Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Saphia: ‘Af en toe moet je ook genieten van wat het is’

Door Natalie Polman 22 juni 2020

Saphia van Baren (38) woont met haar man Remo (39) en kinderen Coco (8), Lola (5) en Joah (4) in Woudhuis, aan de rand van Apeldoorn. Wij mogen binnenkijken. “Het voelt hier als in een vakantiepark!”

Op de camping

Het is een stralende dag als we het twee-onder-één-kap-huis van Saphia en haar gezin binnenwandelen. We zijn onder de indruk van het licht dat naar binnen valt en de grote tuin. “Het voelt hier in de buurt als in een vakantiepark. Als we ’s avonds een rondje door de buurt lopen, is het net of we op de camping wandelen”, lacht Saphia.

De vlekken die zijn ontstaan op de krijtverfmuur vindt Saphia "juist mooi".
Saphia houdt van Mariabeelden.
Aan de krijtverfmuur hangen onder meer persoonlijke boodschappen.
Het Perzisch tapijt is van Marktplaats. "We moesten 'm meteen halen, zo geliefd zijn die tapijten."
Aan de muur hangt een plattegrond van Apeldoorn (van Lab02) en een tekening van de kinderen, gemaakt door
De lockerkast is van Marktplaats en verfde Saphia zelf zwart.
Blik naar de keuken.

Saphia heeft het huis en dus haar werkplek weer even voor zichzelf, tenminste, Remo werkt boven. De kinderen zijn na een lange lockdown weer naar school. “Ik heb lang in de mode gewerkt (als inkoper, red.) en werd een keer gevraagd om promotiewerk te doen voor een evenement. Dat deed ik en het was heel leuk, veel creatiever dan het werk wat ik deed.”

Marktplaatsvondsten

Maar toen kwam corona en het bedrijfje dat ze inmiddels had opgericht, By Saphia, kwam daarmee voor een groot deel stil te liggen. “Ik deed social media en PR voor evenementen en ontwierp visitekaartjes en logo’s. Gelukkig had ik de luxe dat Remo een fulltime baan heeft. Daardoor kan ik ook altijd opdracht oppakken die ik leuk vind.”

Keuken. foto's indebuurt

Saphia bakt ook cheesecakes onder haar bedrijfsnaam, en fleurt op verzoek de taartdozen op met een mooie pentekening. Op haar Instagram deelt ze al deze bedrijfsonderdelen én foto’s van haar interieur. “Huisstyling vind ik ook leuk om te doen, ik mag nu het appartement van mijn schoonmoeder onder handen nemen”, glimlacht ze. “Op Instagram deel ik mijn Marktplaatsvondsten en DIY (Do It Yoursef, red.)-tips.”

Van knalkleuren naar zwart-wit

In het voornamelijk zwart-witte industriële interieur “gemixt met bohemian” staan dan ook veel tweedehands spullen, gedeeltelijk ook uit eigen familie verkregen. “De koffer op de zwarte kast is van de oma van mijn man geweest en de apothekerspotten stonden ooit in de drogisterij van mijn oma. Ik hou van dingen met een verhaal.”

‘Ik hou van dingen met een verhaal’

Saphia en Remo wonen nu vier jaar in het huis. “Hiervoor woonden we in een echt klushuis, dat wilden we nu niet, ook omdat we een jonge baby hadden. We konden er dan ook zo in, er moest alleen geverfd worden. De vorige bewoners hielden nogal van kleur”, lacht Saphia. “De muur waar nu krijtverf op zit zat onder dikke lagen verf; knalgroen, knalrood, knalblauw… Ook de slaapkamers hadden allerlei kleuren.”

De krijtverf-muur was een bewuste keuze. “Daarop maak ik weleens tekeningen, bijvoorbeeld voor de verjaardagen van de kinderen. Tijdens de lockdown stonden er ook sommen op.”

Slaapkamer. foto's indebuurt
De grote lamp van Marktplaats was "iets" groter dan gedacht, maar in de slaapkamer met het hoge plafond past ie prima.
De tekening boven het bed is van Saphia's hand.
Het kastje vonden Saphia en Remo "langs de weg, in de regen."
De typmachine is van Marktplaats
De trouwbijbel kregen Saphia en Remo elf jaar geleden bij hun bruiloft.

