Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Wendy: ‘Er mag wel een beetje een rauw randje aan spullen zitten’

Door Natalie Polman 12 oktober 2020

Wendy Muller (46) woont met haar man Andy (47), drie zoons (24, 21 en 9), een hond en vier katten in een rijtjeswoning in Zevenhuizen. “Je ziet wel dat we geen specifieke smaak hebben.”

Wendy Muller (46) runt sinds dit jaar een eigen webshop, waarin ze zelf opgeknapte meubels doorverkoopt. Die meubels verft ze met krijtverf van haar eigen verflijn.

“Ik ben wel een crea bea en heb interieur en hout altijd al interessant gevonden”, zegt Wendy. Wegens de corona-maatregelen spreken we haar via de telefoon en zien we haar huis middels foto’s die ze zelf gemaakt heeft.

Kriebels

“Op school volgde ik geen exacte vakken dus de opleiding tot meubelmaker kon ik niet volgen. Toen ben ik de modevakschool gaan doen en heb ik de kleding gewerkt, wat ook heel creatief was natuurlijk. In 2014 begon ik een eigen vintage woonwinkel. Daar moest ik in 2017 mee stoppen wegens een burn-out”, vertelt Wendy.

‘Ik ben wel een crea bea en heb interieur en hout altijd al interessant gevonden’

“Eind 2019 kreeg ik weer kriebels; ik wilde heel graag iets met meubels gaan doen. Ik ben een krijtverf-cursus gaan volgen en sinds dit jaar verkoop ik eigen opgeknapte meubels door, vanuit huis of mijn werkplaats. Ja, die had ik wel echt nodig op een gegeven moment”, lacht Wendy, “Het huis stond bomvol. Ook nu staan er twee kasten in de bus en twee op de veranda.”

Woonkamer.
'In het midden staat een oudere zilveren ijscoupe die ik niet oppoets, want ik vind dat oude wel passen bij de sfeer.'
Werkplek

In haar eigen huis verandert ze ook regelmatig wat. “Dat zit in de aard van het beestje. Ik heb wel vijf verschillende tapijten gehad, maar ik ga daarin niet heel erg met trends mee.”

Sierlijk en stoer

Haar woonstijl omschrijven vindt ze lastig. “We houden allemaal erg van kleur, ik hou van goud, maar niet overdreven. Ik hou van de barokstijl, van het sierlijke, maar ook van stoer. Dat zie je denk ik wel aan het behang bijvoorbeeld. Het mag anders dan anders zijn. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat we tegen de 50 aanlopen, dat we ons meer laten leiden door smaak dan door wat de trends zijn.”

“Je ziet wel dat we geen specifieke smaak hebben. Ik zou niet één kast vol poezenbeeldjes neerzetten bijvoorbeeld. Als ik iets tegenkom waar ik me fijn bij voel, komt het hier te staan. Ik hou wel van kitsch, maar dan moet het wel oud zijn. Er mag wel een beetje een rauw randje aan spullen zitten.”

Eettafel.
Het schilderij komt uit haar voormalige eigen winkel.
Blik vanuit de keuken naar de woonkamer.
Keuken
Hal.

“Laatst heb ik onze ladekast groen geverfd met mijn eigen verf, omdat onze bank groen is. Of die kast uiteindelijk verkocht wordt? Voorlopig blijft ie hier, want we hebben ‘m nodig, iedereen heeft zijn eigen laatjes. Maar op een gegeven moment gaat-ie waarschijnlijk wel weg.”

Statement

De oude kasten die ze schildert en doorverkoopt, vindt ze ‘overal’; via Facebook, Marktplaats, bij de kringloop… “Soms biedt iemand één aan”, zegt Wendy. “Je merkt nu wel dat veel mensen met hun huis bezig zijn en omdat ze meer thuis zijn zoeken ze iets aparts, willen ze een statement maken in de woonkamer. Bovendien is recyclen hip.”

‘Het mag anders dan anders zijn’

Hun eigen eettafel heeft ondertussen “alle kleuren al gehad”, aldus Wendy. “Je ziet dat erop geleefd is. De Edding-sporen van mijn zoon, verf van mij, putjes van een skateboard waar we bouten in sloegen, kerven van een stanleymes, er heeft een pan op gestaan waardoor de lak eraf is… Ik vind het mooi als er een verhaal in meubels en spullen zit. Daarom zijn mijn meubels ook niet strak geschilderd.”

Foto’s: Wendy Muller

Binnenkijken bij… Jou thuis?!

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

terry

Binnenkijken bij Terry: ‘Ik hou van dingen die op het randje kitsch zitten’

Terry Tervoert (31) betrok zo'n halfjaar geleden een karakteristieke huurwoning in een rustige en gr...
Binnenkijken bij Amber en Arnoud

Binnenkijken bij Amber en Arnoud aan de Trekweg: ‘Hier komen we tot rust’

Amber en Arnoud Tomassen (beide 46) wonen sinds elf jaar met hun dochters Mabel (19) en Djeda (15) a...
margreet

Binnenkijken bij Margreet: ‘We hebben het hele huis moeten strippen’

Margreet Bunt (44) woont met haar man Cees (ook 44) en vijf kinderen (Maurits, 21, Alexander, 18, Ha...
villa sonnevanck

Bernice runt B&B in Villa Sonnevanck: ‘Gasten vinden het hier vaak nóg mooier dan op de foto’s’

De meeste Apeldoorners kennen Villa Sonnevanck aan de Deventerstraat wel. Sinds januari dit jaar zij...
bart lauw poserend

Binnenkijken bij Bart: ‘Ik heb respect voor mijn schoonmaakster’

Bart Lauw (49) woont al veertien jaar midden in de stad. En dat vindt hij heerlijk. "Vanuit de woonk...

Senovia woont met haar gezin in Berg en Bos: ‘Een huis met rieten kap was onze droom’

Senovia Heemskerk (47) woont samen met haar man Frank (49), dochters Lourdess (17) en Victoria (15) ...

adv.