Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jet en Geert wonen aan het Apeldoorns Kanaal: ‘Het uitzicht hier is heel mooi’

Door Natalie Polman 2 maart 2020

Jet (56) en haar echtgenoot Geert (60) wonen sinds kort in een gloednieuw appartement aan de Stadskade, waar ze genieten van een prachtig uitzicht op het Apeldoorns Kanaal. “Vooral Geert is dol op water en het kanaal.”

Het uitzicht waar Jet en Geert elke dag van mogen genieten is jaloersmakend. Een blik op fietsbrug De Freule, het Kanaal tot bijna aan de Deventerbrug en natuurlijk ‘Het Potlood‘. “Het uitzicht is heel mooi. Vooral Geert is dol op water en het kanaal, dus hij wilde heel graag hier komen wonen”, zegt Jet.

‘Hier heb je geen last van lawaai’

De twee verhuisden afgelopen zomer van een twee-onder-een-kapwoning naar dit gloednieuwe appartement aan de Stadskade. “We wilden kleiner wonen aangezien onze kinderen de deur uit zijn. En ik hoefde ook niet perse een tuin, ik ben niet zo van het tuinieren.”

Overal dichtbij

Behalve dat – en het prachtige uitzicht – ziet het echtpaar het ook als een groot voordeel dat er geen druk verkeer vlak voor de deur is. “We hebben ook naar andere woningen gekeken, zoals die in Ugchelen Buiten, maar daar heb je toch meer verkeer vlakbij. Hier heb je geen last van lawaai. Ook ben je hier overal dichtbij.”

foto's indebuurt

Het nieuwe appartementencomplex aan de Stadskade was dus de perfecte plek. “We hadden hier onze zinnen op gezet en alles was verkocht. Maar een koper sprong eraf en toen konden wij het kopen.”

Fijne buren

“Het werd helemaal kaal opgeleverd, we moesten zelf stukadoren, een keuken laten plaatsen en vloer laten leggen. We houden beide van zowel een industriële look als landelijk.” De keuken is inderdaad een mix van klassiek, met witte keukenkastjes, en modern, met een zwart marmeren keukenblad en in huis. Boven de eettafel hangen fabriekslampen, terwijl de buffetkast en het dressoir weer lieflijke landelijkheid uitstralen.

‘Het is een heel sociale flat’

Onze eerste plek samen was een stacaravan in Loenen, daar gingen we in 1982 wonen, twee jaar nadat we verkering kregen. Na drie jaar verhuisden we naar een grote woning in De Maten. We hebben altijd in Apeldoorn gewoond. Dit huis kwam op het goede moment, de woningmarkt was gunstig en de kinderen waren de deur uit.” Ze glundert. “Het is een heel sociale flat, we hebben fijne buren. Hier kunnen we nog wel dertig jaar leven.”

foto's indebuurt
Deze schilderijen zijn te koop! Zie het artikel voor meer info.

P.S.: de schilderijen op de foto’s zijn gemaakt door Jet en te koop voor een goed doel. De opbrengsten komen namelijk ten goede aan de decors en kostuums voor de bijzondere voorstelling Aan de Vooravond. In deze voorstelling wordt de deportatie van de Joodse patiënten in het Apeldoornse Bosch opgevoerd. Heb je interesse in één van de schilderijen (ze kosten van groot naar klein €50, €100 en €150), neem dan contact op met Jet: 06 28255227.

Binnenkijken bij… Jou thuis?

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

adrie

Binnenkijken bij Adrie: ‘Kussentjes, daar heb ik iets mee’

Sinds een eind december wonen Adrie (29), haar man Ferry Maas (45) en hun kater Poes samen in een fl...
bart lauw poserend

Binnenkijken bij Bart: ‘Ik heb respect voor mijn schoonmaakster’

Bart Lauw (49) woont al veertien jaar midden in de stad. En dat vindt hij heerlijk. "Vanuit de woonk...
rachel van dongen

Binnenkijken bij Rachel, Quintijn en Fay: ‘Ik ben veel verhuisd maar nu op mijn plek’

Rachel van Dongen (34) woont na meerdere verhuizingen sinds ruim een jaar met haar kinderen Fay (8) ...
megan

Binnenkijken bij Megan en Peter: ‘Ik hou van de kringloop en snor regelmatig iets op’

Megan Geurts (32) en haar man Peter Verboom (34) wonen sinds drie jaar in een patiowoning aan de Sta...
jeanne

Binnenkijken bij Jeanne en Deveney: ‘Het verhuizen en verbouwen was een hele reis’

Het huis waar Jeanne Boekstaaf (60) woonde met haar man Bert en dochter Deveney (25) voelde na het o...
roze muren

Jasper huist met een bonte vintage verzameling: ‘Ik ben niet vies van een beetje jaren 70’

De leden van The Beatles hangen in bonte kleuren boven zijn bank, in de vensterbank staat een 'lelij...

adv.