Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Petra en Maico: ‘We hebben hier veel huis voor ons geld’

Door Natalie Polman 13 januari 2020

Petra (53) en Maico (60) Brandhorst zijn min of meer bij toeval in Apeldoorn beland. En het is ze helemaal naar hun zin in hun huis aan de Koninginnelaan. “Het bevalt goed hier in Apeldoorn.”

“Maico komt uit Leiden, ik uit Utrecht”, zegt Petra. “Een bepaald moment waren we op bezoek bij een collega in Apeldoorn en toen zijn we ’s avonds, het was hoogzomer, in de binnenstad gaan eten. Het voelde gezellig hier en toen dachten we: laten we hier naar een huis kijken”, zegt de 53-jarige interieurstyliste bij KnusXL, die ook een paar avonden in de week bij Orpheus werkt.

”Soms zie ik iets en koop ik het. En dan bedenk ik daarna ‘O wacht, ik heb ook nog een man”

Het huis aan de Koninginnelaan viel in de smaak. “Ik hou eigenlijk van oude huizen”, zegt Petra, “al woonden we hiervoor in een Vinex-wijk in Houten. Hier krijg je meer huis voor je geld”, concluderen de twee, die het Apeldoornse stekje ruim vier jaar geleden kochten. “Het bevalt goed hier in Apeldoorn.”

Barstensvol oude details

De twee hoefden bijna niet te klussen bij de verhuizing. “De vorige eigenaar heeft er heel veel werk ingestopt en het in typische Parkenbuurt-stijl overgedragen. Het huis zit barstensvol oude details en daar hou ik van. Het enige dat we hebben gedaan is geverfd en gestuukt en hier en daar een ander behangetje erop gedaan”, zegt Petra, die net als haar man Maico twee kinderen uit vorige relaties heeft. Allen zijn ze al uit huis.

Woonkamer voor. foto's indebuurt
Op de foto staat Petra's vader als jong jochie (rechts), zijn moeder (links) en een (vermoedelijk) buurmeisje (midden).
Eetkamer.
Woonkamer achter.
Werkkamer beneden.

“Het huis is, mede dankzij de uitbouw, tamelijk ruim voor ons tweeën. Net als in Houten hebben we praktisch twee woonkamers en twee werkkamers”, zegt Petra aan de eettafel, die in een ruimte tussen de twee ‘woonkamers’ in zit. “Ik vind het heerlijk om ’s morgens voor te zitten en uit het raam te kijken naar hoe de straat ontwaakt. Later op de dag zitten we vaker aan de andere kant.”

Naturel

Opvallend is het kleurpalet; veel zwart, wit, grijs en naturel. “Dit is al de derde stijl die we hier hebben. Ik begon met een Scandinavisch thema, daarna heb ik wat kleurpogingen gedaan, maar ik voel me toch prettiger hierbij. In mijn werk ga ik juist graag los met allerlei kleuren, maar thuis word ik dat al snel zat. Ik ben heel netjes en opgeruimd en deze stijl geeft me rust”, glimlacht Petra.

‘Deze stijl geeft me rust’

Ondanks het kleurenpalet, dat dus waarschijnlijk niet snel zal veranderen, verandert Petra wel op andere vlakken regelmatig iets. “We hadden heel fijn zittende eetkamerstoelen”, zegt Maico. “Waren ze ineens vervangen voor deze exemplaren”, lacht hij. “Klopt, soms zie ik iets en koop ik het. En dan bedenk ik daarna ‘O wacht, ik heb ook nog een man, wat vindt hij er eigenlijk van?”, zegt Petra.

Slaapkamer.
Logeerkamer.
Werkkamer boven.
Badkamer.
Keuken.

“Veel in huis is van Marktplaats, want het kan vaak goedkoper. En duurzamer. Die lamp in de woonkamer bijvoorbeeld, vond ik nieuw te duur. En ja hoor, hij stond op Marktplaats. Ook het schuurtje in de achtertuin komt ervan.”

Meer zien van het huis van Petra en Maico? Vanavond maandag 13 januari is het te zien in tv-programma Wie Woont Waar? op RTL5, vanaf 21.30 uur.

Binnenkijken bij

Heb jij ook een Apeldoornse woning waar je trots op bent en mogen wij jouw interieur delen met onze lezers? Leuk! Laat het ons weten via [email protected], dan nemen we contact met je op!

Lees ook:

oudste huis van Apeldoorn

Dit zijn de best gelezen Apeldoornse binnenkijkers van 2019!

We hebben dit jaar bij veel Apeldoorners binnen mogen kijken. Deze Apeldoornse huizen klikten jullie...
ewout

Binnenkijken bij Ewout: ‘Ik kon het helemaal naar eigen wens indelen’

Ewout de Groot (42) is de trotse bewoner van een huis in Ugchelen Buiten, de nieuwe woonwijk op het ...
maartje

Binnenkijken bij Maartje: ‘Het is een cadeautje om hier te wonen’

Maartje van der Veen (38) woont in de Marktstraat, oftewel "daar waar het gebeurt", maar dan wel in ...
Hans Brink

Binnenkijken bij Hans (62): ‘Ik woon hier in mijn eentje heel riant’

Hij woont er al ruim 35 jaar waarvan de laatste 22 jaar alleen. Hans Brink (62) bewoont een 'echt Ap...

adv.