Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Melanie en Rick: ‘Telkens als we thuiskomen zijn we weer zo blij met het huis’

Door Natalie Polman 1 oktober 2018

Melanie Jager (23) en Rick van der Kleijn (24) wonen sinds vijf maanden in een koopappartement in De Heeze. Sinds kort zetten kittens Fiber en Zero de boel op stelten. Wij nemen een kijkje.

Melanie begroet ons in de zonnige woning die ze in december 2017 met haar vriend kocht. Vanuit de woonkamer kijk je op een door bomen omgeven speelveldje. “Het is hier rustig en het uitzicht is mooi – en we zijn in een kwartier lopen in het centrum.”

Handige vader

Tussen de aankoop van het appartement en het daadwerkelijk erin trekken zat maar liefst 4,5 maand. “Alles is veranderd; er zit een nieuwe keuken, badkamer en wc in, alles is gesaust. We hebben mijn vader elke dag in de avonden en weekenden bijgestaan.”

Het is wel duidelijk: er zat nogal wat werk in het appartement van Melanie en Rick. Gelukkig heeft Melanie een handige vader. “Hij heeft bijvoorbeeld de muur waar nu de tv aan hangt dichtgemaakt – eerder zat er een deur in die muur”, zegt Melanie.

Woonkamer. foto's indebuurt
Keuken.

“Ook heeft hij alle leidingen vervangen en heeft hij latjes in de ruiten van de deuren aangebracht om een industriële look te krijgen. Ik wilde eigenlijk stalen deuren, maar dat was niet haalbaar. Door die latjes krijg je wel de associatie van staal. Er moeten trouwens nog andere deurklinken in, dat komt er steeds niet van”, lacht Melanie.

O ja, hij heeft ook twee douchekoppen geïnstalleerd. “Hij vond dat er een opvallend element in de badkamer moest komen, dat zijn dus twee douches geworden”, legt Melanie uit.

‘Ik hou van planten’

Aangestoken door inspirerende foto’s op sites als Pinterest, Instagram en Facebook ging Melanie driftig met de styling aan de slag. “We wilden beide een cognac-kleurige bank en veel hout. Gelukkig hebben we dezelfde smaak, al vindt Rick soms dat er teveel planten staan. Ik hou van planten”.

Over hout gesproken, de vensterbanken zijn vervangen voor zelf gezaagde houten exemplaren. “Dat heeft m’n vader ook gemaakt. We hebben ze in het hele huis”. De eettafel en planken in de keuken matchen erbij. “Ik wilde graag planken in plaats van kastjes in de keuken.”

Wat ook opvalt is de blauwe muur. “Die was eerst donkergroen, maar dat vonden we toch te donker. Nu is het dit blauwige behang geworden. Alle groene accessoires konden de deur weer uit”, lacht Melanie.

Krabpaal naast de bank

Op het moment van het interview hebben Melanie en Rick net een week de kittens Fiber en Zero in huis. “Daardoor heb ik wel wat moeten schuiven – zo staat de krabpaal nu naast de bank – het verdient geen schoonheidsprijs maar anders krabben ze aan de bank. En het balkon heb ik dichtgemaakt met een tuinhekje van bamboe.”

Meubels en accesoires komen overal vandaan; “Pronto Wonen, Leen Bakker, Karwei en Intratuin, maar ook van Marktplaats, Action en Ikea.”

Fiber en Zero. foto's indebuurt
Zero
Hal
Slaapkamer
Inspirerende quotes op het toilet
Badkamer - met liefst twéé douches

Ik hou ervan om – als ik vrij ben – lekker te rommelen in het huis. Het moet wel altijd opgeruimd zijn. Maar ik probeer het soms een beetje los te laten, want je mag nog wel zien dat er iemand woont.

‘Je mag nog wel zien dat er iemand woont’

Hier en daar is het ook nog niet helemaal af – zo willen we graag een geometrische stierenkop aan de blauwe muur boven de bank en moeten we nog een kapstok voor in de hal hebben.

Mensen verklaarden ons voor gek omdat we een appartement zo erg gingen verbouwen. Maar als we hier binnenkomen zijn we er nog steeds zo blij mee. En ook anderen zeggen vaak hoe mooi ze het vinden. De komende jaren willen we hier sowieso wel blijven wonen.”

Woning van de Week

Ben jij net zo gelukkig met je huis, appartement, studio, woonboot of stacaravan als Melanie en Rick en vind je het leuk als we een keer een kijkje in jouw woning komen nemen? Laat het ons dan weten!

Yvon en Dennis bouwden hun eigen huis: ‘Heb lef en durf statements te maken’

Yvon van den Berg (49) woont sinds een jaar met haar man Dennis (49) en dochter Floor (18) in een ze...
binnenkijken bij mirjam en joren

Binnenkijken in het droomhuis van Mirjam en Joren: ‘We hebben allebei een hele andere stijl’

Sinds 2015 wonen Mirjam Elskamp en Joren Hoogeboom met hun twee katten in hun huis aan De Heze. Bij ...

adv.