Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buitenkijken bij Shantall: ‘De tuin past heel erg bij onze manier van leven’

Door Job Burgwal 27 april 2020

In tijden van corona is het heerlijk om een tuin te hebben. Shantall heeft een tuin en maakt daar al zo’n tien jaar goed gebruik van.

Shantall Rovers (41) woont samen met haar man, Remco, en haar zoon twaalf jaar aan de Ovenbouwershoek. Shantall werd twaalf jaar geleden verliefd op het huis. “Het moment dat ik verliefd werd was toen ik ging zitten onder het afdakje. Toen had ik echt het gevoel van, hier wil ik wonen”, zegt Shantall.

Toen Shantall hier ging zitten werd ze verliefd op het huis. Foto's indebuurt

Afbouwen en weer opbouwen

Voordat het stel in het huis kwam wonen was de tuin niet zoals die er nu uitziet. “Hiervoor woonden er mensen die kippenhokken in de tuin hadden. Er zat ook nog een hele oude schuur, de lucht van de schuur kan ik me nog erg goed herinneren”, blikt de 41-jarige terug. De kippenhokken en de oude schuur bleven niet lang staan. Remco en Shantall hebben hun handen uit de mouwen gestoken: “We hebben alles zelf weggehaald en wat er nu staat hebben we zelf opgebouwd.”

Dat de familie Rovers erg graag in de tuin is, dat is een feit. Maar met de onderhoud valt het mee. “Het is niet dat we elke dag met de tuin bezig zijn, maar we leven gewoon graag in de tuin. Het is zo gezellig om buiten te eten.” Je zou zeggen dat de tuin helemaal perfect is, maar één ding mist Shantall nog: “We willen nog wel een crossbaantje om het huis heen”, zegt ze lachend. “Nee, het is perfect zo. Dit huis past heel erg bij onze manier van leven.”

Half Curaçaos

De familie houdt van de buitenlucht en dat heeft misschien te maken met het feit dat Shantall en Remco allebei op Curaçao hebben gewoond. Shantall is half Curaçaos en was vroeger altijd buiten. “Ik heb daar gewoond en toen was ik altijd buiten. Hier willen we dat ook. Als het kan, eten we buiten.”

Buiten eten is heerlijk, vooral nu in de coronatijd. Daardoor verandert er niet zoveel voor de familie: “Het is niet zo dat we meer naar buiten gaan door corona, dat deden wel al heel veel. Zo’n grote tuin is wel een voordeel. Toen mijn schoonouders langskwamen konden we heel goed afstand houden. Dat is wel wat makkelijker afspreken.”

Tuin met een verhaal

“Alles aan onze tuin heeft een verhaal en een gevoel”, zegt Shantall tevreden en concludeert: “Dat is wat ik het mooiste vind aan de tuin. We hebben hier bijvoorbeeld een bord van Playa Porto Mari, dat is een strand op Curaçao waar we zijn getrouwd. Als ik daar naar kijk denk ik terug en dat is gewoon heerlijk.”

Foto's indebuurt
Als Shantall hiernaar kijkt, krijgt ze goeie herinneringen.

Op dit moment mist Shantall niks. “Het is een gezellige ontplofte bende. Dat past bij ons. Er is niks wat ik wil veranderen.” Maar misschien in de toekomst wel: “Misschien als onze zoon wat ouder is en niet meer in het speelhuisje speelt. Dan willen we daar een soort tiny house van maken met een jacuzzi erin. Voor nu is alles perfect.”

Wil jij ook meedoen?

Heb jij ook een prachttuin/balkon of dakterras en wil je dat laten zien aan ons en de lezers van indebuurt Apeldoorn?! Mail ons dan!

Lees ook:

shantall

7 x oogverblindend mooie tuinen, balkons en veranda’s van Apeldoorners

We hebben al vele prachtige huizen gezien voor onze rubriek Binnenkijken bij. Vele huizen hadden ook...
Binnenkijken Chris en Linda

Binnenkijken bij Chris en Linda: ‘Als je meubels in dezelfde kleur schildert, heb je weer eenheid’

Ook (of juist!) tijdens coronatijden gluren we graag even bij de buren. Deze week nemen we een kijkj...

adv.