Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rachel, Quintijn en Fay: ‘Ik ben veel verhuisd maar nu op mijn plek’

Door Natalie Polman 10 februari 2020

Rachel van Dongen (34) woont na meerdere verhuizingen sinds ruim een jaar met haar kinderen Fay (8) en Quintijn (6) in nieuwbouwwijk Havenpark. Het duurde even, maar ze begint steeds meer te landen in Apeldoorn. “Het is wel een keertje goed.”

Rachel werd geboren en is opgegroeid in Breda maar woonde daarna in diverse plaatsen in het land. Toen ze in augustus 2017 bij haar vriend in De Maten ging wonen, kon ze niet echt wennen. “Al die Hoeven, Donken en Dreven; ik ken de weg daar nog steeds niet”, lacht Rachel, die daarvoor ruim tien jaar in Arnhem had gewoond.

‘Je zou het niet zeggen, maar ik heb echt een hekel aan verhuizen’

Nu ze niet meer in De Maten, maar in het centrum woont, begint ze zich in Apeldoorn steeds meer thuis te voelen. “Toen ik de nieuwbouwwoningen in Havenpark voorbij zag komen dacht ik niet dat ik daarvoor in aanmerking zou komen. Ik had al wel aardig wat meettijd opgebouwd, maar het aantal inschrijvingen was enorm. Ik belandde dan ook eerst op de reservelijst. Gelukkig voor mij waren er een hoop mensen die uiteindelijk toch niet wilden of die niet aan de criteria voldeden, waardoor ik toch een van de woningen toegewezen kreeg. Ik ben dus blij dat ik me er toch voor had ingeschreven.”

Iets meer dan een jaar later verhuist ze naar de gloednieuwe woning, die ze verrassend ruim noemt. “Tijdens de bouw dacht ik weleens ‘Wat gaat het worden?’, maar ik ben er heel blij mee. Supergroot is het huis niet, maar hoe groter, hoe meer je schoon moet maken”, lacht ze. “Ik heb drie slaapkamers en een hele ruime zolder, die het gevoel geeft dat je een hele extra verdieping hebt. Daar heb ik mijn slaapkamer gemaakt.”

Woonkamer. De vaas komt uit Sri Lanka, de alpaca (een dier dat veel in huis te zien is) gewoon van Xenos. foto's indebuurt
Het dienblad is van de kringloop.
De secretaire komt van de kringloop.
Keuken.
Op de trap heeft Rachel diverse spreuken aangebracht.

Ook is ze te spreken over de energieregeling in huis. Er zijn zonnepanelen en een warmtepomp en ondanks dat ze aan een doorgaande weg (Molenstraat-Centrum) woont, is het dankzij het driedubbele glas muisstil in huis. “Daar is wel goed over nagedacht”, concludeert Rachel. “Ook is er vloerverwarming op de hele benedenverdieping, heel fijn.”

Veel roze en steeds meer kringloop

“Toen ik hier ging wonen kocht ik veel van de dingen die ik nodig had bij Ikea, zoals de tafel, bank en stoel”, zegt Rachel, “maar later heb ik het steeds meer aangevuld met leuke spullen van de kringloop of Marktplaats. Als het in mijn C1 past, kunnen we het meenemen”, lacht ze. Ook zijn her en der spullen te zien die Rachel uit verschillende landen heeft meegenomen. “In het verleden heb ik veel gereisd. Die vaas komt uit Sri Lanka, op de gang hangt een schilderijtje uit Gambia en er hangt Australische kerstversiering – een vogelbekdier – bij de trap.”

‘We zijn nu echt begonnen met een leven opbouwen hier’

Ook valt het op dat er veel zachtroze te zien is in huis. “Ook Fay’s kamertje was eerst heel erg roze, maar daar is ze nu minder van, dus hebben we bij haar toen ze naar de grotere slaapkamer ging meteen maar alle roze elementen verwijderd.”

Werkkamer - voorheen Fay's kamer. foto's indebuurt
Fay's slaapkamer.
Rachel's slaapkamer.
Quintijn's slaapkamer.

Inmiddels woont Rachel dus ruim een jaar met haar kinderen vlakbij de binnenstad. Dat bevalt haar beter dan wonen in de grootste woonwijk van Apeldoorn. “Er zijn veel mooie oude straatjes hier en je zit hier heel centraal, je bent overal zo.” Ze moest wel even wennen aan het andere winkelaanbod en het feit dat de meeste winkels om half zes sluiten. “In Arnhem heb je van alles heel veel, hier hebben veel winkels maar één of twee vestigingen. Ook heb ik een aantal keer aan het einde van de dag voor een gesloten deur gestaan”, zegt Rachel. “Maar als je dat weet, kun je er rekening mee houden”, zegt de juriste, die momenteel een opleiding doet om in de kinderopvang te kunnen gaan werken.

“Je zou het niet zeggen, aangezien ik zoveel verhuisd ben, maar ik heb echt een hekel aan verhuizen”, zegt Rachel. Voorlopig wil ze dan ook niet meer weg. “Het is wel een keertje goed. Zij zit op paardrijden, hij op judo (Rachel doelt op Fay en Quintijn, red.). We zijn nu echt begonnen met een leven opbouwen hier.”

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

megan

Binnenkijken bij Megan en Peter: ‘Ik hou van de kringloop en snor regelmatig iets op’

Megan Geurts (32) en haar man Peter Verboom (34) wonen sinds drie jaar in een patiowoning aan de Sta...
inge

Binnenkijken bij Inge, Lieke en Frederik: ‘Ik zag veel roze voorbijkomen en dat wilde ik ook’

Inge van Leeuwenkamp (34) woont met haar vriend Frederik van den Ende (37), hun dochter Lieke (2) en...
roelina

Binnenkijken bij Roelina: ‘Het is een fijn huis in een fijne buurt’

Deze week kijken we thuis bij Roelina (44), die met haar man Bernard (46) en kinderen Amarens (10) e...

Binnenkijken bij Ivy en Tjerk: ‘Elk jaar geven we de muren een nieuw kleurtje’

In de rubriek Woning van de Week kijken we wekelijks binnen in een andere Apeldoornse woning. Deze w...
maartje

Binnenkijken bij Maartje: ‘Het is een cadeautje om hier te wonen’

Maartje van der Veen (38) woont in de Marktstraat, oftewel "daar waar het gebeurt", maar dan wel in ...
central park

10 x horecazaken in Apeldoorn met ontzettend Instagram-waardige interieurs

Kijk, natuurlijk ga je uit eten om te genieten van een lekkere maaltijd en een goed drankje. Maar al...

adv.