. Omdat we niet allemaal het vlie...
Brew2cup

Van groene boon tot heerlijke verse koffie bij Brew2cup

Wist je dat een koffieboon eigenlijk groen is? En dat filterkoffie helemaal niet bitter hoeft te sma...