Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Romy en Ruben (24): ‘We zitten hier voorlopig helemaal goed’

Door Natalie Polman 4 november 2019

“Het was een rommeltje en heel smerig”, maar Romy Kloosterman en haar vriend Ruben Brink (beide 24) maakten er een huiselijk huis van. Met liefst zestig planten en véél accessoires. Hondje Chico (6) voelt zich er ook helemaal zen.

Sinds bijna twee jaar wonen Romy en Ruben in een appartement helemaal boven in een flatgebouw niet ver van het Zuiderpark. “We hebben best geluk gehad. We stonden eerst twaalfde, daarna bij de laatste vier. Uiteindelijk kregen wij de woning, maar we konden er een maand later in dan we wilden, want er moest nog het een en ander gebeuren. De vloer moest eruit, want er zat geen isolatievloer onder, de verwarmingen waren verroest en moesten dus worden vervangen en er zaten veel schimmelplekken op de muur.”

‘Ik hou wel van koopjes’

Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. “Mijn vriend heeft de vloer gelegd en we hebben geschilderd. We vinden het leuk om te doen, dus dat scheelt wel. We willen ooit het liefst een huis kopen dat we op moeten knappen”, vertelt Romy.

foto's indebuurt

Romy – werkt bij woonwinkel CASA – en Ruben – doet opleiding tot timmerman – hebben hun interieur bijeen gesprokkeld op veel verschillende plekken. “Kwantum, Action, Intratuin… De grote kast kocht ik voor €5 via Facebook en heb ik later zelf geschilderd. Het tv-meubel vond ik voor €10.

Ik hou wel van koopjes. En met goedkope dingen kun je je huis prima mooi inrichten, niemand die het ziet.” Sommige meubels en het hondenhok van Chico maakte Ruben en het schilderij boven de eettafel is van Romy’s hand.

Planten en accessoires

Ook staan er verspreid door het huis zo’n zestig planten. “Mijn vriend wilde veel planten in huis en ik wist nog niet of ik het mooi zou vinden. Maar nu ben ik degene die steeds met een nieuwe plant thuiskomt”, lacht Romy. “We zijn het verder tamelijk eens wat betreft het interieur, maar in het begin had hij wel moeite met alle accessoires”, zegt Romy glimlachend. “Al gebeurt alles in overleg hoor.”

Slaapkamer. Het bloemstuk maakte Romy tijdens een workshop bij Intratuin
Dat stuk geel dat gedeeltelijk doorloopt op het plafond? "Ruben bleef maar per ongeluk grijze vlekken maken op het plafond tijdens het schilderen van die muur. Ik wilde eigenlijk sowieso geel in de slaapkamer hebben, dus hebben we het direct zo opgelost.
De keuken.
De hobbykamer van Romy.

“Ik ben wel van het veranderen, vind het leuk om te schuiven met meubels. Zo stond de bank eerst aan de andere kant. En er gaan regelmatig nieuwe accessoires in en andere weer uit.”

Al met al zijn de drie happy met hun huisje. “Het is een fijne, ruime woning en er valt aan beide kanten in de woonkamer lekker veel zonlicht naar binnen. Het is ook een leuke buurt en we hebben goed contact met onze onderburen. We zitten hier voorlopig helemaal goed.”

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

roelina

Binnenkijken bij Roelina: ‘Het is een fijn huis in een fijne buurt’

Deze week kijken we thuis bij Roelina (44), die met haar man Bernard (46) en kinderen Amarens (10) e...

Milan (26) en Kimberley (27) spaarden voor een koophuis: ‘Het is helemaal onze plek geworden’

Milan Roerdink (26) en Kimberley Verhagen (27) en hun twee naaktkatten Frietje en Obi wonen sinds ko...
arjan

Arjan houdt van planten alsof het huisdieren zijn: ‘Het zijn volwaardige levende wezens’

Je hebt mensen die het leuk vinden om planten in hun huis te zetten, en je hebt mensen die planten l...

Binnenkijken bij Melanie en Rick: ‘Telkens als we thuiskomen zijn we weer zo blij met het huis’

Melanie Jager (23) en Rick van der Kleijn (24) wonen sinds vijf maanden in een koopappartement in De...
terry

Binnenkijken bij Terry: ‘Ik hou van dingen die op het randje kitsch zitten’

Terry Tervoert (31) betrok zo'n halfjaar geleden een karakteristieke huurwoning in een rustige en gr...

adv.