De piano staat er “sinds een half jaartje”, zegt Saphia. “Het is de bedoeling dat de kinderen op muziekles gaan, dat willen we ze toch graag meegeven. Vroeger had ik ook gitaarles, niet dat ik er nog veel mee doe, maar toch…”

Naast Marktplaats en rommelmarkten is Loods 5 (een woonwinkel met vestigingen in Amersfoort en Duiven, red.) een favoriete plek om meubels te vinden. “En ik kom graag bij Lab02 hier in Apeldoorn.”

In de avondzon

Eén van de laatste projecten rondom het huis was de tuin. “Twee jaar geleden hebben we een veranda laten plaatsen, een jaar geleden hebben we er een voorwand in laten plaatsen. We zijn een beetje koukleumen”, verklaart Saphia glimlachend. In de hoek is een speelplek gemaakt voor de kinderen, met een zwembad en trampoline. En in een andere hoek is nu de nieuwe favoriete relaxplek van het gezin.

De geliefde nieuwe relaxplek. foto's indebuurt
De veranda. De decoratie aan de muur is van Lab02.

“In de corona-tijd hebben we die plek gecreëerd en het schapenhek geplaatst. Er stond een grijze praktische tuinset op vlonders, maar sinds we deze set hebben staan en grind hebben liggen, zitten we er elke avond na het eten heerlijk in de avondzon. Het is heel vet nu, we krijgen echt een vakantiegevoel in eigen tuin ervan.”

‘We krijgen echt een vakantiegevoel in eigen tuin ervan’

binnenkijken bij saphia
Een blik van de eerste etage naar beneden. foto indebuurt

Zo wordt het ze stukje bij beetje meer naar de zin. “Ik ben blij dat we het in stappen hebben gedaan, want we wilden eerst de trampoline op die plek. Stel je voor, dan hadden we nu dat lekkere plekje niet gehad.”

Keuzestress

Wensen en ideeën heeft Saphia genoeg. “Ik heb ook regelmatig last van keuzestress, het moet precies goed zijn. Als we in bed liggen praten we er weleens over wat we moeten neerzetten, bijvoorbeeld over die tuinset. Soms sta ik in de winkel en weet ik het even niet meer, dan ga ik eerst naar huis om het te laten bezinken.”

Hoewel het huis min of meer instapklaar was, zou ze best een ‘mooie lichte visgraatvloer’ willen hebben, of een andere keuken. “Maar ik stoor me niet aan de vloer. Af en toe moet je ook genieten van wat het is.”

Binnenkijken bij… Jou thuis?!

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

petra brandhorst

Binnenkijken bij Petra en Maico: ‘We hebben hier veel huis voor ons geld’

Petra (53) en Maico (60) Brandhorst zijn min of meer bij toeval in Apeldoorn beland. En het is ze he...

Genieten van: deze Apeldoornse tuinen zijn om door een ringetje te halen

Veel mensen waarderen hun tuin enorm en in deze tijd helemaal. De volgende tuinen zijn helemaal tipt...
shantall uitgelicht

Buitenkijken bij Shantall: ‘De tuin past heel erg bij onze manier van leven’

In tijden van corona is het heerlijk om een tuin te hebben. Shantall heeft een tuin en maakt daar al...
megan

Binnenkijken bij Megan en Peter: ‘Ik hou van de kringloop en snor regelmatig iets op’

Megan Geurts (32) en haar man Peter Verboom (34) wonen sinds drie jaar in een patiowoning aan de Sta...
Binnenkijken Chris en Linda

Binnenkijken bij Chris en Linda: ‘Als je meubels in dezelfde kleur schildert, heb je weer eenheid’

Ook (of juist!) tijdens coronatijden gluren we graag even bij de buren. Deze week nemen we een kijkj...
bart lauw poserend

Binnenkijken bij Bart: ‘Ik heb respect voor mijn schoonmaakster’

Bart Lauw (49) woont al veertien jaar midden in de stad. En dat vindt hij heerlijk. "Vanuit de woonk...
inge

Binnenkijken bij Inge, Lieke en Frederik: ‘Ik zag veel roze voorbijkomen en dat wilde ik ook’

Inge van Leeuwenkamp (34) woont met haar vriend Frederik van den Ende (37), hun dochter Lieke (2) en...
maartje

Binnenkijken bij Maartje: ‘Het is een cadeautje om hier te wonen’

Maartje van der Veen (38) woont in de Marktstraat, oftewel "daar waar het gebeurt", maar dan wel in ...

adv.